Opozivanje ili ponavljanje kucate ili promena dizajna

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Po podrazumevanim postavkama u programu Microsoft Office Access 2007 možete da opozovete i ponavljanje najviše 20 poslednje kucanja radnji koje ili i dizajn. Da biste opozvali jednu radnju, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z. Da biste ponovili jednu radnju, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Y. Informacije o opoziv ili obnavljanju više radnji, pogledajte članak ostatak ovog članka.

Važno: Neke radnje nije moguće opozvati, kao što su kada kliknete na bilo kojoj komandi Slika dugmeta Dugme Microsoft Officeili da pokrenete radni upit. Kada radnju nije moguće opozvati, komandu Opozovi kucanje se menja u Nije moguće opozvati. Ne možete da opozovete sve radnje koje su prethodili radnje koje nije moguće opozvati.

U ovom članku

Opoziv kucanja

Opozivanje promena dizajna

Ponavljanje radnji koje ste opozvali

Opoziv kucanja

Da biste opozvali jednu kucanja radnju, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z.

Možete da opozovete najviše 20 kucate radnje koje možete izvršiti na najviše nedavno uređen zapis. Ne možete da opozovete kucanja radnje nakon zatvaranja objekta baze podataka koju ste koristili za izvršavanje radnje. Da biste opozvali nekoliko radnji kucanja, uradite nešto od sledećeg:

 • Na traci sa alatkama za brzi pristup kliknite na strelicu pored dugmeta Opozovi kucanje Slika dugmeta i zatim izaberite radnje koje želite da opozovete.

  Selecting undo actions from list

  Sve izabrane kucanja radnje opozivaju. Morate da opozovete radnje u redosledu koji im je došlo do. Na primer, ako želite da opozovete drugi poslednju radnju, takođe morate da opozovete radnju do koje joj prethodi.

 • Ako ne možete da dođete do trake sa alatkama za brzi pristup (na primer, zbog toga što koristite modalni obrazac), pritiskajte kombinaciju tastera CTRL+Z sve dok radnja koju želite da opozovete ne bude opozvana.

Vrh stranice

Opozivanje promena dizajna

Da biste opozvali najnoviju promenu dizajna, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z.

Da biste opozvali nekoliko radnji, uradite nešto od sledećeg:

 • Pritiskajte kombinaciju tastera CTRL+Z dok radnje koje želite da opozovete ne budu opozvane.

 • Na priručnoj traci, kliknite na strelicu pored dugmeta Opozovi Slika dugmeta , a zatim izaberite promenu dizajna koje želite da opozovete.

  Sve promene izabranog dizajna se opozvati. Možete da opozovete samo radnje u redosledu da bi došlo do. Na primer, da biste opozvali drugi poslednju radnju, morate takođe da opozovete poslednju radnju.

Vrh stranice

Ponavljanje radnji koje ste opozvali

Da biste ponovili radnju koju ste poslednju opozvali pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Y.

Da biste ponovili nekoliko radnji, uradite nešto od sledećeg:

 • Pritiskajte kombinaciju tastera CTRL+Y dok radnje ne budu ponovljene.

 • Na traci sa alatkama za brzi pristup kliknite na strelicu pored dugmeta Ponovi radnju Slika dugmeta i zatim izaberite radnje koje želite da ponovite.

  Selecting actions to redo from list

  Radnje budu ponovljene redosledom kojim su navedeni. Možete samo da Ponavljanje radnje u redosledu da su opozvati. Na primer, da biste ponovili drugi najviše nedavno opozvati radnju, mora da ponovo aktivirate najskorije opozvali radnju.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×