Osnovni podaci o prikazivanju slika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Picture Manager olakšava pronalaženje, prikazivanje i uređivanje slika.

Okno sa Prečicama slike

U okno Prečice za slike dodajete prečice za fascikle u kojima se nalaze slike sa kojima želite da radite.

Picture Shortcut pane

1. Okno Prečice za slike

Okno za Pregled

U oknu Pregled se prikazuju slike. Biranjem opcija na traci sa alatkama Prikazi možete da promenite način prikazivanja slika.

Views toolbar and preview pane

1. Traka sa alatkama Prikazi

2. Okno Pregled

Okno zadataka za Uređivanje slika

U oknu zadataka Uredi slike nalaze se alatke za uređivanje pomoću kojih možete da ispravljati slike.

.

1. Okno zadataka Uredi slike

Biranje prikaza slika

Picture Manager nudi tri opcije za prikaz slika: prikaz sličica, prikaz niza sličica i prikaz jedne slike. Prikaz koji vam najviše odgovara birate u zavisnosti od broja slika koji treba da vidite odjednom i broja detalja koji treba da vidite na svakoj slici.

Prikaz sličica

U ovom prikazu se nalaze minijature slika u izabranim fasciklama tako da možete da vidite i radite sa više slika istovremeno. Ovaj prikaz je najbolje koristiti za pretraživanje skupa slika kako biste pronašli slike sa kojima želite da radite i kako biste isto uređivanje primenili na više slika odjednom.

Prikaz sličica

Prikaz niza sličica

Ovo je kombinacija prikaza sličica i prikaza pojedinačne slike. Ovaj prikaz je najbolji kada je potrebno da uredite više slika odjednom, ali i da tokom uređivanja vidite detalje. Umesto da prikazujete jednu po jednu sliku, možete da prikažete nekoliko sličica odjednom i da se brzo usredsredite na onu koju želite da uredite.

Prikaz niza sličica

Prikaz pojedinačne slike

U ovom prikazu možete da vidite jednu uveličanu sliku. Ovaj prikaz je najbolji kada je tokom uređivanja potrebno da vidite sitne detalje.

Prikaz pojedinačne slike

Napomena: U svakom prikazu možete da koristite funkciju zumiranja da biste uvećali sliku ili videli veći deo slike sa smanjenom veličinom.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×