Otklanjanje greške 0xE4020040 (Skladište zauzeto, pokušajte ponovo kasnije) u programu OneNote

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vidite kôd greške 0xE4020040, OneNote ne može da sinhronizuje neke od beležnica jer je server na kojem su beležnice uskladištene privremeno zauzet ili nedostupan. To se može desiti zbog rutinskog održavanja servera u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint.
 

OneDrive

Ako ne možete da sinhronizujete beležnice na OneDrive, proverite Status usluge Office 365 stranici za sve OneDrive održavanje ili isteku informacije. Ako obično je pokrenuta OneDrive usluga, pokušajte da sinhronizujete ponovo za nekoliko minuta.

SharePoint

Ukoliko ne možete da sinhronizujete beležnice u sistemu SharePoint, probajte ponovo da ih sinhronizujete posle nekoliko minuta. Ako ovaj problem potraje duže, obratite se za pomoć SharePoint administratoru ili IT administratoru.
 

Dodatna pomoć

Ako i dalje vidite ovu poruku o grešci posle dužeg vremenskog perioda, prijavite problem na forumima zajednice OneNote kako bismo mogli da istražimo uzrok i pronađemo rešenje.


Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×