Oporavak izbrisanih stavki u poštansko sanduče korisnika – pomoć za administratore

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak je namenjen administratorima. Koju hoćete da oporavak izbrisanih stavki u vaše poštansko sanduče?

Pokušajte da Outlook 2013 ili 2016 | Outlook Web App | Outlook na Vebu | Outlook.com

Da li korisnik trajno brisanje stavki iz njegovog poštanskog sandučeta Outlook ? Korisnik želi ih nazad, ali ne možete da ih spasiti. Možda ćete moći purged stavke oporavite ako se niste trajno uklonjena iz poštansko sanduče korisnika. Možete da uradite pomoću alatke za e-otkrivanje na licu mesta u Exchange Online da biste tražili izbrisane e-pošte i drugih stavki – i kao što su kontakti, zakazane obaveze kalendara i zadataka – u poštansko sanduče korisnika. Ako ne pronađete izbrisane stavke, možete da ih izvezete u PST datoteci (zovu se i Outlook datoteke sa podacima), koja je korisnik zatim da koristite da biste vratili stavke u poštanskom sandučetu.

Evo koraka za oporavku izbrisanih stavki u poštansko sanduče korisnika. Koliko će to trajati? Kada prvi put možda će biti potrebno 20 do 30 minuta da dovršite sve korake, u zavisnosti od broja stavki koje pokušavate da oporavite.

Napomena: Morate da budete na Exchange administratora ili Globalni administrator u Office 365 ili da bude član grupe upravljanje organizacijom uloga u Exchange Online da izvršite korake u ovom članku. Više informacija potražite u članku uloga administratora za Office 365.

Prvi korak je da dodelite sebi neophodne dozvole u Exchange Online tako da možete da koristite alatku za e-otkrivanje na licu mesta da biste pretražili poštansko sanduče korisnika. Imate samo da biste to uradili jednom. Ako imate da biste pretražili drugo poštansko sanduče u budućnosti, možete da preskočite ovaj korak.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite ikonu aplikacije pokretanje Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom i izaberite stavku Administracija.

 3. U navigaciji sa leve strane u centru administracije Office 365 , razvijte centre administracije, i izaberite stavku Exchange.

  Lista centar administracije
 4. U Exchange centar administracije, kliknite na dugme dozvolei zatim kliknite na dugme uloga administratora.

 5. U prikazu liste, izaberite stavku Upravljanje otkrivanjemi zatim kliknite na dugme Uredi Ikona „Uredi“ .

  Dodavanje sebe u grupu uloga „Upravljanje otkrivanjem“ u Exchange centru administracije
 6. U Grupu uloga, u okviru članoviizaberite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ .

 7. U Izbor članova, sami izaberite sa liste imena, kliknite na dugme Dodaji zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Takođe možete da dodate u grupu čiji ste član od, kao što su upravljanje organizacijom ili TenantAdmins. Ako dodate u grupu, drugi članovi grupe će se dodeliti neophodne dozvole da biste pokrenuli alatku e-otkrivanje na licu mesta.

 8. U Grupu uloga, kliknite na dugme Sačuvaj.

 9. Odjavite se iz Office 365.

  Morate da odjavite se, pre nego što počnete na sledeći korak tako da nove dozvole će stupiti na snagu.

Oprez: Članovi grupe uloga za upravljanje otkrivanjem može da pristupi sadržaju ograničenu poruku. Ovo obuhvata pretraživanje svi Poštanski sandučići u vašoj organizaciji, pregledanje rezultata pretrage (i drugih stavki iz poštanskog sandučeta), kopiranje rezultata za otkrivanje poštansko sanduče i izvoz rezultata pretrage u PST datoteci.

Povratak na vrh

Kada pokrenete za pretragu e-otkrivanje na licu mesta, fasciklu mogu oporaviti stavke u poštanskom sandučetu koje pretražujete automatski uključene su u pretragu. Moguće oporaviti stavke fascikla je trajno izbrisane stavke se skladište dok su se očišćeno (trajno uklonjena) iz poštanskog sandučeta. Dakle, ako stavke nisu očišćene, trebalo bi da moći da ga pronađete tako što ćete koristiti alatku za e-otkrivanje na licu mesta.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite ikonu aplikacije pokretanje Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom i izaberite stavku Administracija.

