Opcije fonta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Navodi fonta i stila karakteristike za vaše elementi grafikona.

Možete da koristite postavke u dijalogu "font" da biste podesili osnovni izgled i doživljaj teksta. Sve promene koje napravite će se odraziti u okviru Pregled tako da imate predstavu o tome kako će izgledati tekst pre nego što sačuvate promene.

Font

Prikazuje listu dostupnih fontova na vašem računaru. Da biste promenili font, sa liste izaberite željeni font.

Stil fonta

Navodi da li je tekst običan, kurziv, podebljano, ili podebljano i kurziv.

Veličina

Navodi veličinu izabranog teksta. Tačka je tradicionalni mera koristi Tipografu i iznosi 1/72 inča. Da biste omogućili čitljivost za većinu dokumenata i korisnika, koristite veličinu osam tačaka ili veće.

Podvučeno

Navodi da li je izabrani tekst podvučen i podvlačenje. Izaberite stavku nijedno da biste uklonili podvlačenje. Odaberite jedan za jedan red podreрenim ili dvaput da prikazuje dva reda za podvlačenje.

Boja

Navodi boje izabranog teksta. U polju izaberite boju. Podrazumevano boja definisana u Microsoft Windows kontrolnoj tabli. Ta boja je podrazumevano crna osim ako ne možete da ga promenite. U pasusima sa senčenjem od 80% ili više njih, kliknuti na dugme automatski menja tekst belo.

Efekti

Navodi tekstualnim efektima. Izaberite precrtani tekst da biste nacrtali liniju preko izabranog teksta. Izaberite eksponentni tekst da biste podigli izabrani tekst iznad osnovne linije. Izaberite indeksni tekst da biste spustili izabrani tekst ispod osnovne linije.

Pregled

Ovo polje prikazuje pregled različite opcije fonta koje ste izabrali.

Takođe pogledajte

Promenite font i veličinu teksta u grafikonu

Promena fonta u listu sa podacima

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×