Opozivanje automatskog oblikovanja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada unesete informacije u radni list, Excel ih automatski oblikuje na način koji niste planirali. Na primer, ako otkucate veb adresu, Excel će je pretvoriti u hipervezu. Ovo može biti korisno, ali ponekad to nije ono što želite. U tom slučaju, možete isključiti automatsko oblikovanje za jednu ćeliju ili celu radnu svesku.

 1. Pomerajte pokazivač miša iznad teksta koji je upravo automatski oblikovan, a zatim kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja koje se pojavljuje. Ovo dugme je malo, zato pogledajte bolje prilikom pomeranja pokazivača miša.

Dugme „Opcije automatskog ispravljanja“

 1. Da biste uklonili oblikovanje samo za tekst koji ste izabrali, kliknite na dugme Opozovi radnju. Na primer, ako je Excel automatski kreirao hipervezu i želite da je uklonite, kliknite na dugme Opozovi hipervezu.

 2. Da biste naredili programu Excel da prestane sa primenom ovog određenog tipa oblikovanja na radnu svesku, kliknite na dugme Zaustavi. Na primer, ako je Excel automatski kreirao hipervezu i želite da ga sprečite da to radi u ostatku radnog lista, izaberite stavku Onemogući automatsko kreiranje hiperveza.

Postavljanje opcija automatskog oblikovanja odjednom

Ako želite odjednom da pregledate i promenite opcije automatskog oblikovanja, to možete uraditi u dijalogu Automatsko ispravljanje.

 1. Izaberite karticu Datoteka > stavku Opcije.

 2. U polju Excel opcije izaberite stavke Provera > Opcije automatskog ispravljanja.

 3. Na kartici Automatsko oblikovanje tokom kucanja potvrdite izbor u poljima za potvrdu za automatsko oblikovanje koje želite da koristite.

  • Internet i mrežne putanje sa hipervezama    : zamenjuje otkucane URL adrese, mrežne putanje i e-adrese hipervezama.

  • Uključi nove redove i kolone u tabeli    : kada unesete podatke ispod ili pored Excel tabele, on se razvija tabele da biste uključili nove podatke. Na primer, ako imate tabelu u kolonama A i B i unos podataka u koloni C, Excel će je automatski oblikovati kolona C kao deo tabele.

  • Popuni formule u tabele da biste kreirali izračunate kolone    : primenjuje jednu formulu na sve ćelije u koloni Excel tabele.

Napomena: Ako želite da postavite izgleda brojeve i datume, možete uraditi na kartici Početak , u grupi broj . Nije deo automatskog oblikovanja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×