Osnovni podaci o dizajniranju prezentacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

PowerPoint vam pomaže da kreirate osnovnu prezentaciju ili prilagođavanje prezentacije tako što ćete kreirati sopstveni predložak.

Osnove dizajniranja

Sve vam je potrebno za osnovne prezentacije se standardne elemenata uključene u PowerPoint.

Da biste kreirali osnovnu prezentaciju, počnite od ovih elemenata dizajna:

  • Teme    Kada kreirate novu prezentaciju, podrazumevane teme se automatski primenjuje na prezentaciji, ali možete da odaberete drugu temu u bilo kom trenutku. Tema Kreiranje objedinjene izgled za prezentaciju pomoću jedinstvenu boje teme, fontovi teme, efekti temei pozadina slajdova koji dopunjavaju jedni drugima. Možete da primenite različite različite teme na prezentaciju, a takođe možete da odaberete različite šeme boja i stilova unutar svake teme.

  • Slajdova i rasporedi na slajdu    Kada dodate slajd, izaberite između različitih rasporeda na slajdu dostupne u PowerPoint. Rasporedi na slajdu da definišete položaj i oblikovanje teksta i objekata koje se pojavljuju na slajdu.

  • Prelazi i animacijama   Primena prelaza između svakog slajda da biste povećali učinili vizuelno privlačnim projekcije slajdova. Ili otišli korak dalje tako što ćete Animiranje teksta i objekata na slajdu da bi se ilustrovala poentu. 

Dizajn prilagođavanja

Da biste dizajnirali nešto određenu poruku ili organizacija, napravite sopstveni prilagođeni raspored slajdova i dodavanje uobičajene elemente koji će se pojaviti na svaki slajd. Zatim datoteku sačuvate kao predložak tako da drugi mogu da koriste kao polaznu tačku za svoje prezentacije.

Kreiranje sopstvenog predloška prezentacije, možete da prilagodite ove elemente dizajna:

  • Master slajda   Izmena mastera slajda da biste dodali tekst ili objekte koje želite da se pojavljuju na svakom slajdu. Master slajda definiše za postavljanje i oblikovanje čuvara mesta za naslov, čuvar mesta za sadržaj i elemente podnožje na njegove povezane rasporede. Sve promene koje napravite na masteru slajda će se odraziti na njegove povezane rasporede, koji zatim odražava na slajdove iz prezentacije koje koriste rasporede na slajdu. 

  • Rasporedi na slajdu u prikazu mastera slajda   Promena postojećeg rasporeda na slajdu ili Kreiranje prilagođenog rasporeda na slajdu u prikazu mastera slajda koji odgovara vašim potrebama. Zatim možete da dodate slajdove sa prilagođenim rasporedima u prezentaciju. 

    Više informacija o kreiranju predložaka potražite u članku Kreiranje i korišćenje sopstveni predložak u sistemu Office za Mac.

Takođe pogledajte

Kreiranje osnovne prezentacije u četiri koraka

PowerPoint za Mac Vodič za brzi početak

Korišćenje predložaka u programu PowerPoint za Mac

Prilagođavanje i čuvanje teme u programu PowerPoint za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×