Osnovni podaci o FAST administraciji lokacije za pretragu

Ako koristite funkcije administracije lokacije za FAST pretragu, možete upravljati postavkama lokacije da biste poboljšali rezultate pretrage. Ako imate instaliran FAST Search Server 2010 za SharePoint, dostupne su sledeće opcije u okviru stavki „Postavke lokacije“ > „Administracija kolekcije lokacija“:

 • Upravljanje ključnim rečima FAST pretrage

  Sa ključnim rečima FAST pretrage mogu biti povezane definicije i sinonimi. U mogućnosti ste da dodate najbolje pokušaje, vizuelne najbolje pokušaje, unapređenja i spuštanja nivoa dokumenta da biste poboljšali relevantnost i kreirali ciljanu komunikaciju.

  Najbolje pokušaje, vizuelne najbolje pokušaje, unapređenja dokumenta i spuštanja nivoa dokumenta možete povezati sa definisanim korisničkim kontekstima da biste personalizovali utisak pri radu korisnika.

 • Upravljanje unapređivanjem i spuštanjem nivoa lokacije FAST pretrage

  Unapređenja ili spuštanja nivoa lokacije možete koristiti da biste poboljšali relevantnost. Dokumentima koji pripadaju veoma relevantnim lokacijama može biti dodeljeno malo unapređenje lokacije što će dovesti do toga da se ovi dokumenti pojave na višem mestu liste rezultata

  Unapređenja lokacija i spuštanja nivoa lokacija možete povezati sa definisanim korisničkim kontekstima da biste za određene korisnike ili grupe korisnika unapredili ili spustili nivo određenih lokacija.

 • Upravljanje kontekstima korisnika FAST pretrage

  Administratori kolekcije lokacija mogu definisati relevantne korisničke kontekste za svoju lokaciju. Ovi korisnički konteksti mogu se zatim povezati sa postavkama kao što su najbolji pokušaji i unapređenja dokumenta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×