Osnovni podaci o Office 365 centru administracije

Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Ako ste kupili Office 365 plan za preduzeća I imate administratorske dozvole, imate pristup Office 365 centru administracije. Ovaj članak je za vas!

Ako ste korisnik ili imate Office 365 plan za kuću, nemate centar administracije. Da biste podesili Office 365, idite na članak Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office 365 odnosno sistema Office 2016 na PC ili Mac računaru.

Office 365 administrativni centar možete koristiti za podešavanje organizacije u oblaku, upravljanje korisnicima, upravljanje pretplata i još mnogo toga. U ovom članku ćete saznati kako da pronađete Office 365 administrativni centar i otkrijete koje funkcije i postavke su vam dostupne.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kako pronaći Office 365 administrativni centar

  1. Prijavite se u Office 365 na sajtu office.com pomoću naloga koji ima administratorske dozvole.

    Prijavite se pomoću Office 365 naloga administratora.

    Prijavljivanje u Office 365 kojim upravlja 21Vianet

  2. Izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ u gornjem levom uglu i izaberite stavku Administrator.

    Pločica Administrator se pojavljuje samo ljudima koji imaju Office 365 administratorske dozvole. Ako ne vidite pločicu, nemate dozvole za pristup centru administracije za svoju organizaciju.

Office 365 administrativni centar funkcije i postavke

Novi Office 365 administrativni centar izgleda ovako.

Pregled matične stranice novog centra administracije

Ovo su funkcijama i postavke koje ćete pronaći ćete u levoj navigaciji u okviru Office 365 administrativni centar. Saznajte više o administratorskim zadacima u pomoći za administraciju usluge Office 365.

Meni

Čemu služi

Početak

Ovo je ciljna stranica u novom Office 365 administrativni centar. Videćete gde se upravlja korisnicima, naplatom, ispravnošću usluga i izveštajima.

Korisnici

Kreirajte korisnike u organizaciji, na primer zaposlene ili studente, i upravljajte njima. Možete i da im podesite nivo dozvole ili poništite lozinke. Pogledajte članak Dodavanje i uklanjanje korisnika u Office 365 centru administracije i upravljanje njima.

Grupe

Kreirajte grupe u organizaciji, kao što je Office 365 grupa, lista distribucije, bezbednosna grupa ili deljeno poštansko sanduče, i upravljajte njima. Saznajte kako da kreirate grupe i upravljate njima.

Resursi

Kreirajte resurse, kao što je SharePoint kolekcija lokacija, i upravljajte njima. Saznajte kako da kreirate kolekcije lokacija.

Naplata

Prikažite, kupite ili otkažite Office 365 pretplate za organizaciju. Prikažite prethodne izvode o naplati ili broj licenci dodeljenih pojedinačnim korisnicima. Saznajte kako da upravljate naplatom.

Postavke

Upravljajte globalnim postavkama za aplikacije kao što su e-pošta, lokacije i Office programski paket. Promenite smernice i datum isteka za lozinke. Dodajte i ažurirajte imena domena kao što je contoso.com. Promenite profil organizacije i željene postavke objavljivanja. Takođe odaberite da li partneri mogu da pristupaju vašem Office 365 centru administracije.

Izveštaji

Za tren oka pogledajte kako se u organizaciji koristi Office 365 zahvaljujućim detaljnim izveštajima o upotrebi e-pošte, Office aktivacijama i još mnogo toga. Saznajte kako da koristite nove izveštaje o aktivnostima.

Ispravnost

Za tren oka pogledajte ispravnost usluga. Možete i da vidite dodatne detalje i istoriju ispravnosti usluga. Pogledajte članak Ispravnost usluga u Office 365 centru administracije.

Centri administracije

Otvorite zasebne centre administracije za Exchange, Skype za posao, SharePoint i Azure AD. Svaki centar administracije uključuje sve dostupne postavke za tu uslugu.

Na primer, u Exchange centru administracije možete da podesite e-poštu, kalendare, grupe za distribuciju, kao i druge stavke i da upravljate njima. U SharePoint centru administracije možete da kreirate kolekcije lokacija, postavke lokacija i uslugu OneDrive for Business, kao i da upravljate njima. U centru administracije programa Skype za posao možete da podesite obaveštenja o razmeni trenutnih poruka, uključivanje u konferenciju biranjem i prisustvo na mreži.

Saznajte više o Exchange centru administracije i SharePoint centru administracije.

Napomena: Od vašeg plana i regiona zavisi koji centri administracije će vam biti na raspolaganju.

Uobičajeni zadaci u centru administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×