Osnovni zadaci u poređenje baza podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Recimo da imate dva Access baze podataka za računare, ili možda dve verzije istu bazu podataka, a želite da uporedite ih da biste pronašli promene dizajna upita, obrazaca ili izveštaja. Ili možda želite da pronađete razlike u programu Visual Basic for Applications (VBA) kôd module. Ako imate Microsoft Office Professional Plus 2013 ili 2016, možete da koristite Microsoft poređenje baza podataka za pokretanje izveštaja o razlikama između pronađe.

Napomena: Ne možete da koristite bazu podataka poređenje sa Access Veb aplikacije.

Poređenje baza podataka otvori

U operativnom sistemu Windows 7    U meniju Windows Start u okviru Alatke za Office 2013, kliknite na dugme Uporedi baze podataka ako koristite Microsoft Office 2013. Ako koristite Microsoft Office 2016, izaberite stavku Poređenje baza podataka u okviru Alatke za Office 2016.

U operativnom sistemu Windows 8    Na početnom ekranu izaberite stavku Poređenje baza podataka.

U operativnom sistemu Windows 10    Traženje Poređenje baza podataka i izaberite vaše instaliranu verziju.

Pored poređenje baza podataka, takođe ćete pronaći njeno ime za Excel – Microsoft poređenja unakrsnih tabela. Takođe zahteva Office Professional Plus 2013. (U operativnom sistemu Windows 8, otkucajte Poređenja unakrsnih tabela da biste ga pronašli.)

Takođe možete da otvorite alatku za poređenje baza podataka pomoću programa Windows Explorer. Moraćete da pronađite izvršnu datoteku i lokaciju može da se razlikuju na osnovu raznih uslova tako kao da koristite za 32-bitni ili 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows ili ako koristite pretplatu verziju sistema Office 365. Evo nekih mogućih lokacije da biste isprobali.

Ako koristite Office 2016, isprobajte jednu od ovih lokacija:

 • C:\Program Files\Microsoft Office\Office16\DCF\DATABASECOMPARE. EXE

 • C:\Program datoteke (x86) \Microsoft Office\Office16\DCF\DATABASECOMPARE. EXE

Ako koristite Office 365, isprobajte jednu od ovih lokacija:

 • C:\Program Files\Microsoft Office\Root\Office16\DCF\DATABASECOMPARE. EXE

 • C:\Program datoteke (x86) \Microsoft Office\root\Office16\DCF\DATABASECOMPARE. EXE

Uporedite dve datoteke Access baze podataka

 1. Pregledaj da biste pronašli bazu podataka koju želite da koristite kao „osnovni podaci” (ili starije verzije) tako što ćete kliknuti na dugme Pregledaj sa desne strane na Uporedi .


  Compare and To boxes, and report options

 2. Potražite bazu podataka koja se „promeni” (ili najnovija verzija) tako što ćete kliknuti na dugme sa desne strane polju .

 3. U okviru Opcije izveštaja, odaberite objekata baze podataka ili stavke (Tabela, upita, makroe, module, Izveštaji, Obrasciili stranica) koje želite u poređenju potvrđivanjem izbora u poljima za potvrdu pored stavke ih.

 4. U okviru vrednosti izveštaj, odaberite punu da biste videli detaljniji izveštaj na promene ili kratak za kraće izveštaja. Isti rezultati će biti prijavljene sa opcijom "ili", ali izveštaj će biti u formatu prostija ako odaberete rezime.

 5. Na dnu prozora, kliknite na dugme Poređenje za pokretanje izveštaja.

 6. Nakon završetka izveštaj, možete da, možete izabrati karticu rezultata da biste videli novi prozor za poređenje dublji, red po red za stavke.

Razumevanje rezultata

Original and modified table

U gorenavedenom primeru, dizajn Tabela1 je promenio – polja FName i LName su preimenovane da imena i prezimena, tip podataka polja Office promenjen je iz broj u jedan red teksta i odseka i datum zapošljavanja polja su dodate u tabelu. Evo nekih stvari koje treba da znam kada pogledate rezultate poređenje:

 • Preimenovane objekte ili komponente objekata kao što su (kolona u tabeli) ili okvira za tekst u obrascu se pojavljuju kao „dodati” i prvobitnih pojaviti kao „izbrisani”.

 • Kada svojstvo objekat je promenjena, koje svojstvo se prijavili kao „promeni”.

 • Kada postoje razlike između modula VBA kôd ili makroe pristup, detalje o promeni prikazane su u tri kolone. Originalni tekst ili kôd se prikazuje u koloni Stara vrednost i noviji tekst ili kôd je prikazan u koloni " Nova vrednost " Opšte informacije, kao što su „Modul menjaju” ili „Promenili definiciju makroa” je prikazan u koloni Promeni opis .

 • Da biste videli red po red ako želite da uporedite razlike u VBA kodu, izaberite karticu rezultata , kliknite na ime modul koji sadrži kôd, i izaberite stavku Detaljiili jednostavno kliknite dvaput na ime modul. Novi prozor se pojavljuje, prikazuje originalni kod u redove sa žutom pozadinom i ažuriraju kôd u redovima crvena pozadinu. Takođe možete da prikažete razlike u upitima i Access module ovaj način.

Poređenje baza podataka šta da uradite

Koristite poređenje baze podataka da biste pronašli promene u dizajnu između dva Access bazi podataka datoteke ili dve verzije iste datoteke. Poređenje baza podataka vas obaveštava o dodavanja, brisanje ili preimenovanje objekata kao što su tabele, upite, obrasce, izveštaje i VBA module. Takođe pronađe najmanji dizajn promene u te objekte, kao što je novi, uklonjene ili preimenovane polja u tabeli, bilo koju vrstu promenite upit, promene svojstava obrasca ili izveštaja ili izmenjena VBA kôd.

Poređenje baza podataka ne izgleda za promene u podatke uskladištene u tabelama, ali za izvoz tabele ili rezultata upita u Excel radnim sveskama, možete da uporedite te dve radne sveske u poređenja unakrsnih tabela. Saznajte kako da izvezete Access podataka da biste videli zapisa ispravke.

Sledeći koraci

Ako imate „zadatak kritičnih” Excel radne sveske ili Access baze podataka u vašoj organizaciji, uzmite u obzir instaliranje Microsoft unakrsne tabele i baza podataka alatke za upravljanje.  Microsoft Audit Server i upravljanje obezbeđuje moćne promena funkcije za upravljanje za Excel i Access datoteke i je dopunjen tako što ćete Microsoft Discovery i rizika, koja nudi zaliha i analize funkcije, usmerenih na koji vam mogu pomoći smanjite rizik povezan sa pomoću alatki za razvila organizacija krajnjim korisnicima u programu Excel i Access.

Pregled poređenje baza podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×