OneDrive je zaglavljen na „Obrada promena“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako OneDrive prikazuje „Obrada promena” dugo, moguće je otvorena je datoteka na mreži, mnogo datoteka u red ili veoma velike datoteke sinhronizacije.

Pogledajte centar aktivnosti za OneDrive

Izaberite ikonu plavo ili belo OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka da biste prikazali listu svih datoteka koji se sinhronizuju ili nedavno sinhronizovali.

OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

OneDrive obrada promena ekrana

Problem

Rešenje

Otvori datoteku na mreži i koristite datoteke na zahtev.

Označavanje datoteke kao "uvek dostupan„. Za više informacija, pročitajte Office datoteka mogu sačuvati ako datoteke na zahtev je omogućena.

Vaš sinhronizujete veliki broj datoteka.

To možete da rešite tako što ćete pauzirati i nastaviti sinhronizaciju. Dodatne informacije potražite u odeljku Kako se pauzira i nastavlja sinhronizacija u usluzi OneDrive.

Pokušavate da sinhronizujete veoma velike datoteke, kao što su video zapisa ili Outlook PST ili OST vanmrežne datoteke.

Možete da premestite velike datoteke kao što su e-pošte datoteke sa podacima iz fascikle za skladištenje OneDrive ili da izaberete da ne sinhronizujete fascikle koje imaju velikih datoteka kao što su video zapisi u njima.

Bilo koje datoteke evidencije OneDrive pod nazivomaria-debug” mogu se bezbedno izbrisati.

Za više informacija, pročitajte Kako da uklonite u Outlook .pst datoteku sa podacima iz usluge OneDrive i Odaberite koje OneDrive fascikle za sinhronizaciju sa računarom.

Savet: Ne možete da uklonite Outlook podataka datoteka u fascikli sa sinhronizacijom kada koristite datoteke na zahtev. Outlook mora da biste mogli da pristupite datotekama na Računaru.

Nešto drugo

Ako „Obrada promena” i dalje, možete da zaustavite proces sinhronizacije OneDrive Korišćenje Windows upravljača zadacima. Pogledajte ispod za uputstva i ostale ispravke.

Ako „Obrada promena” i dalje, možete da zaustavite proces sinhronizacije OneDrive Korišćenje Windows upravljača zadacima.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL, ALT i DEL ili kliknite desnim tasterom miša na Windows traci zadataka i izaberite stavku Upravljač zadacima.

 2. Kliknite na dugme Dugme "još detalja" u okviru upravljača zadacima  više detalja i otvorite listu aplikacija ili pozadine procesa

 3. Kliknite desnim tasterom miša sve instance Microsoft OneDrive i izaberite stavku Zaustavi zadatak:

  Kako da dovrši zadatak za OneDrive u okviru upravljača zadacima

 4. Kada napravite promene na datoteku ili fasciklu koja se sinhronizuju, pritisnite taster Pritisnite taster Windows , pretražite OneDrive , a zatim otvorite OneDrive aplikaciju za stone računare da biste ponovo pokrenuli sinhronizaciju ponovo.

 5. Kada se ponovo pokreće OneDrive , ona će se ažurirati OneDrive.com sve promene koje ste napravili na Računaru. Sve datoteke koju ste premestili iz OneDrive sinhronizacija fascikli će ostati u u lokaciji OneDrive.com korpe za otpatke 30 dana. Pročitajte kako da vratite u prethodno stanje izbrisane datoteke ili fascikle u OneDriveza više informacija.

Ako koristite uređaj kod kuće i na poslu, pokušajte da isključite proxy postavke u Microsoft Edge ili Internet Explorer. Ako koristite neki drugi pregledač, pogledajte pomoć za njega da biste saznali kako da isključite postavke proxy servera.

