Operator „Between…And“

Određuje da li se vrednost izraza nalazi unutar navedenog opsega vrednosti. Možete da koristite ovaj operator u SQL izrazima.

Sintaksa

expr [Not] Betweenvrednost1Andvrednost2

Sintaksa operatora Between...And ima sledeće delove:

Deo

Opis

expr

Izraz koji identifikuje polje koje sadrži podatke koje želite da izračunate.

vrednost1, vrednost2

Izrazi u odnosu na koje želite da izračunate expr.


Napomene

Ako je vrednost expr između vrednost1 i vrednost2 (uključujući i njih), operator Between... And daje True; u suprotnom, daje False. Možete da uključite logički operator Not za izračunavanje suprotnog uslova (to jest, da li se expr nalazi izvan opsega definisanog pomoću vrednost1 i vrednost2).

Možete da koristite Between... And da biste utvrdili da li se vrednost polja nalazi u navedenom numeričkom opsegu. Sledeći primer određuje da li je porudžbina isporučena na lokaciju unutar opsega poštanskih brojeva. Ako je poštanski broj između 98101 i 98199, funkcija IIf vraća „Local”. U suprotnom, funkcija daje vrednost „Nonlocal”.

SELECT IIf(PostalCode Between 98101 And 98199, “Local”, “Nonlocal”) FROM Publishers

Ako expr, vrednost1 ili vrednost2 je Null, Between...And vraća vrednost Null.

Pošto se džoker znaci , kao što je * tretiraju kao literali, ne možete ih koristiti sa operatorom Between...And. Na primer, ne možete da koristite 980 * i 989 * da biste pronašli sve poštanske brojeve koji počinju od 980 do 989. Umesto toga, imate dva alternativna rešenja da ovo završite. Izraz možete dodati u upit koji uzima leva tri znaka polja teksta i koristi Between... And na tim znakovima. Ili možete da popunite visoke i niske vrednosti dodatnim znacima – u ovom slučaju 98000 do 98999 ili 98000 do 98999 – 9999 ako koristite proširene poštanske brojeve. (Morate da izostavite – 0000 iz manjih vrednosti jer će u suprotnom 98000 biti izostavljen ako neki poštanski brojevi imaju proširene odeljke, a drugi nemaju.)Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×