Opcije > Neželjena e-pošta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neželjena e-pošta može da optereti mreže, zaguši servere e-pošte i ispuni poštanske sandučiće neželjenim porukama i slikama. Server koji hostuje vaše poštansko sanduče će filtrirati većinu neželjene e-pošte, ali ne uvek sve. Osnovna verzija programa Outlook Web App pomaže da kontrolišete neželjene i nezahtevane poruke omogućujući vam da kreirate liste pouzdanih i nepouzdanih e-adresa i domena i da njima upravljate.

Da biste došli do stranice Neželjena e-pošta iz menija stranice Outlook Web App, idite u gornji ugao i odaberite Opcije, a zatim stavku Neželjena e-pota sa liste u oknu za navigaciju.

Filter za neželjenu e-poštu daje prednost e-adresama nad domenima kada proverava dolazne poruke. Na primer, recimo da je domen contoso.com na listi „Blokirani pošiljaoci“, a adresa neko@contoso.com je na listi „Pouzdani pošiljaoci“. Adresa neko@contoso.com imaće dozvolu za slanje u vaše prijemno poštansko sanduče, ali će ostale e-adrese sa domenom contoso.com biti poslate u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

Napomena: Kada unesete domene u listu „Pouzdani pošiljaoci“ ili „Blokirani pošiljaoci“, ne morate da uključite „et“ (@) simbol. Automatski će biti dodat.

Promene koje unesete u liste „Pouzdani pošiljaoci“, „Blokirani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“ automatski se sačuvaju nakon unosa. Ako promenite druge postavke neželjene e-pošte, morate da kliknete na dugme Sačuvaj da biste sačuvali nove postavke. Ako ne kliknete na dugme Sačuvaj pre nego što napustite stranicu Neželjena e-pošta u okviru stavke Opcije, pitaće vas da kliknete na dugme Otkaži da biste ostali na stranici ili da kliknete na dugme U redu da biste napustili stranicu, a da pri tom ne sačuvate promene.

U ovom članku

Uključivanje neželjene e-pošte ili isključivanje filtriranja

Spisak sigurnih pošiljalaca

Lista "Blokirani pošiljaoci"

Lista "Pouzdani primaoci"

Šta još treba da znam?

Šta ako želim da saznam više?

Uključivanje ili isključivanje filtriranja neželjene e-pošte

Ne filtriraj neželjenu e-poštu Izaberite ovu opciju da biste onemogućili filtriranje neželjene e-pošte. Biranjem ove opcije nećete moći da kontrolišete neželjene i nezahtevane poruke. Onemogućavanje filtriranja neželjene e-pošte nije dobra bezbednosna praksa.

Automatski filtriraj neželjenu e-poštu Izaberite ovu opciju da biste omogućili filtriranje neželjene e-pošte. Biranjem ove opcije omogućavate poštanskom sandučetu da filtrira e-poruke koristeći liste „Pouzdani pošiljaoci“, „Blokirani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“. Nakon što se poruka identifikuje kao neželjena e-pošta, premešta se u fasciklu „Neželjena e-pošta“. To je preporučena najbolja praksa za uključivanje filtriranja neželjene e-pošte. Filtriranja neželjene e-pošte je podrazumevano uključeno.

Napomena: Kada ispraznite fasciklu „Neželjena e-pošta“ ili izbrišete stavku iz nje, stavka se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“.

Vrh stranice

Lista „Pouzdani pošiljaoci“

Pouzdani pošiljaoci su domeni i ljudi od kojih želite da primate e-poruke.

 • Da biste dodali pošiljaoca na listu, u okviru Lista „Pouzdani pošiljaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste izmenili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugme Uređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste kontakte postavili kao pouzdane pošiljaoce, potvrdite izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanom i e-poštu od mojih kontakata. Ovo polje za potvrdu je podrazumevano izabrano.

 • Da biste uklonili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugmeUkloni

Vrh stranice

Lista „Blokirani pošiljaoci“

Blokirani pošiljaoci su domeni i osobe od kojih ne želite da primate e-poruke. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena na listi blokiranih pošiljalaca šalju se direktno u fasciklu „Neželjena e-pošta".

 • Da biste dodali pošiljaoca na listu, u okviru Lista „Blokirani pošiljaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste izmenili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugmeUređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje

 • Da biste uklonili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Lista „Pouzdani primaoci“

Pouzdani primaoci mogu da uključuju grupe kojih ste vi član i čiju e-poštu žele da primaju. Takođe možete dodati pojedinačne e-adrese na vašu listu „Pouzdani primaoci“. Primalac je namenjeno odredište poruke. Primalac može biti pojedinačno poštansko sanduče ili grupa. Na primer, možda ćete želeti da dozvolite ne samo poruke koje su poslate vama, već i one poslate određenoj osobi.

 • Da biste dodali primaoca na listu, u okviru Lista „Pouzdani primaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugmeDodavanje.

 • Da biste izmenili primaoca sa liste, izaberite primaoca, a zatim kliknite na dugme Uređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste uklonili primaoca sa liste, izaberite primaoca, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

 • Tretirajte svu e-poštu kao nepoželjnu, osim ako ne dolazi od nekog sa liste „Pouzdani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“ ili od pošiljalaca iz moje organizacije Izaberite ovu opciju ako želite da e-poruke od pošiljalaca koji nisu definisani u listama „Pouzdani pošiljaoci“ ili „Pouzdani primaoci“ ili e-poruke koje dolaze od pošiljalaca izvan vaše organizacije da budu tretirane kao nepoželjna e-pošta. E poruke identifikovane kao nepoželjna e-pošta premeštaju se u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

E-pošta koju šaljete ponekad završi u fascikli neželjene pošte druge osobe. Ta osoba će morati da izvrši promene u programu za e-poštu da bi dozvolila primanje poruka od vas.

Šta ako želim više da saznam?

Ako se pitate zašto vidite osnovnu verziju programa Outlook Web App, kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App ili sistema Office ili kako da koristite drugi program za e-poštu na mobilnom uređaju ili računaru, pročitajte članak Outlook Web App Light.

Outlook Web App Light > Opcije

Outlook Web App Light > Bezbednost e-pošte

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×