Omogućavanje korisnicima da pronađu zapis izborom vrednosti sa liste

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom dizajniranja obrasca u programu Access, možete da kreirate okvir sa listom opcija ili kombinovani okvir koji se mogu koristiti da biste pronašli zapis kada vrednost je izabrana opcija sa liste. Ovo olakšava za korisnike da biste brzo pronašli postojeće zapise bez potrebe da otkucajte vrednost u dijalogu Pronalaženje .

Napomena: 

 • Za ovaj postupak za rad, obrazac mora biti povezana u tabelu ili sačuvani upit. Korak 5 procedure sadrži više informacija o tome šta da radite ako to nije slučaj.

 • Ovu proceduru možete da kreirate kôd koji će se pokrenuti samo kada je bazu podataka odobren status pouzdanih. Više informacija potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

Kreiranje okvira sa listom ili kombinovanog okvira

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Na kartici Dizajn , u grupi kontrole , uverite se da je izabrana Koristi čarobnjake za kontrolu Slika dugmeta .

 3. U grupi kontrole kliknite na dugme Okvir sa listom Slika dugmeta ili Kombinovani okvir Slika dugmeta .

 4. U obrascu, kliknite na mesto na koje želite da postavite okvir sa listom ili kombinovanog okvira.

 5. Na prvoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Pronađi zapis u obrascu na osnovu vrednosti izabrane u okviru moj kombinovani okvir/liste, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Pronašli zapis... opcija nije dostupna.

  Ako opciju za Pronalaženje zapisa u obrascu na osnovu vrednosti izabrane u okviru moj kombinovani okvir/liste se ne prikazuje, to je verovatno zato što je obrazac povezan u tabelu ili sačuvani upit. Obrazac mora biti povezana objekat koji je dostupan u oknu za navigaciju u okviru Tabela ili upita.

  Koristite sledeću proceduru da biste proverili da li je obrazac povezan sa tabelom ili sačuvani upit:

  1. Kliknite na dugme Otkaži da biste zatvorili čarobnjak.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na okvir sa listom ili kombinovani okvir koji ste ranije kreirali, a zatim izaberite stavku Izbriši.

  3. Ako okno zadatka List sa svojstvima nije prikazano, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

  4. Izaberite obrazac sa liste na vrhu lista sa svojstvima.

  5. Na kartici Podaci lista sa svojstvima, pogledajte polje za svojstvo Izvor zapisa . U ovom polju za mora da sadrži ime tabele ili sačuvani upit da biste mogli da koristite proceduru opisanu u ovom članku. Ako je polje prazno, možete da izaberete postojeće tabele ili upita kao izvora zapisa ili možete da kreirate novi upit će služiti kao izvor zapisa. Ako polje sadrži instrukcije za izdvajanje, imate dodatne opcije za konvertovanje izjavu sačuvani upit. Kad završite jedan od ovih zadataka, sledeći put kada pokrenete čarobnjak za kombinovani okvir/liste, prikazaće se opcija " Pronađi zapis... ".

   • Pratite jednu od sledećih procedura zasnovana na ono što želite da uradite:

   • Izaberite stavku postojeće tabele ili upita kao izvora zapisa

    1. Ako znate koji ima postojeće tabele ili upita u bazi podataka koja sadrži zapise koje želite da pronađete, koristite ovu proceduru da biste povezali obrazac taj objekat.

    2. Napomena: Ako polje za svojstvo Izvor zapisa sadrži instrukcije za izdvajanje, pratite ovu proceduru izbrisaće izjavu trajno. Možda ćete želeti da biste kopirali izjavu tekstualnu datoteku ili drugi program za obradu u slučaju da želite da ga vratite u prethodno stanje.

    3. Kliknite u polje za svojstvo Izvor zapisa , a zatim kliknite na strelicu padajućeg menija koja se pojavljuje.

    4. Izaberite jednu od dostupnih tabela ili upita. Ako odgovarajuću tabelu ili upit nije dostupna, morate da kreirate jednu pre nego što možete da nastavite. Više informacija potražite u člancima Kreiranje tabela u bazi podataka ili Kreirajte jednostavan upit za izdvajanje.

    5. Sačuvajte obrazac, a zatim ponovite ovu proceduru na početku ovog članka. Čarobnjak za sada bi trebalo da prikazuju opciju za Pronalaženje zapisa u obrascu na osnovu vrednosti izabrane u okviru moj kombinovani okvir/liste .

   • Kreirajte novi sačuvani upit ili ili da konvertujete SELECT izraz sačuvani upit

    Ako podatke koje želite da pronađete se nalazi u više tabela, moraćete da biste povezali obrazac upit koji vrši se izbor podataka iz te tabele.

    1. U polje za svojstvo Izvor zapisa , kliknite na dugme "napravi" Dugme „Graditelj“ .

     Access otvara alatku "Izrada upita".

     • Ako je polje za svojstvo Izvor zapisa prvobitno prazno, alatku "Izrada upita" prikazuje dijalog Prikazivanje tabele i možete početi da kreirate novi upit. Više informacija potražite u članku Kreiranje jednostavnog upita za izdvajanje. Kada završite sa izradu upita, nastavite sa korak 2.

     • Ako je polje za svojstvo Izvor zapisa prvobitno sadržao SELECT izraz, prikazuje se taj upit u alatu za izradu. Nastavite sa korak 2 da biste konvertovali sačuvani upit.

    2. Na kartici Dizajn, u grupi Zatvori, kliknite na dugme Sačuvaj kao.

    3. U dijalogu Sačuvaj kao otkucajte ime za upit u na Čuvanje „Upitn”: polje.

    4. Uverite se da je upit izabrana u polju kao , a zatim kliknite na dugme u redu.

    5. Na kartici Dizajn , u grupi Zatvori kliknite na dugme Zatvori.

    6. Kliknite na dugme da da biste sačuvali promene izvršene u upit i ažurirali svojstvo.

     Access prikazuje obrazac u prikazu dizajna i promeni svojstvo Izvor zapisa tako da se prikazuje ime novog sačuvani upit.

    7. Kliknite na dugme Sačuvaj na priručnoj traci.

    8. Ponovite ovu proceduru na početku ovog članka. Čarobnjak za sada bi trebalo da prikazuju opciju za Pronalaženje zapisa u obrascu na osnovu vrednosti izabrane u okviru moj kombinovani okvir/liste .

 6. Pratite uputstva u čarobnjaku. Na poslednjoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Završi da biste prikazali okvir sa listom ili kombinovanog okvira u prikazu dizajna.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×