Oporavak izbrisanih stavki u programu Outlook za Windows

Kada slučajno izbrišete stavku iz Outlook poštanskog sandučeta, često možete da je oporavite. Prvo mesto na kom treba da tražite jeste fascikla Izbrisane stavke. Ako ne možete da je pronađete tamo, sledeće mesto je fascikla Stavke koje mogu da se oporave kojoj možete da pristupite pomoću alatke Oporavak izbrisanih stavki.

Treba da oporavite izbrisanu fasciklu u programu Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows?    Izbrisanu fasciklu (i sve njene poruke) možete da oporavite ako se ona i dalje nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“ – Pogledajte kako. Nažalost, ne možete da oporavite fasciklu koja je trajno izbrisana. Međutim, možete da koristite korake u ovoj temi da biste oporavili poruke iz fascikle koju ste izbrisali.

Kako oporaviti izbrisanu e-poštu, zakazane obaveze, događaje, kontakte i zadatke

Oporavak stavke koja se i dalje nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

  Izaberite stavku „Izbrisane stavke“ na spisku fascikli
 2. Kada pronađete poruku, kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla.

  Kliknite na dugme „Premesti“ i izaberite stavku „Druga fascikla“
 3. Da biste premestili poruku u prijemno sanduče, izaberite stavku Prijemno sanduče, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Kliknite na dugme „Prijemno poštansko sanduče“ da biste premestili izbrisanu stavku u prijemno poštansko sanduče
 4. Da biste oporavili druge tipove stavki, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oporavili kalendarsku stavku, kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Kalendar.

  • Da biste oporavili kontakt, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Kontakti. Više informacija o oporavku kontakata potražite u članku Oporavak izbrisanog kontakta u programu Outlook.

  • Da biste oporavili zadatak, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Zadaci.

   Izaberite fasciklu za premeštanje drugih tipova stavki

Vrh stranice

 • Ako izbrišete fasciklu, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“ i pojavljuje se kao potfascikla. Da biste je oporavili (zajedno sa svim stavkama koje ona sadrži), kliknite desnim tasterom miša na izbrisanu fasciklu, izaberite stavku Premesti fasciklu, a zatim izaberite fasciklu u koju želite da je premestite.

 • Da biste oporavili izbrisani kontakt na lokaciji Outlook.com, pogledajte ovu temu.

 • Da li Outlook automatski briše stavke iz fascikle „Izbrisane stavke“? Postoji postavka u opcijama programa Outlook koja automatski prazni fasciklu „Izbrisane stavke“ kada izađete iz programa Outlook. Evo kako to da sprečite:

  1. Izaberite karticu Datoteka.

  2. Izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite stavku Više opcija.

  3. U okviru Pokretanje i zatvaranje programa Outlook, opozovite izbor u polju za potvrdu Isprazni fascikle „Izbrisane stavke“ pri izlasku iz programa Outlook.

  4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promenu.

 • Koristite polje Pretraga izbrisanih stavki (ili pritisnite CTRL + E) da biste pronašli stavku koju želite da oporavite.

 • Da biste pronašli druge tipove stavki, kao što su izbrisane zakazane obaveze, kontakti ili zadaci, sortirajte po koloni Ikona.

  Sortirajte po ikonama da biste lakše pronašli stavke u svojoj fascikli „Izbrisane stavke“
 • Koristite alatku „Napredno traženje“. Detalje potražite u članku Pronalaženje poruke pomoću trenutne pretrage.

 • Ako znate približan datum kada ste izbrisali stavku, dodajte kolonu Izmenjeno u prikaz fascikle „Izbrisane stavke“. Evo kako:

  1. Na kartici Prikaz, u grupi Trenutni prikaz kliknite na dugme Postavke prikaza.

  2. Izaberite stavku Kolone.

  3. Sa padajuće liste u okviru Izaberite dostupne kolone iz, izaberite stavku Polja datuma/vremena.

  4. Izaberite stavku Izmenjeno, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Ako želite, možete da promenite redosled prikazivanja kolona.

  5. Kada završite, kliknite na dugme U redu.

  Zatim možete da sortirate po koloni Izmenjeno da biste grupisali stavke izbrisane određenog datuma. Ovo predstavlja dobar način da pronađete poruke iz izbrisane fascikle zato što će sve one imati isti datum izmene.

  Sortirajte po koloni „Izmenjeno“ ako znate kada je stavka izbrisana
 • Administrator je možda podesio smernice za brisanje stavki iz fascikle „Izbrisane stavke“ nakon određenog broja dana. Kao i kada vi izbrišete stavku, stavke koje su izbrisane od strane smernica premeštaju se u fasciklu „Stavke koje mogu da se oporave“. Ako nešto ne možete da pronađete u fascikli „Izbrisane stavke“, potražite to u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“. Sledeći odeljak će vam pokazati kako.