 3. U navigaciji sa leve strane u centru administracije Office 365 , razvijte stavku administrator, a zatim izaberite stavku Exchange.

 4. U Exchange centar administracije, izaberite stavku Upravljanje Usaglašenošću, kliknite na dugme e-otkrivanje na licu mesta i čekanjei zatim kliknite na dugme novo Ikona „Dodaj“ .

  U Exchange centru administracije, na stranici „Upravljanje usaglašenošću“ izaberite stavku „E-otkrivanje na licu mesta i čuvanje originala“
 5. Na stranici ime i opis otkucajte ime za pretragu (kao što su ime korisnika se oporavljate e-pošte za), opcionalni opis, a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Na stranici poštanskih sandučića , kliknite na dugme Navedite poštanskih sandučića za pretragu, a zatim kliknite na dugme Dodaj Ikona „Dodaj“ .

  Izaberite stavku „Navedite poštanske sandučiće za pretragu“ da biste pretražili određeno poštansko sanduče
 7. Pronađite i izaberite ime korisnika su oporavku izbrisanih e-pošte za, kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

  Upit za pretragu stranice se prikazuje. Ovo je mesto definišete kriterijume pretrage koji će vam pomoći da pronađete stavke koje nedostaju u poštansko sanduče korisnika.

 9. Na stranici upit za pretragu , popunite sledeća polja:

  • Uključite sav sadržaj    Izaberite ovu opciju da biste uključili sav sadržaj u poštansko sanduče korisnika u rezultatima pretrage. Ako izaberete ovu opciju, možete da navedete dodatne kriterijume za pretragu.

  • Filtriranje na osnovu kriterijuma   Izaberite ovu opciju da biste naveli kriterijume pretrage, uključujući ključne reči, pokrenite i Završavanje datume, pošiljalac i adrese primalaca i tipove poruka.

   Pravljenje pretrage na osnovu kriterijuma kao što su ključne reči, opseg datuma, primaoci i tipovi poruka

   Polje

   Koristite ovo da biste...

   Broj jedan u roze krugu

   Navedite ključne reči, opseg datuma, primaoci i tipove poruka.

   Broj dva u roze krugu.

   Traženje poruka pomoću ključne reči ili fraze i koristite logičke operatore kao što su AND ili OR.

   Broj tri u roze krugu.

   Pretraga poruka slanja ili prijema u nekom opsegu datuma.

   Number 4 in a pink circle.

   Traži poruke primljene od ili poslate na određene osobe.

   Number five in a pink circle.

   Pretražite sve tipove poruka ili izaberite određene poruke.

   Saveti: Evo nekoliko saveta o tome kako da napravite upit za pretragu da biste pronašli nedostaju stavke. Pokušajte da biste dobili koliko informacija od korisnika će vam pomoći da kreirate upit za pretragu tako da možete da pronađete ono koje tražite.

   • Ako niste sigurni da vam kako da biste pronašli poruku koje nedostaju, razmislite o korišćenju opciju Uključi sav sadržaj . Rezultati pretrage će uključivati sve stavke u fascikli mogu oporaviti stavke korisnika, uključujući skrivene fascikle (zove se čisti fasciklu) koje sadrže stavke koje je prihvatio od strane korisnika. Zatim možete otići u koraku 3, kopirajte rezultate za otkrivanje poštansko sanduče i pogledajte poruku u fascikli "skrivene".

   • Ako znate da je otprilike kada nedostaju poruke je prvobitno slanja ili prijema od strane korisnika, koristite opcije Navedite datum početka i datum završetka Navedite da pružite opseg datuma. Ovo će vratiti sve poruke poslate ili primljene od strane korisnika u tom opsegu datuma. Koji određuje opseg datuma je dobar način da biste suzili rezultate pretrage.

   • Ako znate ko je poslao nedostaju e-pošte, koristite polje iz da biste naveli tog pošiljaoca.

