Osnovni zadaci u programu Excel Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa Excel Online Veb pregledač koristite za kreiranje, prikazivanje i uređivanje radne sveske koje skladištite u usluzi OneDrive ili Dropbox. Ako vaša organizacija ili fakultet imaju Office 365 plan ili SharePoint lokaciju, počnite da koristite Excel Online tako što ćete napraviti ili skladištiti radne sveske u bibliotekama na lokaciji.

Kreiranje radne sveske na mreži

 1. U usluzi OneDrive izaberite stavke Kreiraj > Excel radna sveska.

  Kreiranje nove radne sveske

 2. Da biste preimenovali radnu svesku, kliknite na podrazumevano ime datoteke i otkucajte novo.

  preimenovanje datoteke

Deljenje radnih svezaka na mreži

Pošto kreirate radnu svesku na mreži, možete da je delite sa prijateljima, saradnicima ili sa javnošću. Ljudi mogu da vide radne listove, sortiraju i filtriraju podatke i da zađu dublje u detalje izvedenih tabela na vebu ili mobilnom uređaju.

Da biste delili radnu svesku, izaberite stavku Deli i otkucajte e-adrese osoba sa kojima želite da je delite ili nabavite vezu koju možete da pošaljete kontaktima putem e-pošte.

Pozovite osobe za deljenje radne sveske

Uređivanje u pregledaču

Ako probate da unesete podatke, podesite formulu, dodate grafikone ili primenite osnovno oblikovanje, a ništa se ne desi, verovatno ste u prikazu samo za čitanje. Evo kako možete da se prebacite u prikaz za uređivanje:

Izaberite stavke Uredi radnu svesku > Uredi u programu Excel Online.

Za naprednije opcije uređivanja kliknite na dugme Uredi u programu Excel.

Excel Online automatski čuva to što ste uradili, međutim, ako se predomislite u vezi sa bilo kojim promenama koje ste upravo napravili, koristite dugme Opozovi radnju ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z.

Zajednički rad na istom radnom listu

Kada radite sa drugima u programu Excel Online, možete da uređujete radni list kao što to i inače radite. Kada drugi urede radni list, Excel Online odmah pokazuje njihovo prisustvo, kao i ispravke. To funkcioniše samo kada svi rade u programu Excel Online.

indikator koji pokazuje koliko osoba sarađuje na unakrsnoj tabeli

Druge verzije aplikacije Excel takođe omogućavaju rad sa drugima u isto vreme. Dodatne informacije potražite u članku Saradnja na Excel radnim sveskama u isto vreme pomoću koautorstva.

Štampanje u programu Excel Online

 1. Izaberite ćelije ili grafikon koje želite da odštampate, a zatim izaberite stavke Datoteka > Odštampaj. Da biste odštampali ceo radni list, nemojte da izaberete ništa pre nego što odete na komandu „Odštampaj“.

  Štampanje izabranih ćelija

 2. Kliknite na dugme Odštampaj da biste videli pregled.

 3. Ako se predomislite u vezi sa štampanjem izabrane oblasti, odaberite opciju za štampanje Ceo list i kliknite na dugme Odštampaj.

 4. Ako konačni pregled štampanja izgleda dobro, kliknite na dugme Odštampaj.

  Pregled za štampanje radnog lista

Saznajte više o štampanju koordinatnih linija na radnom listu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×