Osnovni podaci o prilagođenim alatkama za liste

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Alatka za liste obezbeđuje otvoreno okruženje prilagođene alatke koje članovima radnog prostora omogućava da naprave i analiziraju kolekciju stavki podataka. Dizajn prilagođenog obrasca u alatki za liste kreira se i ažurira putem programa Microsoft Office InfoPath. Kada prvi put radnom prostoru dodate alatku za liste, kliknite na dugme Počni ovde da biste otvorili dizajner, uvezite predloške obrazaca dizajnirane u programu InfoPath i dodajte druge elemente dizajna kao što su prikazi.

Svaka alatka za liste počinje sa idejom o prilagođenoj aplikaciji za liste. Dizajner alatke za liste kreira prilagođenu alatku na osnovu skupa zahteva, koristeći kombinaciju programa Microsoft Office InfoPath (koji se koristi za kreiranje rešenja predložaka obrazaca) i okruženja dizajnera alatke za liste.

Ko koristi alatku za liste?

Obično postoje dva tipa korisnika alatke za liste:

  1. Navodi dizajneri alatke. Dizajneri alatke za liste dodate alatki za liste u Groove radni prostor, uđite u dizajner, kreiranje i uvoz rešenja predložaka obrazaca putem programa Microsoft InfoPath, a zatim transformacija druge funkcije dizajna u alatka za liste Designer, kao što su prikazi i stil. Kada alatki za liste sadrži barem jedan obrazac i jedan prikaz, ona je spremna za saradnici (članovima radnog prostora pozvani) da biste dodali stavke pomoću obrazaca u dizajnu, i zatim sortiranje i analizirali ih u jedan ili više prikaza podataka.

    Dizajner alatke za liste može da pozove osobe da postanu članovi radnog prostora u kojem je alatka za liste originalno kreirana i čiji je član. Osim toga, dizajner alatke za liste može da sačuva prilagođenu alatku za liste kao novi predložak alatke za distribuciju ili objavljivanje.

  2. Korisnici alatki za liste. Korisnici alatke za liste obuhvataju svaku osobu pozvanu u radni prostor koji sadrži alatku za liste kreiranu u dizajneru alatke za liste. Korisnici alatke za liste dodaju stavke podataka tako što popunjavaju prilagođene predloške obrazaca. Na primer, zaposleni u radnoj grupi mogu biti pozvani u radni prostor sa prilagođenom alatkom „Izveštaj o statusu“, to jest radni prostor koji sadrži alatku za liste dizajniranu za popunjavanje izveštaja o statusu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×