Mac
OneDrive za Mac – najčešća pitanja

OneDrive za Mac – najčešća pitanja

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Evo odgovora na neka od najčešće postavljanih pitanja o aplikaciji OneDrive za Mac. Preuzmite besplatnu aplikaciju.

Pogledajte sistemske zahteve za OneDrive. Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=390975Microsoft ugovor o pružanju usluga</c0>i. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Napomena: Znamo da neki korisnici operativnog sistema Mac ne mogu da pokrenu aplikaciju OneDrive i nailaze na grešku „OneDrive je neočekivano prekinut“. Možete da ažurirate Mac OS na Mojave 10.14 ili da preuzmete i instalirate najnoviju verziju usluge OneDrive za Mac sa sajta Mac App Store. Ako imate samostalnu instalaciju usluge OneDrive, možete da koristite ovu vezu da biste preuzeli i instalirali ispravku.

Čemu služi fascikla OneDrive?

Kad instalirate aplikaciju OneDrive za Mac, kopija usluge OneDrive se preuzima na Mac i smešta u fasciklu OneDrive. Ta fascikla se sinhronizuje sa uslugom OneDrive. Ako dodate, izmenite ili izbrišete datoteku ili fasciklu na veb lokaciji OneDrive, ta datoteka ili fascikla se dodaje, menja ili briše u OneDrive fascikli i obrnuto.

Da biste datoteke automatski otpremili u OneDrive, samo ih kopirajte ili premestite u fasciklu OneDrive pomoću funkcije Finder ili ih sačuvajte u fascikli OneDrive iz aplikacije. Datoteke koje otpremate na ovaj način mogu da budu veličine do 15 GB ako ste prijavljeni na Microsoft nalog, ili 15 GB ako ste prijavljeni na poslovni ili školski nalog. Ako ste aplikaciju OneDrive instalirali na drugim računarima, datoteke se automatski dodaju u fascikle OneDrive i na tim računarima.

Finder možete da koristite i da biste preimenovali i brisali datoteke, pravili nove fascikle i premeštali datoteke u fascikli OneDrive. Promene se automatski odražavaju u usluzi OneDrive i na drugim računarima na kojima je instalirana aplikacija .

Saveti: 

  • Da biste rotirali fotografije u usluzi OneDrive, otvorite ih u programu „Pregled“, rotirajte ih, a zatim sačuvajte. Fotografije se automatski otpremaju u OneDrive.

  • Ako koristite mnogo prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, preuzimanje svih datoteka može da potraje kada prvi put instalirate aplikaciju OneDrive. Savete za maksimizovanje brzine prenosa pronaći ćete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Moram li da instaliram aplikaciju OneDrive na svim računarima?

Ne. Ako ne želite da držite na računaru sve datoteke iz usluge OneDrive, i dalje možete da radite sa uslugom OneDrive na tom računaru tako što ćete otići na lokaciju OneDrive.

Zašto moram da potvrdim fasciklu OneDrive na Mac računaru?

OneDrive prati preporuke preduzeća Apple da Mac OS X aplikacije imaju sandbox okruženje. Kada se koristi sandbox okruženje, aplikacija OneDrive pristupa na Mac računaru samo datotekama koje su joj potrebne. To znači da od vas moramo zatražiti da potvrdite lokaciju fascikle OneDrive. Ako izaberete bilo koju fasciklu koja nije vaša trenutna OneDrive fascikla, moraćete ponovo da prođete podešavanje i preuzmete sadržaj usluge OneDrive. Da biste saznali više o sandbox okruženju za aplikacije, pretražite veb lokaciju preduzeća Apple.

Kako mogu da prikažem ili sakrijem ikonu aplikacije OneDrive u pristaništu?

Ikona aplikacije OneDrive podrazumevano je skrivena. Da biste je prikazali u pristaništu, kliknite da opozovete izbor u polju za potvrdu </c0>Sakrij ikonu u pristaništu.

Mogu li da izaberem fascikle u usluzi OneDrive koje ne želim da sinhronizujem sa Mac računarom?

Možete. Kad prvi put podesite OneDrive, izaberite stavku Izbor fascikli za sinhronizaciju. Ako to niste uradili kad ste podešavali OneDrive, uradite u željenim postavkama:

  1. Kliknite na ikonu OneDrive na traci sa menijima.

  2. Izaberite stavku Željene postavke, kliknite na karticu Odaberi fascikle, a zatim izaberite stavku Odaberi fascikle.

Za svaku fasciklu možete odabrati da se sinhronizuje sve što se u njoj nalazi, pojedinačne fascikle unutar te fascikle, kao i datoteke koje se ne nalaze ni u jednoj potfascikli unutar te fascikle. Ako odaberete da sinhronizujete samo pojedine stavke, nove stavke koje dodajete u fasciklu OneDrive na Mac računaru sinhronizuju se sa uslugom OneDrive, ali stavke koje dodajete u OneDrive sa veb lokacije ili drugih uređaja sinhronizuju se sa Mac računarom samo ako su u fasciklama koje ste odabrali da se sinhronizuju. Ako odaberete da zaustavite sinhronizovanje fascikli na Mac računaru, one će biti izbrisane iz fascikle OneDrive na tom računaru, ali će ostati u usluzi OneDrive.

Savet: Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

Mogu li da promenim ime ili lokaciju fascikle OneDrive?

Ne, trenutno to ne možete da uradite. Ako upotrebite Finder da preimenujete fasciklu OneDrive ili je premestite, OneDrive će prestati da radi.

Mogu li da upotrebim OneDrive da dođem do datoteka i fascikli na Mac računaru koje nisu sačuvane u fascikli OneDrive?

Ne, funkcija dobavljanja datoteka je dostupna samo na PC računarima. To takođe znači da ne možete da strimujete video datoteke koje se nalaze na Mac računaru preko OneDrive veb lokacije.

Mogu li da promenim nalog koji koristim sa uslugom OneDrive?

Možete da promenite nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, ali ne možete da koristite fasciklu sa više naloga istovremeno. Da biste promenili nalog koji koristite sa uslugom , iz trake sa menijima odaberite stavku Odjavi se.

Mogu li da oporavim datoteke ili fascikle koje sam izbrisao?

Datoteke koje ste izbrisali iz fascikle OneDrive na Mac računaru potražite u smeću.

Kako da deinstaliram aplikaciju OneDrive?

Jednostavno prevucite aplikaciju OneDrive u smeće.

Kako da uspostavim početne vrednosti aplikacije OneDrive?

  1. Zatvorite OneDrive. (Kliknite na ikonu oblaka na gornjoj paleti, a zatim izaberite stavke PostavkeZatvori OneDrive.)

  2. Pronađite stavku OneDrive u fascikli Aplikacije.

  3. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive i izaberite stavku Prikaži sadržaj paketa.

  4. Idite na fasciklu Sadržaj > Resursi.

  5. Kliknite dvaput na komandu ResetOneDriveApp.command (ili ResetOneDriveAppStandalone.command ako koristite samostalnu aplikaciju).

  6. Pokrenite OneDrive i dovršite proces instaliranja.

Napomena: Proverite da li koristite ažuriranu verziju aplikacije OneDrive. Neke novije verzije aplikacije nemaju komande za uspostavljanje početnih vrednosti. U tom slučaju staru aplikaciju prevucite u „Trash“, a zatim instalirajte najnoviju aplikaciju OneDrivehttps://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=823060</c0>.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×