Oporavljanje izbrisanog kontakta u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Treba da oporavite izbrisane e-pošte?

Isprobajte Outlook.com | Outlook 2013 ili 2016 | Outlook 2010 | Outlook Web App | Outlook na vebu

Možete da često spasavanje izbrisanih kontakata kao izbrisane e-pošte iz poštanskog sandučeta Outlook .

Važno: Ne možete da oporavite fasciklu sa kontaktima potfasciklu koja će biti trajno izbrisana. Možete da oporavite izbrisane potfascikla fascikle (sa sve svoje kontakte) ako je i dalje u fascikli "Izbrisane stavke".

Kako da oporavite izbrisane kontakte u programu Outlook

Oporavak kontakt koji je i dalje u fascikli "Izbrisane stavke"

Kada izbrišete kontakt, ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" u poštanskom sandučetu kao izbrisane e-poruku. Fasciklu "Izbrisane stavke" je prvo, ako pokušavate da pronađete izbrisane kontakte. Ako je kontakt postoji, evo kako da ga otkrijete:

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

  Izaberite stavku „Izbrisane stavke“ na spisku fascikli
 2. Koristite polje za Pretragu izbrisane stavke (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + E) da biste pronašli stavke koje želite da oporavite. Takođe možete da sortirate po koloni ikonu da biste grupisali sve kontakte u fascikli "Izbrisane stavke".

  Ikona „Sortiraj po“ ya grupisanje kontakata u fascikli „Izbrisane stavke“
 3. Kada pronađete kontakt, desnim tasterom miša, i zatim kliknite na dugme Premesti > Druge fascikle.

  Kliknite na dugme „Premesti“ i izaberite stavku „Druga fascikla“
 4. Da biste premestili kontakt na spisku kontakata, izaberite stavku Kontakti, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Premeštanje kontakta u fasciklu „Kontakti“

  Savet: Takođe možete da premesti izbrisane kontakte u potfasciklu u fascikli "Kontakti".

Vrh stranice

Saveti za oporavak kontakte u fascikli "Izbrisane stavke"

 • Ako izbrišete potfasciklu iz fascikle "Kontakti", ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" i pojavljuje se kao potfascikla. Da biste oporavak potfasciklu (i sve kontakte koji sadrži), izaberite je na listi fascikli u okviru izbrisane stavke, desnim tasterom miša, izaberite stavku Premesti fasciklu, a zatim izaberite kontakte da biste premestili u potfasciklu u fascikli sa kontaktima.

 • Da biste oporavili izbrisani kontakt na lokaciji Outlook.com, pogledajte ovu temu.

 • Vaš administrator možda ste podesili smernicu da biste izbrisali stavke iz fascikle "Izbrisane stavke" nakon određenog broja dana. Kao i kada ste izbrisali stavke iz fascikle "Izbrisane stavke", izbrisane stavke po smernice su premeštene u fasciklu mogu oporaviti stavke. Pa ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Izbrisane stavke", potražite ga u fascikli mogu oporaviti stavke. U sledećem odeljku će vam pokazati kako.

Oporavljanje kontakta koji se više ne nalazi u fascikli "Izbrisane stavke"

Ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Izbrisane stavke", na mesto na koje izgledaju je moguće oporaviti stavke fascikla. Ovo je skrivena fascikla, a to je mesto gde se kontakti premeštaju kada to uradite jednu od sledećih stvari:

 • Brisanje kontakta iz fascikle "Izbrisane stavke".

 • Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“.

 • Trajno brisanje kontakt tako što ćete ga izabrati i tastera Shift + Delete.

Evo kako da oporavite kontakte iz fascikle mogu oporaviti stavki:

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

 2. Uverite se da je izabrana kartica Početak, a zatim izaberite stavku Oporavi izbrisane stavke sa servera.

  Izaberite fasciklu „Izbrisane stavke“ i izaberite stavku „Oporavi stavke sa servera“

  Važno: Ako je stavka Oporavi izbrisane stavke sa servera zasivljena ili je nema:

 3. Da biste pronašli određeni kontakt u prozoru Oporavak izbrisanih stavki , kliknite na zaglavlje kolone Tema da biste stavke sortirali po toj koloni. Potražite ime kontakta. Takođe, možete da sortirate po koloni od i potražite prazne stavke jer kontakti nemaju vrednost u polju od.

  Sortiranje po koloni „Tema“ ili „Od“ radi pronalaženja kontakata
 4. Izaberite kontakt koji želite da oporavite, kliknite na dugme Vrati izabrane stavke, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Izaberite kontakt da biste ga vratili i kliknite na dugme „U redu“

Spasene kontakata kuda?    Kada oporavak kontakte iz fascikle mogu oporaviti stavke, one se premeštaju u fasciklu "Izbrisane stavke". Tako da kada vam oporavljanje kontakta, možete da ga pronađete u fascikli "Izbrisane stavke" i zatim ga izdvojiti u fasciklu kontakti. Da biste pronašli spasene kontakte, jednostavno ih traže u fasciklu "Izbrisane stavke".

Vrh stranice

Saveti za oporavak kontakte u fascikli mogu oporaviti stavke

 • Imajte u vidu da je Izbrisana na datum navodi kada stavke su trajno izbrisane (tako što ćete koristiti Shift + brisanje) ili izbrisane iz fascikle "Izbrisane stavke". Sortiranje po koloni Izbrisane na da biste lakše pronašli kontakte iz potfasciklu koja je trajno izbrisana jer kontakti bi svi imati isti datum.

 • Sve stavke u fascikli mogu oporaviti stavke – uključujući kontakte – predstavljena su istu ikonu, koji izgleda kao koverte.

  Svi tipovi stavki imaju istu ikonu u fascikli „Stavke koje je moguće oporaviti“
 • Da biste oporavili više kontakata, kliknite na dugme Vrati izabrane stavke, a zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na svaki kontakt. Takođe možete oporaviti više susednih kontakata tako što ćete kliknuti na prvu stavku, držite pritisnut taster Shift , a zatim izabrati poslednji kontakt koji želite da oporavite.

 • Vaš administrator može naveli koliko stavki iz fascikle mogu oporaviti stavke su dostupne za oporavak. Na primer, možda ćete biti smernica koje briše sve koja se nalazi u fascikli "Izbrisane stavke" 30 dana i druge smernice koje omogućava vam da oporavite stavke u fascikli mogu oporaviti stavke za do drugog 14 dana. Posle ovog 14 dana administratoru i dalje moći da oporavite stavke. Ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli mogu oporaviti stavke, zatražite od administratora ako su da je oporavite.

  Nažalost, ako vi ili vaš administrator ne možete da pronađete kontakt u fascikli mogu oporaviti stavke, verovatno ste trajno izbrisali iz Outlook i ne mogu se spasti.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×