Opcije Office - karticu Opšte postavke

Office 365 pretplata, Office 2019, Office 2016, Office 2013, Office 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste videli opšte opcije za rad sa Office aplikacija u operativnom sistemu Windows, izaberite stavke datoteka > Opcije > Opšte.

Opcije na ovoj kartici se malo razlikuju u zavisnosti od Office program i verziju koristite.

Opcije korisničkog interfejsa

Kada koristite više ekrana: Generalno gledano trebalo bi da ostavite ovu vrednost podešenu na optimizovanje za najbolji izgled , ali ako imate odd prikaz ponašanje pri podešavanja sa više monitora, možete da isprobate Optimizuj kompatibilnost da biste videli ako koji rešava probleme. Za više informacija pogledajte članakOffice podršku za visoke rezolucije ekrana.

Prikaži malu traku sa alatkama pri izboru    Izaberite ovu opciju da biste prikazali malu traku sa alatkama kada izaberete tekst. Mala traka sa alatkama pruža brz pristup alatkama za oblikovanje.

(Excel samo) Opcija Prikaži brzu analizu na izbora  Kada izaberete ćelije ili grupu ćelija Excel može da prikazuje vam alatke koje vam omogućavaju da dobijete brz uvid o podataka. Dodatne informacije potražite u članku analiza podataka odmah.

Omogući pregled uživo     Izaberite ovu opciju da biste pregledali efekte oblikovanja promene u dokumentu pre zapravo primene. Evo šta vam omogućava da zadržite pokazivač miša iznad opciju oblikovanja na traci i videli kako izgleda promena bez unošenja kliknite da biste primenili promene.

Stil ekranskih napomena     Izaberite stil da biste kontrolisali da li program prikazuje ekranske napomene i funkcija opise sa imenima dugme.

(Samo za Excel) Prilikom kreiranja novih radnih svezaka

Prva dva postavke u ovoj grupi kontrolišu podrazumevani font i veličinu fonta, koja će se koristiti kada kreirate novu radnu svesku. Treći postavka u ovoj grupi omogućava da navedete podrazumevani prikaz, u slučaju da vam više odgovara neki drugi normalno. Četvrti postavku nosi još malo objašnjenje:

Sadrži ovoliko listova: Podrazumevano nove radne sveske u programu Excel za početak samo 1 list. Ako znate da želite radne sveske da biste počeli sa više listova od toga, podesite ovu postavku.

Personalizovanje kopije sistema Office

Korisničko ime     Otkucajte ime u polju korisničko ime da biste promenili prikazani korisničko ime.

Inicijali     Otkucajte svoje inicijale u polju Inicijali da biste promenili inicijale povezane sa vašim korisničkim imenom.

Uvek koristi ove vrednosti bez obzira na prijavi se u Office     Izaberite ovu opciju ako želite da program da biste prikazali ovaj korisničko ime i inicijale ove čak i ako se prijavite u Office pomoću naloga koji prikazuje različite informacije. Ovo je koristan za deljene računarima koji imaju više korisnika, ali ako želite korisničko ime i inicijale svojstva da budu iste.

Office pozadina     Biranje sa liste za ugrađene pozadine obrazaca. Za više informacija pogledajte članak Dodavanje Office pozadine.

Office tema     Biranje sa liste ugrađenih Office tema da biste promenili šemu boja sistema Office. Za više informacija pogledajte članak promena Office teme.

Office pametna usluge (Samo Office 365 pretplatnike)

Ovaj odeljak sadrži samo jednu opciju, koja omogućava da biste omogućili ili onemogućili pametna usluge Office. Pametna usluge su stvari kao što je PowerPoint dizajner ili prevodilac.

Za više informacija u celom skup pametna usluge Office pogledajte članak napravite Office pametno više vam odgovara.

Funkcije LinkedIn (Samo Office 365 pretplatnike)

Postoji samo jedan opcija u ovom odeljku, što vam omogućava da omogućite ili onemogućite LinkedIn funkcije kao što su vide informacije o LinkedIn veza kada zadržite pokazivač iznad svoje slike u programu Outlook ili druge slične funkcije. Dodatne informacije potražite u članku informacije o LinkedIn i funkcijama u programu Microsoft aplikacija i usluga.

Opcije pokretanja

Odaberite oznake tipa datoteke koje želite [aplikacija] da biste otvorili podrazumevano: Ako, na primer, želite da bude podrazumevani program za otvaranje stvari kao CSV datoteke kliknite na dugme " Podrazumevani programi... " i pratite korake da biste podesili Excel kao podrazumevani program Excel. To takođe predstavlja dobar alatke ako Office datoteke se otvaraju u programu koji je različit od Office programa što ste očekivali iz nekog razloga.

Pokaži mi ako [Program] ne bude podrazumevani program za prikazivanje i uređivanje dokumenata     Izaberite ovu opciju ako želite da budete upitani da postavi Office program kao podrazumevani aplikaciju za prikazivanje i uređivanje dokumenata kada program otkrije da već nije podrazumevani.

Prikaži početni ekran kada se [Program] pokrene     Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da zaobiđete početni ekran kada otvarate program.

Opcije korisničkog interfejsa

Prikaži malu traku sa alatkama pri izboru    Izaberite ovu opciju da biste prikazali malu traku sa alatkama kada izaberete tekst. Mala traka sa alatkama pruža brz pristup alatkama za oblikovanje.

Omogući pregled uživo    Izaberite ovu opciju da biste pregledali efekte promena u oblikovanju u dokumentu.

Stil ekranskih napomena    Izaberite stil da biste kontrolisali da li program prikazuje ekranske napomene i opise funkcija kod imena dugmadi.

Personalizovanje kopije sistema Office

Korisničko ime     Otkucajte ime u polju Korisničko ime da biste promenili korisničko ime.

Inicijali     Otkucajte svoje inicijale u polju Inicijali da biste promenili inicijale povezane sa vašim korisničkim imenom.

Uvek koristi sledeće vrednosti, bez obzira na prijavljivanje u Office     Izaberite ovu opciju ako želite da program prikazuje ovo korisničko ime i ove inicijale čak i ako se prijavite u Office pomoću naloga koji prikazuje drugačije informacije.

Office pozadina     Odaberite pozadinu sa liste ugrađenih šara pozadine.

Office tema     Odaberite temu sa liste ugrađenih Office tema.

Opcije pokretanja

Reci mi ako [Program] nije podrazumevani program za prikazivanje i uređivanje dokumenata     Izaberite ovu opciju ako želite da budete upitani u vezi sa podešavanjem Office programa kao podrazumevane aplikacije za prikazivanje i uređivanje dokumenata.

Prikaži početni ekran kada se [Program] pokrene     Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da zaobiđete početni ekran kada otvarate program.

Takođe pogledajte

Opcije programa Word (opšte)

Opcije programa Outlook (opšte)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×