   • Ako želite da biste suzili rezultate pretrage za različite tipove stavki iz poštanskog sandučeta, izaberite stavku Izaberite tipove poruka, kliknite na dugme Izaberite tipove poruka da biste pretraživalii zatim odaberite tip određenu poruku da biste tražili. Na primer, možete da pronađete samo stavke kalendara ili kontakata. Evo snimak tipova drugačiju poruku možete da pretražujete; Podrazumevana vrednost je da biste pretražili sve tipove poruka.

    Potražite određene tipove poruka

  Kada izvršite upit za pretragu stranice, kliknite na dugme dalje .

 10. Na stranici sa postavkama držite na licu mesta , kliknite na dugme Završi da biste započeli pretragu. Da biste oporavili izbrisane e-pošte, ne postoji razlog da biste postavili poštansko sanduče korisnika na čekanju.

  Nakon što započnete pretragu, Exchange će prikazati procenu ukupnu veličinu i broj stavki koji će se vrati pomoću pretrage na osnovu kriterijuma koje ste naveli.

 11. Izaberite stavku pretraga ste kreirali i kliknite na dugme Osveži osvežiti da biste ažurirali informacije koje se prikazuju u oknu sa detaljima. Status Procena je uspelo ukazuje na to da je završio pretragu. Exchange takođe se prikazuje procenu ukupan broj stavki (i njihove veličine) pronašao pretrage na osnovu kriterijuma za pretragu koju ste naveli u koraku 9.

 12. U oknu sa detaljima kliknite na dugme Pregled rezultata pretrage da biste videli stavke koje nije pronađen. To može vam pomoći da identifikujete stavke koje tražite. Ako ne pronađete stavke koju pokušavate da spasite, idite na korak 4 da biste izvezli rezultata pretrage u PST datoteci.

  Izaberite stavku „Pregledaj rezultate pretrage“ da biste prikazali stavku koju pokušavate da oporavite
 13. Ako ne pronađete šta tražite, možete da korigujete kriterijume za pretragu tako što ćete izabrati pretrage, izabrati stavku Uredi Ikona „Uredi“ , a zatim izabrati upit za pretragu. Promenili kriterijume pretrage, a zatim ponovo pokrenite pretragu.

Povratak na vrh

Ako ne možete da pronađete stavke tako što ćete pregledati rezultate pretrage ili ako želite da biste videli stavke koje su u fascikli mogu oporaviti stavke korisnika, onda možete kopirati rezultate pretrage za posebne poštansko sanduče (koji se zove na poštanskog sandučeta otkrivanja) , a zatim otvorite to poštansko sanduče u _z0z _ da biste prikazali stvarne stavke. Najbolji razlog da biste kopirali rezultata pretrage je tako da možete da pregledate stavke u fascikli mogu oporaviti stavke korisnika. Verovatnije stavku koju pokušavate da biste oporavili nalazi se u čisti potfasciklu.

 1. U Exchange centar administracije, idite na Upravljanje Usaglašenošću > e-otkrivanje na licu mesta i čekanje.

 2. Na listi pretraga, izaberite stavku pretrage koju ste kreirali u koraku 2.

 3. Kliknite na dugme za pretragu pretraga , a zatim sa padajuće liste izaberite stavku Kopiraj rezultata pretrage .

  Izaberite stavku „Pretraži“, a zatim stavku „Kopiraj rezultate pretrage“
 4. Na stranici Rezultata pretrage kopija , kliknite na dugme Potraži.

  Neka polja za potvrdu ostanu neoznačena prilikom oporavka izbrisanih stavki
 5. U okviru Ime za prikaz, kliknite na dugme Poštanskog sandučeta otkrivanja pretrage, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Kopirajte rezultate pretrage u podrazumevano poštansko sanduče pretrage otkrivanja

  Napomena: Poštansko sanduče za pretragu na otkrivanje je poštanskog sandučeta otkrivanja koji se automatski kreira u organizaciji Office 365 na podrazumevani.

 6. Kliknite na dugme Kopiraj da biste pokrenuli proces da biste kopirali rezultata pretrage u poštansko sanduče pretrage otkrivanjem nazad na stranici Rezultata pretrage Kopiraj .

