Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa uslugom Yammer

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Yammer sa tastature i čitač ekrana da biste izvršili sve suštinske osnovne zadatke, kao što su prijavljivanje i pratite grupe i diskusijama. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Yammer, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao Veb pregledača. Zato što Yammer se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i primenite je na Veb pregledač – Yammerkombinaciju tastera Ctrl + O (Otvori).

U ovoj temi

Prijava u Yammer

Možete da se prijavim Yammer koristeći jedan od sledećih načina:

Posle prijave, odredišne lokacije na matičnoj stranici personalizovane Yammer , koja navodi sve diskusije u svim grupama koje pratite.

Prijava preko Office portala

Da biste se prijavili preko Office portala, morate biti prijavljeni na svoj Office nalog.

 1. Idite na www.office.com.

 2. Po potrebi se prijavite.

 3. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Yammer”, a zatim pritisnite taster Enter.

Prijavljivanje putem lokacije Yammer.com

 1. Idite na www.yammer.com.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prijavi se”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Otkucajte svoju e-adresu, a zatim pritisnite taster Tab.

  Savet: Ako vaša organizacija ima posebno prijavi se ekran, otkucajte u e-adresu, pritisnite taster Tab i zatim pratite na ekranu uputstva za prijavljivanje.

 4. Otkucajte lozinku za uslugu Yammer i pritisnite taster Enter.

Pridruživanje i pratite grupe

Kada se pridružite grupi, možete da pratite tu grupu razgovore i aktivnosti.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne čujete „Moje grupe”, a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prikazali personalizovane izbora dostupne grupe, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Preporučuje se da ste”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste prikazali sve dostupne grupe, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Sve grupe”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pretražite grupe, pritisnite taster Tab. Čitača ekrana objavljuje nazivima i opisima grupe.

 4. Kada čujete grupe koje želite da se pridružite i pratite, puta pritisnite taster Tab. Čujete: „Pridruživanje”. Pritisnite taster Enter. Obaveštenje da se pridružite grupi čujete.

Savet: Takođe možete da koristite pretragu da biste potražili određene grupe. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne čujete „Pretraga”, a zatim otkucajte reči za pretragu. Pritisnite taster strelica nadole da biste se premestili nadole na listi rezultata pretrage dok ne čujete grupu koju želite, a zatim pritisnite taster Enter. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Se pridružite grupi”, a zatim pritisnite taster Enter.

Pretplata na grupe

Kada ste na feed radne grupe, možete da se pretplatite na grupe i primate e-pošte svaki put kada neko započinje novi niti diskusije.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete: „Izbor neproverena, pretplatite se na ovu grupu putem e-pošte”.

 2. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste se pretplatili ovu grupu.

  Savet: Možete da otkažete pretplatu na grupu u bilo kom trenutku. Ako ste napustili grupu, Vaša pretplata je naknadno uklonjena, previše.

Praćenje diskusija

Kada pratite jednu diskusije, dobićete e-pošte svaki put kada neko objavi na tu diskusiju.

 1. Na stranici Yammer grupe, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Više opcija diskusije”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 2. Čujete: „Pratite u prijemnom poštanskom sandučetu”. Pritisnite taster Enter da biste je izabrali.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Yammer

Tasterske prečice za Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×