Opcije grupa

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Koristite ove opcije da biste u grafikonu promenili prikaz grupa podataka ili tačke podataka.

Važno: U zavisnosti od tipa grafikona, biće dostupne različite opcije grupa.

Oznake kategorija     Ova opcija je podrazumevano izabrana i prikazuje oznake kategorija za grupe podataka. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da sakrijete oznake kategorija. Ova opcija je dostupna samo za radarske grafikone.

Razdeli grupu po     Kontroliše koji isečci će biti prikazani u sekundarnom grafikonu višestrukog kružnog tipa grafikona ili trake kružnog grafikona. Grupu možete da razdelite po položaju, vrednosti, procentu vrednosti ili prilagođenoj radnoj površini. Ova opcija je dostupna samo za višestruki kružni tip grafikona ili traku kružnog grafikona.

Druga radna površina sadrži     Kontroliše broj vrednosti koje su prikazane u sekundarnom grafikonu višestrukog kružnog tipa grafikona ili trake kružnog grafikona. Ova opcija je dostupna samo za višestruki kružni tip grafikona ili traku kružnog grafikona.

  • Ova opcija se za položaj menja u Druga radna površina sadrži poslednji, a broj isečaka možete odrediti u polju Vrednosti.

  • Ova opcija se za vrednost menja u Druga radna površina sadrži sve vrednosti manje od i možete odrediti željenu vrednost.

  • Ova opcija se za vrednost procenta menja u Druga radna površina sadrži sve vrednosti manje od i možete odrediti željeni procenat.

  • Za prilagođenu radnu površinu možete izabrati tačke podataka koje želite da prikažete u sekundarnom grafikonu.

    Tačka pripada     Kontroliše radnu površinu izabrane tačke podataka u višestrukom kružnom tipu grafikona ili traci kružnog grafikona. Možete da odredite gde će biti premeštena izabrana tačka podataka tako što ćete u okviru sa listom opcija izabrati stavku Prvoj radnoj površini ili Drugoj radnoj površini. Ova opcija je dostupna samo za višestruki kružni tip grafikona ili traku kružnog grafikona.

Ugao prvog isečka

Bez rotacije do pune rotacije     Rotira izabrane grupe podataka. Pomerite klizač na željeni ugao rotacije ili upišite broj između 0 i 360 stepeni. Podrazumevana postavka je 0 stepeni. Ova opcija je dostupna samo za kružne i prstenaste grafikone.

Rasparčani kružni grafikon     Kontroliše razmak između izabranih tačaka podataka u grupama podataka i centra kružnog grafikona. Pomerite klizač na željeni procenat razmaka ili u okvir za tekst otkucajte procenat između 0 i 400. Podrazumevana postavka je 0%. Ova opcija je dostupna samo za kružne grafikone. Ime ove opcije menja se u Razmak između tačaka kada se izabere jedan isečak kružnog grafikona.

Razmak između isečaka     Kontroliše razmak između izabranih grupa podataka ili tačaka podataka i centra prstenastog grafikona. Pomerite klizač na željeni procenat razmaka ili u okvir za tekst otkucajte procenat između 0 i 400. Podrazumevana postavka je 0%. Ova opcija je dostupna samo za prstenaste grafikone. Ime ove opcije menja se u Razmak između tačaka kada se izabere jedan isečak prstenastog grafikona.

Veličina otvora prstenastog grafikona     Određuje veličinu otvora prstenastog grafikona. Pomerite klizač na željeni procenat veličine otvora prstenastog grafikona ili u okvir za tekst upišite procenat između 10 i 90. Podrazumevana postavka je 50%. Ova opcija je dostupna samo za prstenaste grafikone.

Veličina druge radne površine     Kontroliše veličinu sekundarnog grafikona. Pomerite klizač na željeni procenat ili u okvir za tekst otkucajte procenat između 5 i 200. Podrazumevana postavka je 5%. Ova opcija je dostupna samo za višestruki kružni tip grafikona ili traku kružnog grafikona.

Preklapanje grupa

Razdvojeno do Preklopljeno    Određuje razmak između pojedinačnih mesta podataka u grupama podataka koja se prikazuju za svaku kategoriju. Pomerite klizač na željeni procenat razdvajanja ili preklapanja, ili ga upišite u polje Procenat. Za razdvajanje mesta podataka koristite negativne vrednosti, a za njihovo preklapanje koristite pozitivne vrednosti. Podrazumevana postavka je 0%.

Dubina razmaka

Bez razmaka do Veliki razmak    Određuje razmak između grupisanih mesta podataka koja se prikazuju za svaku kategoriju. Pomerite klizač na željeni procenat dubine razmaka ili u polje Dubina razmaka upišite procenat između 0 i 500. Podrazumevana postavka je 150%. Ova opcija je dostupna samo za 3-D grafikone.

Širina razmaka

Bez razmaka do Veliki razmak    Određuje razmak između grupisanih mesta podataka koja se prikazuju za svaku kategoriju. Pomerite klizač na željeni procenat dubine razmaka ili u polje Širina razmaka upišite procenat između 0 i 500. Podrazumevana postavka je 150%.

Crtanje grupa na

Glavna osa     Ova opcija je podrazumevano izabrana i prikazuje izabrane grupe podataka na glavnoj, vertikalnoj osi (osi vrednosti).

Pomoćna osa     Izabrane grupe podataka prikazuju se na pomoćnoj, vertikalnoj osi (osi vrednosti), a ta osa se dodaje na grafikon kada je prva grupa podataka prikazana na pomoćnoj osi. Na pomoćnoj osi moguće je prikazati više grupa podataka.

Napomena: Ako su sve grupe podataka premeštene na pomoćnu osu, a na glavnoj osi nije ostala nijedna grupa podataka, pomoćna osa će biti pretvorena u glavnu osu.

Veličina predstavlja

Površinu mehurića     Ova opcija je podrazumevano izabrana, a cela površina svakog mehurića predstavlja podatke koji se koriste za određivanje veličine mehurića. Na primer, ova opcija je korisna ako podaci predstavljaju mernu jedinicu, na primer površinu u kvadratnim metrima. Ova opcija je dostupna samo za grafikon sa mehurićima.

Širinu mehurića     Širina ili prečnik svakog mehurića predstavlja podatke koji se koriste za određivanje njegove veličine, što je pogodno za poređenja. Ova opcija je dostupna samo za grafikon sa mehurićima.

Podesi veličinu mehurića na     Podešava veličinu mehurića za grupe podataka u procentima između 0 i 300, a koje upisujete u okvir sa tekstom – što je veći procenat, veći će biti i mehurići. Ova opcija je dostupna samo za grafikon sa mehurićima.

Prikaži negativne mehuriće     Prema podrazumevanim postavkama, ako cela grupa sadrži negativne vrednosti za mehuriće, ona neće biti prikazana. Ako želite da mehurići sa negativnim vrednostima budu prikazani u grafikonu, potvrdite izbor Prikaži negativne mehuriće. Ova opcija je dostupna samo za grafikon sa mehurićima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×