Otklanjanje neusaglašenosti i grešaka u alatki za dokumente

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Groove radni prostori sinhronizuju sadržaj za članove radnog prostora. Pored toga, sadržaju radnog prostora možete pristupiti ako je SharePoint Workspace podešen da radi van mreže ili ako je prekinuta veza sa Internetom. Kada se sledeći put povežete sa mrežom, sinhronizuju se promene koje ste vi i drugi članovi dodali u Groove radne prostore.

Moguća posledica fleksibilnosti koju članovi radnog prostora imaju pri pristupu podacima i ažuriranju podataka jeste slučajno ažuriranje istog sadržaja što dovodi do neusaglašenosti ili greške. Ovaj rizik je posebno prisutan u alatki za dokumente. Podrazumevane dozvole omogućavaju korisnicima sa ulogom „Učesnik“ ili „Menadžer“ da uređuju bilo koji dokument, a SharePoint Workspace vas ne obaveštava da je drugi član otvorio dokument.

Alatka za dokumente vam pomaže da otkrijete da je došlo do neusaglašenosti ili greške i obezbeđuje funkcije za njihovo otklanjanje. Ova tema pomoći opisuje stanja neusaglašenosti i grešaka koje možete videti u alatki za dokumente i korake za njihovo otklanjanje.

Tipovi stanja neusaglašenosti i grešaka

Postoje dva tipa stanja neusaglašenosti ili greške koje možete videti u alatki za dokumente, a svaki od njih je označen drugim indikatorom:

 • Preuzmi dostupne ispravke

  U ovom slučaju, naznačeni dokument ne sadrži najažurniji sadržaj. Do ovog stanja može doći kod određenih tipova datoteka koje se ne sinhronizuju automatski za sve članove kada se ažuriraju, na primer Microsoft OneNote datoteke.

  Ikona sinhronizacije se dodaje dokumenata koji su u ovom stanju.

  Za ovaj dokument je dostupan novi ili ažurirani sadržaj za preuzimanje

 • Otkloni neusaglašenost ili grešku

  U ovom slučaju, najmanje dva člana da ažuriraju i čuvaju naznačeni dokumentu istovremeno. A neusaglašena prekriva ikona greške ikone tip datoteke da biste označili taj uslov.

  Dokument sa neusaglašenošću pri uređivanju

Za oba tipa stanja neusaglašenosti ili greške koristite karticu „Rešavanje“ na način opisan ispod

Korišćenje kartice „Rešavanje“ za otklanjanje neusaglašenosti i grešaka

Kartica „Rešavanje“ („Alatke za greške“) pojavljuje se na traci svaki put kada je dokument u stanju neusaglašenosti ili greške

Kartica „Otklanjanje neusaglašenosti“

 1. Izaberite dokument sa neusaglašenošću ili greškom.

 2. Izaberite karticu Rešavanje da biste pregledali opcije za otklanjanje neusaglašenosti i grešaka.

 3. Ako pored izabranog dokumenta stoji ikona preuzimanja, kliknite na dugme Preuzmi dostupne ispravke da biste preuzeli najnoviju verziju dokumenta od drugog člana.

 4. Ako pored izabranog dokumenta stoji ikona greške neusaglašenosti, kliknite na dugme Otkloni neusaglašenost ili grešku.

  Dijalog Otklanjanje neusaglašenosti navodi sve verzije dokumenata, urednika i vreme poslednje izmene.

 5. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored verzija dokumenta koje želite da zadržite.

  Podrazumevano je prvobitno potvrđen izbor u poljima za potvrdu pored svih verzija dokumenta. Zbog toga treba da opozovete izbor u poljima za potvrdu pored verzija dokumenta koje ne želite da zadržite. Ovi dokumenti će biti izbrisani kada kliknete na dugme U redu.

  Ako odaberete da biste zadržali sve verzije dokumenta, neusaglašenosti kopija dokumenta se kreiraju i prikazivanje na listi dokumenata. Verzija dokumenta koja je sačuvana u radni prostor prvi put pojavljuje se kao originalna kopija. Druge verzije dokumenta se dodaju imenu datoteke u redosledu u kojoj ste sačuvali po brojevima.

  Neusaglašena verzija dokumenta

 6. Kliknite na dugme U redu.

  Ako ste opozvali izbor u poljima za potvrdu pored nekih dokumenata na listi, prikazuje se poruka u kojoj se od vas traži da potvrdite da želite da izbrišete te dokumente.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×