Vrh stranice

Oporavak stavke koja se više ne nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli „Izbrisane stavke“, sledeće mesto gde treba da pogledate jeste fascikla „Stavke koje mogu da se oporave“. Ovo je skrivena fascikla i ona predstavlja mesto gde se stavke premeštaju kada uradite neku od sledećih stvari:

 • Izbrišete stavku iz fascikle „Izbrisane stavke“.

 • Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“.

 • Trajno izbrišete stavku tako što je izaberete i pritisnete Shift+Delete.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste oporavili stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Evo kako da oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“:

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

 2. Uverite se da je izabrana kartica Početak, a zatim izaberite stavku Oporavi izbrisane stavke sa servera.

  Izaberite fasciklu „Izbrisane stavke“ i izaberite stavku „Oporavi stavke sa servera“

  Važno: Ako je stavka Oporavi izbrisane stavke sa servera zasivljena ili je nema:

 3. Izaberite stavku koju želite da oporavite, izaberite stavku Oporavi izabrane stavke, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Izaberite stavku koju želite da vratite u prethodno stanje i kliknite na dugme „U redu“

Savet: Iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“ možete da oporavite e-poruke, kontakte, kalendarske stavke i zadatke.

Gde odlaze spasene stavke?    Kada oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“, one se premeštaju u fasciklu „Izbrisane stavke“. Kada oporavite stavku, moći ćete da je pronađete u fascikli „Izbrisane stavke“, a zatim da je premestite u neku drugu fasciklu. Ako oporavite zakazanu obavezu kalendara, kontakt ili zadatak, oni se takođe premeštaju u fasciklu „Izbrisane stavke“. Odatle možete da ih vratite u kalendar, na spisak kontakata ili u zadatke. Da biste pronašli spasene stavke, jednostavno ih potražite u fascikli „Izbrisane stavke“.

Vrh stranice

 • Da biste lakše pronašli određenu stavku u prozoru Oporavak izbrisanih stavki, kliknite na zaglavlje kolone Tema, Izbrisano dana ili Od da biste sortirali stavke po toj koloni.

  Izaberite zaglavlje kolone da biste sortirali stavke koje se mogu oporaviti

  Imajte u vidu da datum Izbrisano dana navodi kada su stavke trajno izbrisane (pomoću kombinacije tastera Shift + Delete) ili kada su izbrisane iz fascikle „Izbrisane stavke“.

 • Sortirajte po koloni Izbrisano dana da biste lakše pronašli poruke iz izbrisane fascikle ako je fascikla trajno izbrisana (pomoću kombinacije tastera Shift + Delete) zato što će sve one imati isti datum.

 • Sve stavke u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“ – uključujući kontakte, kalendarske stavke i zadatke – predstavljene su istom ikonom koja izgleda kao koverta.

  Svi tipovi stavki imaju istu ikonu u fascikli „Stavke koje je moguće oporaviti“
 • Ako imate mnogo stavki u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“, možda će vam biti teško da pronađete ono što tražite. Evo nekih saveta:

  • Ako tražite kontakt, sortirajte po koloni Tema i potražite ime osobe. Takođe možete da sortirate po koloni Od i da potražite prazne unose zato što kontakti nemaju polje „Od“.

  • Ako tražite zakazanu obavezu kalendara ili zadatak, sortirajte po koloni Od i potražite svoje ime.

 • Da biste oporavili više stavki, izaberite stavku Oporavi izabrane stavke i pritisnite taster CTRL dok birate svaku od njih. Možete i da oporavite više susednih stavki tako što ćete kliknuti na prvu stavku, držati pritisnut taster Shift, a zatim kliknuti na poslednju stavku koju želite da oporavite.

 • Administrator je možda naveo koliko dugo su stavke u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“ dostupne za oporavak. Na primer, možda postoje smernice koje brišu sve što se u fascikli „Izbrisane stavke“ nalazi 30 dana i druge smernice koje vam omogućavaju da u narednih 14 dana oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“. Nakon ovih 14 dana, administrator će možda i dalje moći da oporavi stavku. Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“, pitajte administratora da li on može da je oporavi za vas. Možete ga usmeriti na ovu temu sa postepenim uputstvima: Oporavak izbrisanih stavki u poštanskom sandučetu korisnika - Pomoć za administratora.

  Nažalost, ako vi ili vaš administrator ne možete da pronađete stavku u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“, ona je verovatno trajno izbrisana iz poštanskog sandučeta i ne može da se oporavi.

Vrh stranice

Da li su vam potrebna uputstva za drugu verziju programa Outlook?

Ovaj članak je namenjen za Outlook 2013 ili Outlook 2016 aplikacije za računare. Koristite nešto drugo?

Isprobajte Outlook.com | Outlook 2010 | Outlook Web App | Outlook na vebu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×