Microsoft Edge

 1. Kliknite na Start dugme Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i odaberite Postavke.

 2. Izaberite stavku Mreža i internet, idite na dno opcija sa leve strane i izaberite stavku Proxy.

 3. U okviru Automatska konfiguracija proxy servera automatski otkrijte postavke ili upotrebite skriptu za konfiguraciju tako što ćete opciju prevući na vrednost Uključeno ili Isključeno.

 4. U okviru Ručna konfiguracija proxy servera možete odabrati da koristite proxy server. Opcija je generalno isključena i ako je prevučete na vrednost Uključeno, obavezno izaberite stavku Sačuvaj. Ako je opcija podrazumevano bila isključena pre nego što ste je uključili, obavezno je ponovo prevucite na stavku Isključeno kad prestanete da je koristite.

Internet Explorer 7, 8, 9, 10 ili 11

 1. U programu Internet Explorer izaberite stavke Alatke (u gornjem desnom uglu) > Internet opcije.

 2. Izaberite karticu Veze, a zatim kliknite na dugme LAN postavke.

 3. U okviru proxy servera, opozovite izbor opcije „Koristi proxy server za LAN (ove postavke se neće odnositi na pozivne veze ili VPN veze)“.

 4. Kliknite na dugmad Primeni i U redu da biste sačuvali izmene. Ponovo pokrenite računar.

Za informacije o tome kako da isključite antivirusni softver posetite veb lokaciju proizvođača antivirusnog softvera. Deinstaliranje antivirusnog softvera takođe može pomoći. Ne zaboravite da ga uključite ponovo kada ste završili sa.

Ako niste sigurni koji antivirusni softver imate,pratite sledeća uputstva da biste otišli na kontrolnu i pronašli ime antivirusnog softvera.

Savet: Windows 10 dolazi uz podrazumevani antivirusni softver, Windows zaštitnik. Ako utvrdite da ga koristite, kliknite na Start dugme > Postavke > Ažuriranje i bezbednost, a zatim izaberite stavku „Windows zaštitnik“ sa leve strane. Prevucite dugme na Isključi. Ne zaboravite da ga ponovo postavite na Uključeno.

 1. U Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 meniju otkucajte Kontrolna tabla u polje za pretragu i izaberite stavku Kontrolna tabla u rezultatima.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Bezbednost i održavanje, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • Velike ikone ili male ikone prikaz, izaberite stavku bezbednost i održavanje, a zatim izaberite strelicu nadole pored dugmeta bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na Start dugme Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

  Lista opcija i komandi koja se prikazuje kad pritisnete taster sa Windows logotipom i taster X

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti na dugme Start Windows 7 „Start“ dugme (u donjem levom uglu) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

Ako koristite zaštitni zid drugog proizvođača, posetite veb sajt proizvođača da biste pronašli informacije o tome kako da privremeno onemogućite zaštitni zid. Za Windows zaštitni zid pogledajte opcije u nastavku.

Windows 10

Windows 8.1 i 7

Resetovanje programa OneDrive može ponekad da reši sve probleme sa sinhronizacijom i vrati sve OneDrive postavke. OneDrive će izvršiti potpunu sinhronizaciju posle resetovanja.

Napomene: 

 • Uspostavljanje početnih vrednosti za OneDrive prekida sve postojeće veze sinhronizacije (uključujući lični OneDrive i OneDrive for Business ako je podešen).

 • Nećete izgubiti datoteke ili podatke resetovanjem programa OneDrive na računaru.

Da biste resetovali OneDrive:

 1. Otvorite dijalog „Pokretanje“ tako što ćete pritisnuti taster Windows Pritisnite taster Windows i R.

 2. Unesite %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset i kliknite na dugme U redu. Komandni prozor može se pojaviti na kratko.

 3. Ručno pokrenite OneDrive tako što ćete otići na Start Pritisnite taster Windows , otkucati OneDrive u polje za pretragu, a zatim kliknuti na OneDrive aplikacija za računare.

  Napomene: 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×