Osnovni podaci o ulogama i dozvolama u radnom prostoru u programu SharePoint Workspace 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svakom članu Groove radnog prostora dodeljena je jedna od sledećih uloga:

  • Menadžer

  • Učesnik

  • Gost

Svaki tip uloge ima određene „dozvole“. Dozvole određuju do koje mere članovi mogu izvršavati promene u radnom prostoru. Na primer, određene uloge imaju dozvolu za dodavanje novih alatki radnog prostora ili pozivanje novih članova.

Ako kreirate novi Groove radni prostor, automatski vam se dodeljuje uloga menadžera i imate sve dozvole. Drugim članovima se dodeljuju uloge kako ih pozivate u radni prostor. Samo članovi sa ulogom menadžera mogu da promene uloge drugih članova.

Članovi koji imaju ulogu učesnika ili višeg nivoa mogu izvršavati većinu zadataka, na primer pozivanje novih članova. Gosti nemaju dozvole za upravljanje radnim prostorom.

Da biste prikazali dozvole koje se dodeljuju ulogama u radnom prostoru, na traci za pokretanje kliknite desnim tasterom miša na radni prostor, izaberite stavku Svojstva i kliknite na dugme Dozvole.

Napomena: Članove radnog prostora moguće je samo unaprediti. Na primer, gosta je moguće unaprediti u učesnika, ali učesniku nije moguće spustiti nivo na ulogu gosta. Ovo pravilo se primenjuje na svakog člana radnog prostora kojem je otkazan, a zatim ponovo poslat poziv za radni prostor. Na primer, učesnika kojem je otkazan poziv za radni prostor moguće je ponovo pozvati u isti radni prostor samo kao učesnika ili menadžera.

Dozvole alatki

Napomena: Dozvole dodeljene ulogama članova u radnim prostorima programa SharePoint Workspace 2010 nije moguće promeniti. U zavisnosti od uloge, dozvole ćete možda moći da promenite u radnim prostorima verzije 2007 (ili starijim verzijama).

Većina alatki u okviru radnog prostora ima sopstveni skup dozvola. Dozvole alatki utvrđuju koje radnje menadžer, učesnik ili gost mogu izvršavati u okviru alatke. Na primer, alatka kalendara ima dozvole za kreiranje, brisanje i uređivanje sastanaka. Članovi kojima je dodeljena uloga menadžera mogu da ažuriraju dozvole alatki po ulozi.

Da biste prikazali ili promenili dozvole dodeljene ulogama za izabranu alatku radnog prostora, izaberite karticu Radni prostor, izaberite stavku Svojstva i izaberite karticu Dozvole.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×