Osnovni podaci o grafičkim objektima u programu Microsoft Graph

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dodavanje slika Možete da kopirate slike i skenirane fotografije iz drugih programa i i nalepite ih u Microsoft Graph grafikon. Kako da umetnete uvezene slike.

Uređivanje slika Postoje dve vrste slika: rasterske slike, koje obično izgledaju kao fotografije i metadatoteke koje obično izgledaju kao ilustracije.

Rasterske slike su sačinjene od tačaka i ne mogu se razgrupisati. Kada izaberete rastersku sliku, pojaviće se traka sa alatkama Slika na kojoj se nalaze alatke koje omogućavaju da sliku isečete, dodate joj ivice ili podesite svetlinu i kontrast.

Metadatoteke se mogu razgrupisati, konvertovati u crteže, a zatim uređivati pomoću alatki za crtanje programa Microsoft Graph. Većina ilustracija ili clip art kolekcija su u formatu metadatoteke. Da biste clip art kolekciju razgrupisali i konvertovali u crtež, izaberite clip art kolekciju, a zatim u meniju Crtanje izaberite stavku Razgrupiši (nalazi se na traci sa alatkama Crtanje). Ovo će vam omogućiti da clip art kolekciju menjate kao bilo koji crtež. Na primer, možete umetnuti clip art sliku neke osobe, razgrupisati je, promeniti boju odeće te osobe, a zatim izmenjenu sliku dodati drugoj clip art slici.

Crtanje slika U mogućnosti ste i da sami crtate slike pomoću alatki na traci sa alatkama Crtanje. Možete da dodajete i kombinujete gotove automatske oblike ili sami crtate linije, slobodne linije ili slobodne oblike.

Dodatne informacije

Dodavanje krug, kvadrat ili drugi automatski oblik

Osnovni podaci o Slobodne oblike i krive

Grafički filteri Microsoft Graph prepoznaje veliki broj formata slike. Pošto svi Office programi dele iste grafičke filtere, instaliranjem grafičkog filtera u jednom Office programu – na primer, u programu Word – bićete u mogućnosti da isti filter koristite i u ovom programu. Naučite više o instaliranju grafičkih filtera.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×