Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa kalendarom

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa kalendarom

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite Kalendar za Windows 10 sa čitač tastature i ekrana da biste izvršili bitne osnovne zadatke. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Možete da otvorite i uredite događaja iz kalendara, pridruživanje sastancima na mreži i još mnogo toga.

Napomene: 

U ovoj temi

Podešavanje prikaza kalendara

Možete da birate između četiri opcije da biste prikazali kalendar: dan, sedmica, mesecili godina prikaz. Podrazumevana opcija je mesec.

 1. Pritisnite taster F6 dok se ne čujete: „Idi na dugme "danas"”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete opciju koju želite, a zatim pritisnite taster Enter. Ako ne čujete opciju koju želite, je skriven unutar Prikaži meni. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prikaži dugme” a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili meni i pritisnite taster Tab dok ne čujete željenu opciju menija. Pritisnite taster Enter da biste izabrali željenu opciju.

Otvaranje, čitanje i uređivanje događaja u kalendaru

Da biste bili u toku sa vašim gustim rasporedom, možete brzo da čitate i uređujete detalje događaja.

Napomena: Možete da uređujete samo događaje koje ste vi napravili. Na primer, ne možete da uređujete pozive za sastanak koje ste primili od nekog drugog.

 1. U oblast glavnog sadržaja da biste pregledali dana i događaje, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete dan želite, a zatim pritisnite taster Tab dok ne čujete događaj koji želite da otvorite.

 2. Da biste pregledali događaj detaljnije, pritisnite taster Enter. Otvara se okno sa detaljima događaja.

 3. Pritisnite taster Tab ili Shift + Tab da biste pronašli detalje o događaju. Ako ste vlasnik događaja možete da koristite tastaturu da biste uredili sadržaj događaj tekstualna polja po potrebi.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S da biste sačuvali promene. Ako uređujete sastanka, čuvanja i šalje poziv ažurirane sve pozvane osobe.

Pridruživanje Skype za posao sastanku iz kalendara

Napomena: Da biste se pridružili sastanku Skype za posao kao što je opisano ispod, uverite se da imate instaliran na vašem računaru Skype za posao aplikaciju, aplikacija je pokrenut i ste prijavljeni u Skype za posao pomoću poslovnog ili školskog naloga. Da biste se pridružili sastanku bez poslovnog ili školskog naloga, pogledajte članak Pridruživanje sastanku kao gost.

 1. Otvorite sastanak detalja događaja u Kalendar.

 2. Pritisnite taster Alt da biste premestili fokus na traku, a zatim pritisnite taster strelica nadole jednom. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Pridruživanje dugme na mreži”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čujete „Prozor razgovora” i kojima ste povezani na sastanak.

  Savet: Premeštanje između dugmadi u prozoru sastanka – kao što su privremeno isključivanje zvuka, ponovno uključivanje zvuka i završavanje poziva – pritisnite taster Tab dok ne čujete onaj koji želite. Treba da pritisnete dugme, pritisnite taster Enter.

Pridruživanje sastanku kao gost

Mogu da se pridruže sastanku kao gost, što znači da se ne prijavite u Skype za posao sa posao ili školu akreditive naloga, ali i dalje treba da instalirate aplikaciju Skype za posaoSkype za posao .

 1. Otvorite sastanak detalja događaja u Kalendar.

 2. Pritisnite taster Alt da biste premestili fokus na traku, a zatim pritisnite taster strelica nadole jednom. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Pridruživanje dugme na mreži”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čujete: „Prozor "razgovor"”. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „pridruži se kao gost, dugme” i pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Unesite svoje ime”, a zatim unesite svoje ime onako kako želite da se pojavljuju na sastanku, a zatim pritisnite taster Enter da biste se povezali sa sastankom.

  Savet: Premeštanje između dugmadi u prozoru sastanka – kao što su privremeno isključivanje zvuka, ponovno uključivanje zvuka i završavanje poziva – pritisnite taster Tab dok ne čujete onaj koji želite. Treba da pritisnete dugme, pritisnite taster Enter.

Štampanje kalendara

Štampanje izabranog dana, nedelja ili kalendarskom mesecu u kalendaru.

 1. U oblast glavnog sadržaja, pritisnite taster F6 dok se ne čujete: „Idi na dugme "danas"”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Prikazivanje dugmeta”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Dugme "”Odštampaj”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog za Prikaz za štampanje .

 4. Da biste odabrali prikaz kalendara na štampanje, pritisnite taster Tab dok ne čujete „<current prikaz selection>, samo za čitanje kombinovani okvir” i zatim pritisnite taster nagore ili strelica nadole dok ne čujete onaj koji želite.

 5. Da biste izabrali datume gde prikaz pokrene, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Od” i podrazumevani datum, pritisnite taster SR taster desno strelicu dok ne čujete „Birača datuma”, a zatim pritisnite taster SR + Enter da biste otvorili odabirača datuma. U birača datuma, pritisnite taster Tab dok ne čujete trenutni datum, a zatim koristite tastere sa strelicama da biste premestili fokus sa datumom želite i zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

 6. Da biste otvorili dijalog "Štampanje", pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pregled”, a zatim pritisnite taster Enter.

 7. Pritisnite taster Tab da biste pregledali opcije štampanja. Kada završite, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Odštampaj”, a zatim pritisnite taster Enter. Kalendar je odštampan.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija kalendara

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×