Osnovni zadaci u programu Excel za Veb

Pomoću Excel za veb koristite Veb pregledač za kreiranje, prikaz i uređivanje radnih svezaka koje skladištite u usluzi OneDrive ili Dropbox. Ako vaša organizacija ili koledz imaju Office 365 plan ili SharePoint sajt, počnite da koristite Excel za veb kreiranjem ili skladištenjem radnih svezaka u bibliotekama na vašoj lokaciji.

Kreiranje radne sveske na mreži

 1. U usluzi OneDrive izaberite stavke Kreiraj > Excel radna sveska.

  Kreiranje nove radne sveske

 2. Da biste preimenovali radnu svesku, kliknite na podrazumevano ime datoteke i otkucajte novo.

  preimenovanje datoteke

Deljenje radnih svezaka na mreži

Pošto kreirate radnu svesku na mreži, možete da je delite sa prijateljima, saradnicima ili sa javnošću. Ljudi mogu da vide radne listove, sortiraju i filtriraju podatke i da zađu dublje u detalje izvedenih tabela na vebu ili mobilnom uređaju.

Da biste delili radnu svesku, izaberite stavku Deli i otkucajte e-adrese osoba sa kojima želite da je delite ili nabavite vezu koju možete da pošaljete kontaktima putem e-pošte.

Pozovite osobe za deljenje radne sveske

Uređivanje u pregledaču

Ako probate da unesete podatke, podesite formulu, dodate grafikone ili primenite osnovno oblikovanje, a ništa se ne desi, verovatno ste u prikazu samo za čitanje. Evo kako možete da se prebacite u prikaz za uređivanje:

Izaberite stavku uredi Excel za veb radne sveskeu Excel za veb.

Za naprednije opcije uređivanja kliknite na dugme Uredi u programu Excel.

Excel za veb automatski čuva vaš rad, ako se predomislite u vezi sa promenama koje ste upravo napravili, koristite stavku Opozovi ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z.

Zajednički rad na istom radnom listu

Kada radite sa drugima u Excel za veb, možete da uredite radni list kao što to obično radite. Kada drugi uređuju radni list, Excel za veb odmah prikazuje svoje prisustvo i ispravke. Ovo funkcioniše samo kada svi rade u Excel za veb.

indikator koji pokazuje koliko osoba sarađuje na unakrsnoj tabeli

Druge verzije aplikacije Excel takođe omogućavaju rad sa drugima u isto vreme. Dodatne informacije potražite u članku Saradnja na Excel radnim sveskama u isto vreme pomoću koautorstva.

Štampanje u Excel za veb

 1. Izaberite ćelije ili grafikon koje želite da odštampate, a zatim izaberite stavke Datoteka > Odštampaj. Da biste odštampali ceo radni list, nemojte da izaberete ništa pre nego što odete na komandu „Odštampaj“.

  Štampanje izabranih ćelija

 2. Kliknite na dugme Odštampaj da biste videli pregled.

 3. Ako se predomislite u vezi sa štampanjem izabrane oblasti, odaberite opciju za štampanje Ceo list i kliknite na dugme Odštampaj.

 4. Ako konačni pregled štampanja izgleda dobro, kliknite na dugme Odštampaj.

  Pregled za štampanje radnog lista

Saznajte više o štampanju koordinatnih linija na radnom listu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×