Osnovni podaci o neusaglašenostima pri uređivanju u deljenoj fascikli

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Članovi radnog prostora mogu istovremeno da otvore iste datoteke. U zavisnosti od dozvola za uređivanje, više korisnika može takođe istovremeno da uređuje istu datoteku i da sačuva promene. Ako se to desi, dolazi do neusaglašenosti pri uređivanju i SharePoint Workspace preduzima sledeće korake da bi se svačiji rad sačuvao i da bi se obezbedila putanja za rešavanje neusaglašenosti:

  • Član koji prvi sačuva promene zadržava originalnu datoteku.

  • Kada su u pitanju članovi koji kasnije sačuvaju datoteku, datoteka će biti sačuvana u novoj „neusaglašenoj“ verziji datoteke. Na primer, „kopija Katarine Berić“ na dolenavedenoj slici je datoteka neusaglašenosti.

Neusaglašenost verzije datoteke u radnom prostoru za deljenje datoteka

Kada dođe do tih neusaglašenosti pri uređivanju, članovi bi trebalo da razgovaraju da bi odredili koji je najbolji način za rešavanje ili objedinjavanje datoteka.

Posebni slučajevi

Većina softverskih aplikacija „zaključava“ datoteke kada ih korisnici otvore za uređivanje. SharePoint Workspace se oslanja na otkrivanje tih zaključavanja da bi upravljao neusaglašenostima pri uređivanju. Neke aplikacije kao što je Beležnica ne koriste ovaj mehanizam za zaključavanje. U ovim slučajevima, ako više osoba istovremeno otvori i uređuje istu datoteku, zadržaće se samo poslednje sačuvane promene i neće se kreirati nijedan dokument neusaglašenosti.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×