OneNote i proces pisanja

Kreiranje projekta pisanja od nule može biti težak zadatak. Kako ćete uskladištiti i organizovati svoje istraživanje? Na koji način ćete pratiti stavke bibliografije? Imate li plan za deljenje posla tako da možete da dobijete povratne informacije od partnera u pisanju ili od predavača? Imate li strategije za razmenu ideja ili prevazilaženje blokade pisca?

Video: OneNote i proces pisanja

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.

Microsoft OneNote 2010 je digitalna beležnica – posmatrajte je kao centralni prostor za skladištenje za vaše školske projekte. Možete je koristiti za prikupljanje istraživanja, hvatanje beležaka na času i organizovanje osnova. Saradnja je jednostavna sa ugrađenim funkcijama za deljenje i lako je naći stavke u beležnici pomoću OneNote pretrage.

Beležnica procesa pisanja je početna tačka za učenike koji imaju zadatak pisanja. Ona uključuje:

  • Strategije za pravljenje skice

  • Grafičke organizatore i alatke

  • Savete za izbor glasa i reči

  • Revizija i uređivanje strategija

  • Veze ka drugim resursima pisanja

Ovu beležnicu možete da koristite da biste skladištili sopstveni rad dodavanjem novih stranica i odeljaka. Možete da radite direktno u programu OneNote ili da kopirate i nalepite ceo dokument iz programa Microsoft Word.

Pošto kreirate projekat pisanja možete da ga delite sa drugim učenicima u razredu (ili sa nastavnikom kada projekat bude završen). Ako imate saradnika u pisanju, deljenje beležnice je sjajan način da razmenite ideje ili da dobijete povratne informacije o svom radu. Kada neko drugi promeni vaš sadržaj, taj sadržaj se markira tako da možete odmah da vidite šta je novo. Da biste delili beležnicu, izaberite karticu Datoteka, kliknite na dugme Deli, a zatim odaberite način na koji želite da delite beležnicu (na vebu, na školskoj mreži ili Windows Live OneDrive nalogu).

OneNote može brzo da pretraži sve vaše beležnice ili pojedinačne odeljke i stranice. Otkucajte reč ili frazu u OneNote polju za pretragu, a zatim odaberite lokaciju na kojoj želite da pretražujete (sve vaše beležnice, odeljak ili pojedinačna stranica).

Vrh stranice

Preuzimanje beležnice za proces pisanja

  1. Preuzmite datoteku Proces pisanja .zip.

  2. U dijalogu koji se pojavljuje kliknite na Otvori.

  3. U dijalogu Otpakuj beležnicu odaberite lokaciju na koju želite da sačuvate beležnicu, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

NAPOMENA: Beležnici može biti potrebno nekoliko minuta da se preuzme, u zavisnosti od brzine veze.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×