Opozivanje automatskog oblikovanja u programu Excel

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad kada unosite informacije u radni list, Excel automatski oblikuje na način ne nameravate. Na primer, ako otkucate Veb adresu, Excel će pretvoriti u hiperveze. Ovo može biti stvarno korisno, ali ponekad to nije ono što želite. U tom slučaju, možete da isključite automatsko oblikovanje za jednu ćeliju ili celu radnu svesku.

 1. Postavite pokazivač miša na tekst koji je automatski oblikuje, a zatim kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja koje se pojavljuje. Ovo dugme je veoma mali, tako da izgleda pažljivo kada premestite pokazivač miša.

Dugme „Opcije automatskog ispravljanja“

 1. Da biste uklonili oblikovanje za tekst koje ste izabrali, kliknite na dugme Opozovi radnju. Na primer, ako Excel automatski kreira hipervezu i želite da uklonite, kliknite na dugme Opozovi hipervezu.

 2. Da biste odredili Excel da biste prestali da primene ovaj određeni tip uslovnog oblikovanja u radnu svesku, kliknite na dugme Zaustavi. Na primer, ako Excel automatski kreira hipervezu i želite da sprečite Excel podatke iz radnog lista u ostatku, kliknite na dugme Zaustavi automatsko kreiranje hiperveze.

Postavljanje opcija automatskog oblikovanja odjednom

Ako želite da pregledate i promenite opcije automatskog oblikovanja odjednom, možete da uradite u dijalogu " Automatsko ispravljanje ".

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

 2. U polju Excel opcije izaberite stavku Provera > Opcije automatskog ispravljanja.

 3. Na kartici Automatsko oblikovanje tokom kucanja , potvrdite izbor u poljima za potvrdu za automatsko oblikovanje koje želite da koristite.

  • Internet i mrežne putanje sa hipervezama    : zamenjuje otkucane URL adrese, mrežne putanje i e-adrese hipervezama.

  • Uključi nove redove i kolone u tabeli    : kada unesete podatke ispod ili pored Excel tabele, on se razvija tabele da biste uključili nove podatke. Na primer, ako imate tabelu u kolonama A i B i unos podataka u koloni C, Excel će je automatski oblikovati kolona C kao deo tabele.

  • Popuni formule u tabele da biste kreirali izračunate kolone    : primenjuje jednu formulu na sve ćelije u koloni Excel tabele.

Napomena:  Ako želite da postavite izgleda brojeve i datume, možete uraditi na kartici Početak , u grupi broj . Nije deo automatskog oblikovanja.

Ova funkcija nije dostupna u programu Excel Online.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i opozovite automatsko formatiranje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×