Osnovni podaci o kodovima formata za prilagođeni broj, datum i vreme

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilagođeni formati brojeva Ako ugrađenom formatu broja nije dostupna za prikaz podataka onako kako želite, možete da kreirate prilagođeni format.

Kodovi formata Prilagođeni formati broja na listu sa podacima kreiraju se navođenjem kodova formata koji opisuju željeni način prikazivanja broja, datuma, vremena ili teksta. U mogućnosti ste da precizirate maksimalno četiri odeljka za kodove formata. Ovi odeljci, razdvojeni tačkom i zarezom, redom definišu formate za pozitivne brojeve, negativne brojeve, nulte vrednosti i tekst. Ukoliko precizirate samo dva odeljka, prvi će se koristiti za pozitivne vrednosti i nule, a drugi za negativne brojeve. Ukoliko precizirate jedan odeljak, svi brojevi će koristiti taj format. Ukoliko preskočite jedan odeljak, za taj odeljak upišite završnu tačku i zarez.

number format codes

Više informacija

Kodovi formata za broj, datum i vreme

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×