Opcije statusne trake u programu Excel

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na statusnoj traci na dnu Office programe prikazuje status na opcije koje su izabrane da se pojavi na statusnoj traci. Mnoge opcije su podrazumevano izabrane. Ako želite da prilagodite na statusnoj traci, desnim tasterom miša, a zatim izaberite opcije koje želite.

Sledeće opcije su dostupne na statusnoj traci u programu Excel.

Napomena: Nekoliko opcija možda neće biti dostupne u zavisnosti od verzije Excel koristite.

Ova opcija

Prikazuje sledeće na statusnoj traci

Režima ćelije

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje trenutnu ćeliju režim na levoj strani statusne trake za uređivanje. Prikazuje se nešto od sledećeg režima.

  • Spremni ste da biste označili opšte stanje.

  • Enter da biste označili stavke sadržaja režim. On se prikazuje kada izaberete ćelije i početak kucanja ili kada dvaput pritisnete taster F2.

  • Uređivanje da biste označili režimu za uređivanje u ćeliji. Prikazuje se kada kliknete dvaput na ćeliju ili kada pritisnete taster F2, tako da možete da unosite ili uređujete podatke u ćeliji.

  • Tačke da biste naznačili režima izbora ćelije formule. Prikazuje se kada pokrenete formulu i zatim kliknite na ćelije koje želite da uključite u formulu.

Brza Popuna prazne ćelije

Podrazumevano izabrana, ova opcija označava broj ćelija koje su ostale prazne nakon operacije Brza Popuna .

Brza Popuna promenjene ćelije

Podrazumevano izabrana, ova opcija označava broj ćelija koje su popunjena Brza Popuna.

Potpisi

Podrazumevano izabrana, ova opcija označava da aktivne radne sveske je digitalno potpisan.

Smernice za upravljanje informacijama

Podrazumevano izabrana, ova opcija označava da Information Rights Management (IRM) se koristi da ograničite dozvolu za sadržaj u aktivnoj radnoj svesci.

Dozvole

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje ikonu pored indikator režima ćelije koje možete da kliknete da biste prikazali trenutni čitanje i uređivanje dozvola za dokument.

Ovu ikonu prikazuje samo kada pristup dokumentu je ograničeno. Da biste primenili ograničenja u Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , Pripremi, Ograničite dozvolu, Ograničeni pristup. U druge verzije, izaberite stavke datoteka > informacije > Zaštiti radnu svesku > Ograničavanje pristupa > Ograničeni pristup.

taster Kaps Lok

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje Caps zaključavanje koji ukazuju na to da je CAPS LOCK uključen da biste dozvolili da kucate u velika slova. Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

Taster Num Lock

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje Num Lock koji ukazuju na to da je taster NUM LOCK uključen da biste dozvolili koristeći taster na numeričkoj tastaturi da biste uneli brojeva u radnom listu. Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

Taster Scroll Lock

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje Scroll Lock koji ukazuju na to da SCROLL LOCK uključen da biste dozvolili koristeći tastere sa strelicama za pomeranje na radnom listu.

Fiksni broj decimala

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje Fiksne decimalni broj koji ukazuju na to da će biti prikazana sve numeričkih vrednosti koje unesete na radnom listu sa fiksnim decimalama. Ova opcija je uključena kada potvrdite izbor u polju automatski Umetni znak za razdvajanje decimala za potvrdu u okviru Opcije uređivanja na kartici Više opcija u dijalogu Opcije programa Excel (u Excel 2007, kliknite na dugme Slika dugmeta Microsoft Dugme "Office" , Excel opcije, Više opcija. U druge verzije programa Excel izaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija.).

Režim prekucavanja

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje prekucavanja koji ukazuju na to da je Umetanje pritisnutim da biste aktivirali režima prekucavanja dok uređujete sadržaj ćelije u režimu uređivanja ćelija (kliknite dvaput na ćeliju ili pritisnite taster F2). Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

End režimu

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje End režimu da biste označili da je ZAVRŠETKA pritisnutim da biste aktivirali end režimu. Pritisak na taster END praćeno sa strelicom premešta selekciju u smeru taster sa strelicom zaustavljanja na početak i kraj podataka, a zatim na početak ili kraj radnog lista.

Zapisivanje makroa

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje dugme pored indikator režima ćelije koje možete da kliknete da biste pokrenuli Zapisivanje makroa.

Režim izbora

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje jednu od sledećih režima izbora ćelije.

  • Proširivanje izbora kada pritisnete taster F8 da biste proširili izbor ćelija koristeći tastere sa strelicama.

  • Dodaj u selekciju kada pritisnete kombinaciju tastera SHIFT + F8 da biste dodali Nesusedne ćelije ili opsega izbora ćelija koristeći tastere sa strelicama.

Broj stranice

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje broj stranice radnog lista izabrane stranice i broj stranica na radnom listu kada radite u prikazu rasporeda na stranici ili prikazu za pregled pre štampanja.

Average

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje prosek koji se izračunava iz izabranih ćelija koje sadrže numeričke vrednosti.

Broj

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje broj izabranih ćelija.

Numerički Count

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje broj izabranih ćelija koje sadrže numeričke vrednosti. Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

Minimum

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje minimalnu numeričke vrednosti u izabranim ćelijama. Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

Maksimum

Kada je izabrana, ova opcija prikazuje maksimalnu numeričke vrednosti u izabranim ćelijama. Ova opcija nije izabrana podrazumevano.

Sum

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje zbir numeričkih vrednosti u izabranim ćelijama.

Otpremanje statusa

Podrazumevano izabrana, ova opcija ukazuje na status otpremanje unakrsne tabele na Vebu.

Prikaz prečice

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje normalan prikaz, prikazu Rasporeda na stranici i dugmad za Pregled preloma stranice . Možete izabrati stavku ovu dugmad da biste promenili trenutni prikaz.

Zumiranje

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje nivo zumiranja . Možete da kliknete da biste otvorili dijalog Zum gde možete da navedete procenat uvećanje koji želite da koristite Zum .

Klizač za zumiranje

Podrazumevano izabrana, ova opcija prikazuje klizač za Zumiranje pomoću dugmadi Smanjivanje i Povećavanje . Zatim možete prevucite klizač ili kliknite na dugmad za Smanjivanje i Povećavanje da povećate sadržaj na radnom listu da biste detaljnije ili da biste smanjili veličinu sadržaja na radnom listu tako da možete da prikažete više sadržaja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×