Osnovni kodovi formata za broj

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Znakovi za razdvajanje decimala Da biste razlomke ili brojeve oblikovali pomoću znakova za razdvajanje decimala, u odeljak unesite sledeće čuvare mesta za cifre. Ako u broju, desno od znaka za razdvajanje decimala ima više cifara nego čuvara mesta u formatu, broj će biti zaokružen na onaj broj decimala koliko ima čuvara mesta. Ako u broju, levo od znaka za razdvajanje decimala ima više cifara nego čuvara mesta u formatu, prikazaće se dodatne cifre. Ako format sadrži samo znakove za broj (#'s) levo od znaka za razdvajanje decimala, brojevi manji od 1 počeće znakom za razdvajanje decimala.

Čuvar mesta # prikazuje samo značajne cifre; ne prikazuje beznačajne nule.

Da biste prikazali

Koristite ovaj kôd formata

1234.59 kao 1234.6

####.#


Čuvar mesta 0 (nula) će prikazati beznačajne nule ukoliko broj ima manje cifara nego nula u formatu.

Da biste prikazali

Koristite ovaj kôd formata

8.9 kao 8.900

#.000

.631 kao 0.6

0.#

12 kao 12.0 i 1234.568 kao 1234.57

#.0#


Čuvar mesta ? dodaje prostor za beznačajne nule sa obe strane znaka za razdvajanje decimala, tako da se znakovi za razdvajanje decimala poravnavaju ukoliko su oblikovani nekim fontom fiksne širine kao što je Courier New. Ovaj simbol možete da koristite i za razlomke sa različitim brojem cifara.

Da biste prikazali

Koristite ovaj kôd formata

44.398, 102.65 i 2.8 sa poravnatim decimalama

???.???

5.25 kao 5 1/4 i 5.3 kao 5 3/10 sa poravnatim znakovima deljenja

# ???/???


Znak za razdvajanje hiljada Da biste zarez prikazali kao znak za razdvajanje hiljada ili broj uvećali pomoću množioca za jednu hiljadu, u format broja uključite zarez.

Da biste prikazali

Koristite ovaj kôd formata

12000 kao 12,000

#,###

12000 kao 12

#,

12200000 kao 12.2

0.0,,


Korišćenje boja Da biste za odeljak formata postavili neku boju, u odeljku upišite ime boje u četvrtastim zagradama.

Kodovi za boje

[BLACK]

[BLUE]

[CYAN]

[GREEN]

[MAGENTA]

[RED]

[WHITE]

[YELLOW]


Uslovni kodovi formata za broj Da biste postavili formate brojeva koji će se primenjivati samo ukoliko broj ispuni određeni uslov, stavite uslov u četvrtaste zagrade; uslov se sastoji od operator poređenja i vrednosti. Na primer, sledeći format crvenom bojom fonta prikazuje brojeve manje od ili jednake broju 100, a brojeve veće od 100 plavom bojom fonta.

[Red][<=100];[Blue][>100]

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×