Omogućavanje ili onemogućavanje bezbednosnih upozorenja na traci sa porukama

Traka sa porukama prikazuje bezbednosna upozorenja kad u datoteci koju želite da otvorite postoji potencijalno nebezbedan aktivni sadržaj (kao što su makroi, ActiveX kontrole, podaci za povezivanje i tako dalje). Možda imate i datoteku koja je samo za čitanje koju želite da uredite i treba da omogućite uređivanje. U tim slučajevima prikazuje se traka sa porukama, žuta ili crvena sa ikonom štita, da bi vas upozorila na potencijalne probleme. Ako znate da sadržaj potiče iz pouzdanog izvora, na žutoj traci sa porukama možete izabrati stavku Omogući sadržaj da biste omogućili sadržaj i učinili dokument pouzdanim ili omogućili sadržaj za sesiju. Na crvenoj traci sa porukama možete kliknuti na tekst upozorenja. U prikazu Prikaz „Office Backstage“ koji vidite kad izaberete karticu Datoteka, možete izabrati stavku Ipak uredi.

Sledeće slike su primeri traka sa porukama.

Traka sa porukama sa ActiveX porukom upozorenja

Traka sa porukama bezbednosnog upozorenja za makroe

Zaštićeni prikaz iz otkazivanja provere valjanosti datoteke

Ako ne želite da se pojavljuju bezbednosna upozorenja, možete onemogućiti traku sa porukama. Nasuprot tome, traku sa porukama možete omogućiti da biste povećali bezbednost.

Omogućavanje ili onemogućavanje bezbednosnih upozorenja na traci sa porukama

 1. U Office programu izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Opcije.

 3. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim izaberite stavku Postavke centra za pouzdanost.

 4. Izaberite stavku Traka sa porukama. Pojavljuje se dijalog Podešavanja trake sa porukama za sve aplikacije sistema Office.

  • Prikaži traku sa porukama u svim aplikacijama kada je sadržaj dokumenta blokiran     Ovo je podrazumevana vrednost. Traka sa porukama se prikazuje kada je potencijalno nebezbedan sadržaj onemogućen.

   Napomena: Opcija nije izabrana i traka sa porukama se ne prikazuje ako izaberete opciju Onemogući sve makroe bez obaveštenja u oblasti Postavke za makroe u Centar za poverenje.

  • Nikada ne prikazuj informacije o blokiranom sadržaju     Ova opcija onemogućava traku sa porukama i ne prikazuje se nijedno upozorenje u vezi sa bezbednosnim problemima, bez obzira na bezbednosne postavke u Centar za poverenje.

Napomena: Ako promenite opcije trake sa porukama u Centar za poverenje, ne menja se traka sa porukama zaštićenog prikaza.

Sledeća slika je primer oblasti Traka sa porukama u Centar za poverenje.

Oblast „Traka sa porukama“ centra za pouzdanost

Važno: Preporučuje se da ne menjate bezbednosne postavke u Centar za poverenje. Posledice mogu biti gubitak podataka, krađa podataka ili ugrožavanje bezbednosti na računaru ili mreži.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×