  Izaberite stavku „Kopiraj“ da biste kopirali rezultate pretrage u poštansko sanduče pretrage otkrivanja
 7. Kliknite na dugme Osveži osvežiti da biste ažurirali informacije o statusu kopiranje koji se prikazuje u oknu sa detaljima.

 8. Kada se kopiranje dovrši, kliknite na dugme Otvori da biste otvorili poštanskog sandučeta otkrivanja pretrage da biste prikazali rezultate pretrage.

  Izaberite stavku „Otvori“ da biste otišli u poštansko sanduče pretrage otkrivanja i prikazali rezultate pretrage

  Rezultati pretrage kopirali u poštansko sanduče pretrage otkrivanjem se smeštaju u fascikli koja ima isto ime kao pretragu e-otkrivanje na licu mesta. Možete da kliknete na fasciklu da biste prikazali stavke u toj fascikli.

  Rezultati pretrage u poštanskom sandučetu pretrage otkrivanja; stavke u fascikli „Čišćenja“ može da oporavi samo administrator

  Kada pokrenete pretragu, fascikle mogu oporaviti stavke korisnika i pretraživanja. To znači da ako stavki u fascikli mogu oporaviti stavke ne zadovoljava kriterijume pretrage, su uključene u rezultatima pretrage. Stavke u fascikli brisanja su stavke koje korisnik se trajno briše (tako što ćete izbrisati stavke iz fascikle "Izbrisane stavke" ili tako što ćete ga izabrati i tastera Shift + Delete. Korisnik možete da koristite alatku za spasavanje izbrisanih stavki u programu Outlook ili Outlook na Vebu da oporavite stavke u fascikli brisanja. Stavke u fascikli čisti su stavke koje korisnik očišćeno pomoću alatke "spasi izbrisane stavke" ili stavke su automatski očišćene smernice primenjuju u poštansko sanduče. U svakom slučaju, samo administrator možete da oporavite stavke u fascikli čisti.

  Savet: Ako korisnik ne može da pronađe izbrisane stavke pomoću alatke "mogu oporaviti stavki", ali ta stavka je i dalje mogu oporaviti (što znači da ona nije trajno uklonjena iz poštanskog sandučeta), verovatno nalazi se u čisti fascikli. Dakle, obavezno pogledajte čisti fasciklu izbrisane stavke koju pokušavate da biste oporavili za korisnika.

Povratak na vrh

Kada pronađete stavku koju pokušavate da biste oporavili za korisnika, sledeći korak je da izvezete rezultate pretrage koji ste naišli u koraku 2 u PST datoteci. Korisnik će koristiti ovu PST datoteke u sledećem koraku da biste vratili izbrisanu stavku u poštanskom sandučetu.

 1. U Exchange centar administracije, idite na Upravljanje Usaglašenošću > e-otkrivanje na licu mesta i čekanje.

 2. Na listi pretraga, izaberite stavku pretrage koju ste kreirali u koraku 2.

 3. Kliknite na dugme Izvezi u PST datoteci.

  Izaberite stavku „Izvezi u PST datoteku“
 4. Ako se od vas traži da instalirate e-otkrivanja alatke za izvoz, kliknite na dugme Pokreni.

 5. U e-otkrivanja PST alatke za izvoz, kliknite na dugme Pregledaj da biste naveli lokaciju na kojoj želite da preuzmete PST datoteci.

  Alatka za PST izvoz za e-otkrivanje

  Možete da zanemarite opcije da biste omogućili deduplication i uključite papirne stavke.

 6. Kliknite na dugme Start da biste preuzeli PST datoteka na računaru.

  E-otkrivanja PST alatke za izvoz prikazuje informacije o statusu o procesu izvoza. Kada se izvoz je dovršen, možete da pristupite datoteku na lokaciji na kojoj je preuzeta.

