Opcije > Razmena poruka

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Opcije Razmene poruka vam omogućavaju da konfigurišete pojedinačne postavke poruka, na primer, vaš potpis za e-poštu ili kako želite da budu razrešena imena primalaca u novoj poruci.

Da biste došli do straniceOpcije poruke iz glavne stranice Outlook Web App, idite u gornji ugao i odaberite Opcije, a zatim stavku Razmena poruka sa liste iz okna za navigaciju.

Pošto promenite postavke na ovoj stranici, kliknite na dugme Sačuvaj da biste ih primenili.

Broj stavki za prikazivanje po stranici Podesite broj e-poruka ili stavki koje će biti prikazane istovremeno. Podrazumevano će 20 stavki biti prikazano istovremeno.Možete da podesite broj stavki za prikazivanje od 5 do 100.

Nakon premeštanja ili brisanja stavke Podesite ovu opciju da biste izabrali radnju koju želite da izvršite nakon premeštanja i brisanja poruke koju ste otvorili. Kada premestite ili izbrišete poruku, možete da odaberete opcije vrati se na prikaz, otvori prethodnu stavku ili otvori narednu stavku. Podrazumevano je izabrana opcija vrati se na prikaz.

Potpis za e-poštu je tekst koji se automatski dodaje na kraj odlazne poruke.

Automatski uključi moj potpis za e-poštu na odlaznim porukama Kliknite ovde ako želite da aplikacija Outlook Web Appuključi potpis na sve vaše odlazne poruke. Potpis koji kreirate Outlook Web App ne deli se sa Outlook. Moraćete da kreirate posebne potpise ako koristite Outlook Web App i Outlook za pristupanje Vašem poštanskom sandučetu.

Da biste izmenili postojeći potpis, kliknite na opciju Zameni moj trenutni potpis sledećim, a zatim unesite vaš novi potpis u okvir za tekst.

Možete koristiti samo jedan potpis, a on će možda biti primenjen na sve poruke. Nije moguće staviti slike u potpis.

Opcije praćenja poruka omogućavaju vam da kontrolišete odgovore tako da potvrde da je poruka pročitana. Imate tri opcije za rukovanje e-poštom koja ima aktiviranu potvrdu čitanja.

Pitaj me pre slanja odgovora Izaberite ovu opciju ako želite da budete upitani pre slanja potvrde čitanja pošiljaocu. Podrazumevano se poruka pojavljuje u traci sa informacijama koja govori da pošiljalac zahteva potvrdu čitanja.

Uvek pošalji odgovor Izaberite ovu opciju ako želite da uvek automatski šaljete odgovor potvrde čitanja pošiljaocu koji traži potvrdu čitanja za poruku.

Nikad ne šalji odgovor Izaberite ovu opciju ako ne želite nikad da šaljete odgovor potvrde čitanja pošiljaocu koji traži potvrdu čitanja za poruku.

Opcije razrešavanje imena e-pošte vam omogućava kontrolišete kako su razrešeni primaoci koje dodate u poruku.

Dodaj nedavne primaoce u listu najnovijih primalaca Potvrđivanjem izbora u polju za potvrdu dodajete imena koja su prevedena u listu Najnoviji primaoci. Imena koja su dodata na ovu listu pojavljuju se u okviru za izbor u korisničkom interfejsu kada krenete da kucate deo punog imena primaoca. Zatim, možete da izaberete primaoca sa liste mogućih pogodaka. Ova postavka je podrazumevano potvrđena.

Brisanje liste najnovijih primalaca Kliknite na ovu vezu da biste izbrisali listu Najnoviji primaoci. Bićete upitani da potvrdite da li želite da izbrišete imena sa liste pre nego što imena budu izbrisana.

Kada razrešavate imena prvo proverite u Ova opcija vam omogućava da odaberete gde aplikacija Outlook Web App prvo proverava za razrešavanje imena u redovima Za ili Cc nove poruke.Možete koristiti globalni spisak adresa ili vaše kontakte.

  • Globalni spisak adresa Izaberite ovu opciju ako prvo želite da koristite globalni spisak adresa za razrešavanje imena primaoca. Ako aplikacija Outlook Web App ne može da razreši ime u globalnom spisku adresa, potražiće ga u vašim kontaktima.Ova opcija je podrazumevano izabrana.

  • Kontakti Izaberite ovu opciju ako prvo želite da koristite vaše lične kontakte za razrešavanje imena primaoca. Ako aplikacija Outlook Web App ne može da razreši ime u vašim kontaktima, potražiće ga u globalnom spisku adresa.

Kada izbrišete stavku, ona se premešta u fasciklu Izbrisane stavke pre nego što se trajno izbriše. Možete da odaberete da automatski izbrišete sve stavke u fascikli Izbrisane stavke kada se odjavite.

Isprazni fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavim Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da izbrišete stavke u fascikli Izbrisane stavke kada se odjavljujete sa aplikacije Outlook Web App. Nakon što izbrišete stavku iz vaše fascikle Izbrisane stavke, trajno će se izbrisati.

Da biste saznali više o jednostavnijoj verziji programa Outlook Web App, kao što je kako da se vratite na standardnu verziju ili koje funkcije i ograničenja postoje, pogledajte članak Outlook Web App Light.

Outlook Web App Light > Opcije.

Outlook Web App Light > Pošta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×