Opcije preloma teksta

Prelamanje teksta vam omogućava da konfigurišete kako oblik ili slika interakata sa okolnim tekstom.

Stil prelamanja

Ove komande kontrolišu kako se tekst prelama oko slike ili oblika, što utiče na to kako možete da je postavite na stranici.

U redu sa tekstom    Ovo stavlja sliku ili oblik na pasus, kao što je red teksta. Pomera se sa pasusom kada dodate ili uklonite tekst. Sliku ili oblik možete da premestite u druge redove koji mogu da sadrže tekst, ali ste oni su ograničeni na obim linije.

U prelamaju reda teksta

Prelamanje teksta na kvadrat

Taste    Prelamanje teksta oko slike ili oblika u kvadratnom obrascu. Ako perpers slike, kao što je trougao, tekst sa obe strane ima istu ivicu. Objekat možete nasumiиno da postavite na stranicu i tekst će je popuniti.

Sku    Tekst se prelama sa konzistentne distance između ivice slike ili oblika i teksta. Tekst prati oblik. Objekat možete nasumiиno da postavite na stranicu i tekst će je popuniti.

Prelamanje teksta

Kroz prelamanje teksta

Uљao    Ponaša se previše usko, osim što možete da promenite tačke preloma tako da tekst može da popuni razmake između elemenata na slici. Ako slika ili oblik nemaju razmake, prelamanje teksta će biti vrlo usko. Više informacija potražite u članku Uređivanje tačaka preloma

Vrh i dno    Prelamanje teksta na vrhu i dnu slike ili oblika i ne stavlja tekst duž ivica, bez obzira na to kako je uska slika.

Prelamanje teksta na vrhu i dnu

Iza prelamanja teksta

Iza teksta    Ovo stavlja sliku ili oblik iza teksta i ne prelama tekst oko nje. Kada ste iza teksta, možda ćete imati poteškoća da je izaberete. Kliknite na okno za izbor > rasporeda , a zatim na slici ili obliku sa liste da biste je izabrali.

Ispred teksta    Ovo stavlja sliku ili oblik na vrh teksta. Tekst se ne prelama, tako da neki od njih mogu biti blokirani, u zavisnosti od prozirnosti slike.

Ispred preloma teksta

Prelamanje teksta

Ove komande kontrolišu da li se tekst prelama oko slike na obe strane, nalevo, nadesno ili gde je bilo najveće rastojanje između slike i margine.

Obe strane    Prelama tekst sa obe strane slike ili oblika.

Prelamanje obe stranice

Levo    Prelama tekst oko samo leve strane slike ili oblika.

Levo samo prelamanje na levoj strani

Desno    Prelama tekst sa desne strane slike ili oblika.

Desna strana samo prelamanje

Samo najveći    Prelamanje teksta na strani slike ili oblika sa veću distancu od margine.

Najveći sporedni kraj samo


Udaljenost od teksta

Možete da unesete prilagođene vrednosti za rastojanje između teksta i slike. Možete nezavisno da postavljate distance za vrh, dno, levoi desno.

U redu    Čuva promene i izlazi iz dijaloga.

Ot    Zanemaruje promene i izlazi iz dijaloga.

Uređivanje mesta prelamanja

Da biste uredili tačke preloma, izaberite sliku ili oblik , a zatim kliknite na dugmeUredi tačke preloma iz menija prelamanje teksta.

Uređivanje stavke menija "tačke preloma"

Tačke na prikazu strukture se mogu premestiti da biste podesili gde će se tekst prelomiti.

Nemontieno tačke preloma

Premestite tačke preloma tako da se tekst popuni oko slike. Dok ne možete da dodate tačke, možete da ih prevucite da biste se uklopili kako želite da se tekst prelamanje.

Uređivanje tačaka preloma koje se pomeraju

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×