Otkazivanje instaliranja usluge Office 365 za preduzeća

Napomena    Za Office 365 Home, Personal ili University pogledajte odeljak Otkazivanje usluge Office 365 za kuću.

Možete da otkažete Office 365 za preduzeća plaćenu ili probnu pretplatu u Office 365 administrativni centar bilo kada, ako imate manje od 25 licenci dodeljenih korisnicima. Bilo koji preostali iznos biće vam vraćen u sledećem ciklusu naplate.

U nekim slučajevima možda ćete morati da pozovete podršku da biste otkazali pretplatu:

U nekim slučajevima možda ćete morati da pozovete podršku da biste otkazali pretplatu:

U nekim slučajevima možda ćete morati da se obratite 21Vianet timu za podršku:

 • Ako ste kupili pretplatu sa Office 365 šifrom proizvoda.

  Napomena: Možete da otkažete pretplatu, ali nećete imati pravo na refundaciju.

 • Ako imate više od 25 licenci dodeljenih korisnicima.

 • Za sve druge pretplate (kao što je Microsoft Dynamics 365 ili Microsoft Intune) ili ako je stavka Otkaži pretplatu nedostupna.

Upozorenje: Ako Office 365 otkažete pre završetka perioda, možda će vam biti naplaćene naknade za ranu obustavu.

Pre nego što počnete: Promena postavki za prilagođeni domen

Ako koristite prilagođeni domen sa Office 365 pretplatom, postoji nekoliko dodatnih koraka koje treba da preduzmete pre nego što možete da otkažete pretplatu. Ako nemate prilagođeni domen, možete da pređete na „1. korak. Čuvanje podataka“.

Promenite NS zapise svog domena (ako je potrebno)

Ako podesite prilagođeni domen sa Office 365, dodali ste DNS zapise kako bi domen radio sa Office 365 uslugama. Pre nego što uklonite domen, u DNS hostu obavezno ažurirajte DNS zapise, kao što je MX zapis domena.

Na primer, promenite MX zapis u DNS hostu tako da e-pošta poslata na vaš domen ne stiže na vašu Office 365 adresu, već ide do novog dobavljača e-pošte. (MX zapis određuje gde se šalju e-pošte za vaš domen.)

 • Ako zapisi servera imena (NS) ukazuju na Office 365 servere imena, promena MX zapisa neće stupiti na snagu dok ne promenite NS zapise da upućuju na novi DNS host (pogledajte 2. korak).

 • Pre nego što ažurirate MX zapis, obavestite korisnike kog datuma ćete prebaciti njihovu e-poštu, kao i kojeg novog dobavljača e-pošte ćete koristiti. Isto tako, prvo će morati da preduzmu dodatne korake ako žele da premeste svoju postojeću Office 365 e-poštu na novog dobavljača.

 • Na dan kada promenite MX zapis, pratite preostale korake u ovom članku.

Ažurirajte MX domena i ostale DNS zapise (ako koristite prilagođeni domen)

Ako ste prebacili zapise servera imena (NS) na Office 365 kada ste podešavali domen, morate podesiti ili ažurirati MX zapis i ostale DNS zapise na DNS hostu koji ćete koristiti, a zatim promeniti NS zapis na taj DNS host.

Ako niste prebacili NS zapise prilikom podešavanja domena, e-pošta će početi odmah da odlazi na novu adresu kada promenite MX zapis.

Više informacija potražite u članku Kako Office 365 upravlja DNS zapisima. Da biste promenili NS zapise, pogledajte članak „Prilagođeni DNS zapisi za domen“ u odeljku Uklanjanje domena iz usluge Office 365.

1. korak: Čuvanje podataka

Korisnici će izgubiti pristup svojim Office 365 podacima kada otkazivanje stupi na snagu, tako da korisnici treba da sačuvaju svoje OneDrive for Business ili SharePoint Online datoteke na drugu lokaciju pre nego što otkažete pretplatu. Klijentski podaci koje ostavite mogu da budu izbrisani nakon 90 dana, a biće izbrisani u periodu od najviše 180 dana od datuma otkazivanja.

2. korak: Otkazivanje pretplate

Ako ste dodali sopstveno ime domena za korišćenje sa uslugom Office 365, morate da uklonite domen pre nego što otkažete pretplatu. Više informacija potražite u članku Uklanjanje domena iz usluge Office 365.

 1. Na portalu „Centar administracije“ idite na stranicu Pretplate ili odaberite stavke Naplata > Pretplate.

  Ako koristite Office 365 Germany, idite na stranicu Pretplate.

  Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet, idite na stranicu Pretplate.

 2. Na stranici Pretplate odaberite pretplatu.

 3. U meniju Još radnji odaberite stavku Otkaži pretplatu.

  Prikaz menija „Još radnji“ u krupnom planu.
 4. Pregledajte važne datume, navedite povratne informacije o tome zašto otkazujete pretplatu, a zatim odaberite stavku Otkaži pretplatu.

  Pretplata se sada pojavljuje u stanju Onemogućeno i imaće smanjenu funkcionalnost do brisanja. Za više informacija o tome šta da očekujete kada se plaćena Office 365 za preduzeća pretplata otkaže, pročitajte članak Šta se dešava sa mojim podacima i pristupom kada mi istekne pretplata na Office 365 za preduzeća?

3. korak: Deinstaliranje sistema Office (opcionalno)

Ako ste otkazali pretplatu, a niste premaštali korisnike u drugu pretplatu koja uključuje Office, Office 365 će se pokretati u režimu umanjene funkcionalnosti. Kada se to dogodi, korisnici mogu samo da čitaju i štampaju dokumente, a Office 365 aplikacije će prikazati obaveštenja o nelicenciranom proizvodu. Da biste izbegli zabunu, neka korisnici deinstaliraju Office na svojim računarima.

Pronalaženje podrške

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Obnavljanje pretplate na Office 365 za preduzeća

Ponovna aktivacija pretplate

Prebacivanje na drugi Office 365 plan ili pretplatu

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×