Onemogućavanje Dynamic Data Exchange (DDE) pomoću smernica grupe

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dynamic Data Exchange (DDE) je stariji tehnologija Microsoft. Ako ste administrator u vašoj kompaniji, a ne želite da neki korisnici u vašoj organizaciji da biste koristili ili za pokretanje DDE servera, možete da onemogućite postavku smernica grupe za pronalaženje dozvoljava Dynamic Data Exchange (DDE) servera u programu Excel . Da biste to uradili, preuzmite najnovije datoteke Office 2016 administrativne postavke predloška (ADMX/ADML).  Postavka se nalazi u okviru:

Korisnik konfiguracija računara\Administrativni Templates\Microsoft Excel 2016\Excel Options\Security\Trust Center\External sadržaja  

Ako promenite postavke DDE pomoću postavki smernica grupe, će biti nedostupnim korisničkih postavki u centru za pouzdanost i korisnici neće moći da ih promenite. Ako ne da konfigurišete ove postavke smernica i da koristite podrazumevane postavke programa Excel, korisnici će moći da pristupite DDE serverima koji su već pokrenut, ali nećete moći da biste pokrenuli sve nove DDE servere.

Postoje dve postavke smernica grupe koje se odnose na DDE izloženih ispod:

  • Nemoj dozvoliti Dynamic Data Exchange (DDE) servera za pronalaženje Ova postavka smernica omogućava vam da kontrolišete da li je dozvoljeno za pronalaženje Dynamic Data Exchange (DDE) servera. Ako ne koristite postavke smernica grupe, korisnici možete uključiti DDE servera za pronalaženje tako što ćete otići na datoteku > opcije > centra za pouzdanost > postavke centra za pouzdanost > spoljnog sadržaja.  Ako omogućite ovu postavku smernica, nije dozvoljeno DDE servera za pronalaženje, a korisnici ne može da uključi DDE servera za pretraživanje u centru za pouzdanost. 

  • Nemoj dozvoliti Dynamic Data Exchange (DDE) servera za pokretanjeOva postavka smernica omogućava vam da kontrolišete da li je dozvoljeno za pokretanje Dynamic Data Exchange (DDE) servera. Podrazumevano je isključena DDE servera za pokretanje, ali korisnicima možete uključiti za pokretanje DDE servera tako što ćete otići na datoteku > opcije > centra za pouzdanost > postavke centra za pouzdanost > spoljnog sadržaja. Iz bezbednosnih razloga, uključivanje DDE servera za pokretanje ne preporučuje se. Ako omogućite ovu postavku smernica, DDE servera za pokretanje nije dozvoljeno, a korisnici ne može da uključi DDE servera pokretanja u centru za pouzdanost. Ako onemogućite ili ne konfigurišete ovu postavku smernica, DDE servera za pokretanje je isključena, ali korisnicima možete uključiti za pokretanje DDE servera u centru za pouzdanost.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×