OneDrive aplikacija za stone računare za Windows

Evo nekih odgovora na najčešća pitanja o OneDrive aplikaciji za stone računare za Windows.

Windows 10   

Dobre vesti! Ako računar koristi Windows 10OneDrive je ugrađen. Ako treba da se ponovo instalirate, kliknite ovde da biste je preuzeli.

Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=390975Microsoft ugovor o pružanju usluga</c0> i https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=123161izjavu o privatnosti.

Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Windows 10   

OneDrive će se automatski ažurirao. Ako želite da se uverite da imate najnoviju verziju, kliknite ovde da biste je preuzeli.

Ako ne želite da koristite OneDrive, najlakše rešenje je da raskinete vezu. Ako želite da prestanete da se sinhronizujete, možete privremeno da pauzirate OneDrive, a zatim da nastavite sa sinhronizacijom kasnije. Saznajte kako da pauzirate i nastavite sinhronizaciju u usluzi OneDrive.

Windows 10   

Izaberite dugme Start , otkucajte programe i izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe sa liste rezultata.

U okviru Aplikacije i funkcije pronađite i izaberite stavku Microsoft OneDrive, a zatim stavku Deinstaliraj.

Ako ne vidite OneDrive na listi, pritisnite taster sa Pritisnite taster Windows Windows i R da biste otvorili dijalog "pokreće", a zatim otkucajte appwiz. CPL i pritisnite dugme u redu.

Windows 8/8.1

OneDrive je ugrađena u Windows 8 i Windows 8,1, tako da ga ne možete deinstalirati kao aplikaciju.

Međutim, možete da ga sakrijete i prestanete da sinhronizujete OneDrive datoteke sa RAČUNAROM. Da biste to uradili, pratite korake u odeljku Isključivanje ili deinstaliranje usluge OneDrive.

Windows 7   

Kliknite na dugme Start , a zatim u polju za pretragu otkucajte stavku Dodaj programe, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Programi i funkcije.

Izaberite stavku Microsoft OneDrive, a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj.

Windows 10   

U operativnom sistemu Windows 10, OneDrive je podrazumevana lokacija za čuvanje datoteka i dokumenata. To znači da se novi dokumenti ili datoteke automatski čuvaju u usluzi OneDrive ako ne izaberete opciju da ih čuvate na drugoj lokaciji na računaru.

Saznajte više o tome na koji način se datoteke podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

Windows 8/8.1   

Pročitajte kako da promenite lokaciju OneDrive fascikle.

Windows 7   

Pročitajte kako da promenite lokaciju OneDrive fascikle.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×