Omogućavanje kontrolisane navigacije za sajt u sistemu SharePoint

Omogućavanje kontrolisane navigacije za sajt u sistemu SharePoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U sistemu SharePoint, možete da birate između dva metoda za navigaciju: strukturnu navigaciju ili kontrolisanu navigaciju. Struktura lokacije na osnovu strukturnu navigaciju. Kontrolisanu navigaciju se zasniva na skupove termina.

Kontrolisanu navigaciju vam omogućava da definišete i održavanje navigacije na lokaciji pomoću skupove termina. Sa kontrolisanu navigaciju nije lokaciju sadržaja koji definiše gde u navigaciji sadržaja će se pojaviti, ali kako ste označili sadržaj sa terminima iz skupa termina. Kontrolisanu navigaciju kreira prepoznatljive URL adrese. Kontrolisanu navigaciju takođe može pomoći da kreirate prepoznatljive URL adrese. Da koristite i prilagodite strukturnu navigaciju umesto toga, pogledajte članak Prilagođavanje navigacije na lokaciji SharePoint.

Napomena: Ako ste koristili predložak Portal za objavljivanje kolekcije lokacija da biste kreirali kolekciju lokacija, nema potrebe da biste izvršili ovu proceduru. Podrazumevano kontrolisanu navigaciju je omogućena za Portal za objavljivanje lokacije.

Pre nego što počnete

Pre nego što omogućite upravljanu navigaciju, proverite sledeće:

Omogućite upravljanu navigaciju za lokaciju

 1. U postavkama Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici " Postavke lokacije ", u odeljku izgled i doživljaj izaberite stavku Navigacija.

  Postavke izgled i doživljaj sa navigacijom izabran
 3. Na stranici Postavke pretrage , u odeljku Globalna navigacija izaberite upravlja navigacije: stavke navigacije će predstavljati pomoću skupa termina kontrolisani metapodaci.

  Postavke za globalnu navigaciju sa kontrolisanu navigaciju izabran
 4. U odeljku Aktuelna navigacija izaberite upravlja navigacije: stavke navigacije će predstavljati pomoću skupa termina kontrolisani metapodaci.

  Trenutni odeljak za navigaciju sa kontrolisanu navigaciju izabran
 5. U polju upravlja navigacije: skupa termina odeljka, izaberite skup termina koji ćete koristiti da biste naveli navigacije na lokaciji.

  Izaberite skup termina
 6. Izaberite dugme U redu.

  Izabrana Prikaži sakrij traku opcija sa u redu

Osnovni podaci o kontrolisanu navigaciju

Kontrolisanu navigaciju vam omogućava da definišete i održavanje navigacije na lokaciji pomoću skupove termina. Sa kontrolisanu navigaciju nije lokaciju sadržaja koji definiše gde u navigaciji sadržaja će se pojaviti, ali kako ste označili sadržaj sa terminima iz skupa termina. Na primer, u prethodnim verzijama programa SharePoint, ako biste želeli da biste dodali novu stranicu u okviru „osnovni podaci o preduzeću”, ste imali da biste dodali tu stranicu u okviru na granu „o kompaniji” u okviru sadržaj. Pomoću kontrolisanu navigaciju, možete dodati na stranicu koja vam najviše odgovara. Označavanje tu stranicu terminom i korišćenjem Veb segmente pretrage, pojaviće se na pravo mesto u navigaciji. Da biste saznali više o kreiranju skupovima termina, pogledajte članak Kreiranje termina u skupu termina i upravljanje.

Kontrolisanu navigaciju kreira prepoznatljive URL adrese. U prethodnim verzijama programa SharePoint URL adresu za stranice koje se nalaze referenca biblioteke stranica i bilo koje fascikle u okviru te biblioteke, na primer: http://www.contoso.com/pages/products/cameras/camera-accessories.aspx. Sa kontrolisanu navigaciju URL adrese zasnovane na termine u skup termina koji dovodi do navigacije na lokaciji, na primer: http://www.contoso.com/cameras/camera-accessories.

U sajtova objavljivanje scenariju (dostupno samo na SharePoint serveru 2016 ili SharePoint Online), je veoma uobičajenih za lokacije za objavljivanje da biste koristili kontrolisanu navigaciju. Sledeći primer pokazuje kako se zasniva prepoznatljive URL adrese za stranice od termina u skupu termina kontrolisanu navigaciju.

Managed navigation and friendly URL

Napomena: Termin skupa kreirane u SharePoint centru administracije možete samo disk upravlja navigacije za jedne lokacije u okviru zakupca. Termin skupa kreirane u kolekciji lokacija mogu samo disk upravlja navigacije za jedne lokacije za tu kolekciju lokacija. Da biste saznali kako da planirate skup termina, pogledajte članak Planiranje termina navigacije skupova u sistemu SharePoint.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×