Povratak na vrh

Poslednji korak je da koristite PST datoteci koji ste izvezli u koraku 4 da biste vratili spasene stavke u poštansko sanduče korisnika. Nakon što pošaljete PST datoteci korisniku, ostatak ovaj korak se vrši od strane korisnika da biste otvorili PST datoteci, a zatim premestite spasene stavke u drugu fasciklu u poštanskom sandučetu. Uputstva korak po korak, možete takođe možete poslati korisnik veze ovu temu: Otvaranje Outlook datoteke sa podacima (.pst). Ili možete da šaljete korisnik vezu za Vraćanje izbrisanih stavki u poštansko sanduče koristeći PST datoteci dolenavedenom odeljku i zatražite da izvršite ove korake.

Slanje PST datoteke za korisnika

Poslednji korak koji treba da izvršite šalje PST datoteci koji ste izvezli u koraku 4 korisniku. Postoji nekoliko načina da to uradite:

 • Prilaganje PST datoteke e-poruci. Ako Outlook je konfigurisan da blok PST datoteka, zatim moraćete da datoteku, a zatim je priložite poruku. Evo kako:

  1. U programu Windows Explorer ili istraživač datoteka, potražite PST datoteci.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku, a zatim izaberite stavku Slanje > komprimovanu fasciklu (ZIP). Windows kreira novu datoteku zip i daje identične ime kao PST datoteci.

  3. Prilaganje komprimovana PST datoteka u e-poruku i pošaljite je korisniku, koji zatim može da dekomprimovanje datoteke tako što ćete kliknuti na nju.

 • Kopirajte PST datoteka u deljenu fasciklu da korisnika možete da pristupite i ga preuzeti.

Koraci u sledećem odeljku se izvršavaju od strane korisnika da biste vratili izbrisane stavke u poštanskom sandučetu.

Vraćanje izbrisanih stavki u poštansko sanduče koristeći PST datoteka

Morate da koristite Outlook aplikaciju za računare da biste vratili izbrisanu stavku pomoću PST datoteke. Ne možete da koristite Outlook Web App ili Outlook na vebu da biste otvorili PST datoteci.

 1. U Outlook 2013 ili Outlook 2016, izaberite karticu datoteka .

 2. Kliknite na dugme Otvori & izvoz, a zatim kliknite na dugme Otvori Outlook datoteku sa podacima.

 3. Potražite lokaciju na kojoj ste sačuvali PST datoteke koju je poslao administratoru.

 4. Izaberite na PST, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  PST datoteka se pojavljuje na traci sa leve strane okna za navigaciju u Outlook.

  PST datoteka se pojavljuje na levoj traci za navigaciju u programu Outlook
 5. Kliknite na strelice da biste razvili PST datoteka i fascikli ispod njega da biste pronašli stavke koje želite da oporavite.

  Stavku koju želite da oporavite potražite u fascikli „Čišćenja“

  Savet: Pogledajte u čisti fascikli za stavke koje želite da oporavite. Ovo je skrivena fascikla koja očišćeno stavke budu premešteni u. To je verovatno stavke koja se administratoru spasti se u ovoj fascikli.

 6. Kliknite desnim tasterom miša na stavku koju želite da spasite i zatim kliknite na dugme Premesti > Druge fascikle.

  Izaberite stavku „Premesti“, a zatim stavku „Druga fascikla“
 7. Da biste premestili stavku u prijemno poštansko sanduče, kliknite na Prijemno poštansko sanduče, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Savet: Da biste oporavili drugih tipova stavki, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oporavili kalendarske stavke, desnim tasterom miša, a zatim kliknite na dugme Premesti > Druge fascikle > Kalendar.

  • Da biste oporavili kontakt, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Kontakti.

  • Da biste oporavili zadatak, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Zadaci.

  Izaberite fasciklu za premeštanje drugih tipova stavki

  Imajte na umu da stavke kalendara, kontakte i zadatke nalazi direktno u čisti fasciklu, a ne u potfasciklu kalendar, kontakte ili zadatke. Međutim, možete da sortirate po tipu sličan tipova grupa stavki.

 8. Kada ste završili sa spasavanje izbrisanih stavki, kliknite desnim tasterom miša PST datoteka u traci za navigaciju levo i izaberite stavku Zatvori „ime PST datoteke”.

Povratak na vrh

Više informacija

Povratak na vrh

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×