Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za SharePoint biblioteku

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od mnogo odluke koje morate prilikom podešavanja biblioteke zabrinutosti kreiranja verzija. Da li želite da zadržite verzija svake stavke ili datoteke svaki put kada je urede? Ako je tako, koliko verzija? Samo želite da biste pratili glavne verzije ili i glavne verzije i međuverzije? Da li želite da svi korisnici lokacije da biste videli sve radne verzije ili bi trebalo da budu vidljive samo autor i osobe sa dozvolama za dizajniranje ili puna kontrola? Odluka u svakom slučaju zavisi od tipa i značaj stavki i datoteka u bibliotekama, svrhu svake stavke ili datoteke, potrebe korisnika grupe, a nivo bezbednosti mora da se održi.

U ovom članku

Zašto treba omogućiti kreiranje verzija?

Postavke kreiranja verzija – način funkcionisanja

Omogućavanje kreiranja verzija u biblioteci

Uklanjanje kreiranja verzija iz biblioteke

Video zapis: Omogućavanje kreiranja verzija u biblioteci

Zašto treba omogućiti kreiranje verzija?

Kada je omogućeno kreiranje verzija u bibliotekama, možete da pratite i upravljanje informacijama o razvija. Možete Pogledaj starije verzije i oporavak ih, ako je potrebno. To je korisno, na primer, ako postane oštećena datoteka ili kada shvate koje ranije verzije datoteke preciznije od one posle. Neke organizacije zadrži više verzija sistema svoje datoteke pravni razloga ili nadzora svrhe. Podrazumevano je kreiranje verzija isključeno. Da biste ga uključili i sprovede odluke u kreiranje verzija, ili morate puna kontrola "ili" dozvole za dizajniranje.

Možda želite da pratite verzije i međuverzije datoteke. Ovo je korisno, na primer, ako želite da vidite kako se razvija pravni mišljenje ili šta ideja je iza novi program koji je trenutno u razvoju. Glavne verzije mogu znak u dokument i spreman je za pregled tako što ćete široku publiku, za razliku od pomoćne (radne) verzije je za rad u toku i još nije spreman za širok Kruženje.

Glavna verzija je onaj koji ima značajno promenjena u odnosu na poslednju glavnu verziju i on je identifikovao ceo broj, kao što su 2.0 glavnih verzija obično vidljive svim osobama koje imaju pristup biblioteci. Sporedna verzija je onaj koji je imao samo skroman promene od poslednjeg glavnu verziju. To je identifikovao decimalni broj kao što su 2.1. Opšte, međuverzije vidljive samo na one koji su promene i na one koji imaju puna kontrola "ili" dozvole za dizajniranje. Međutim, možete podesiti u biblioteku da dozvoli svim korisnicima lokacije da biste videli sve dostupne radne verzije.

Napomena: Glavne verzije i međuverzije dostupne su samo za biblioteke, ali ne i za liste.

Vrh stranice

Postavke kreiranja verzija – način funkcionisanja

Dijalog Postavke kreiranja verzija sadrži četiri glavna odeljka, od kojih su strogo koji su povezani sa kreiranja verzija. Svaki odeljak zahteva odluke prilikom podešavanja u biblioteci. Naravno, ako imate neophodne dozvole, možete da promenite postavke kasnije.

 • Odeljak odobrenje sadržaja   . Koristite ovaj odeljak da biste odlučili da li će se zatražiti odobrenje sadržaja za stavke koje se šalju u biblioteku.

 • Istorija verzija dokumenta   . Koristite ovaj odeljak da biste izabrali različitih opcija za kreiranje verzija koje su vam dostupne. Sledeća tabela navodi svake opcije i uticaj odaberete.

Izbor

Uticaj

Bez kreiranja verzija

Trenutna verzija stavke ili datoteke je dostupna korisnicima lokacije. Ovo je podrazumevana postavka

Kreiranje glavnih verzija

Verzije su kreirane i zadržati za svaku glavnu verziju. Međuverzije su kreirane niti održavaju.

Kreiranje glavnih i međuverzija (radne) verzije

I glavne verzije i međuverzije kreira i prate posle datoteke prijavljivanje. Osoba koja radi na datoteci mora ukazuju na to, na u redu, da li je glavna ili međuverzija verzija datoteka.

Zadrži sledeći broj glavnih verzija

Ako je potvrđen izbor u polju za ove opcionalne postavke, broj ispod njega označava koliko glavnih verzija se zadržavaju u biblioteci. Ako, na primer, taj broj 25, stariju verziju ukoliko se brišu 26 verzija se kreira. Zatim, dostupni su samo verzije 2-26. Možete da upravljate u biblioteci više lako, ako ste sprečili broj verzija proliferaciju. Međutim, ako je važno da biste zadržali Svaka verzija ili veliki broj verzije, ili primenite veoma visoko ograničenja ili bez ograničenja uopšte.

Zadrži radne verzije za sledeći broj glavnih verzija

Ako je izabrana ova postavka opcionalno, broj u polju određuje koliko radne verzije se zadržavaju. Na primer, možete odlučiti da želite da zadržite 25 glavnih verzija, ali samo zahtevate radne verzije za poslednjih pet verzije. Ako nemate pravno ili nekoj drugoj posebne zahteve, verovatno ne morate da biste zadržali sve radne verzije za sve glavne verzije.

 • Bezbednost radnih verzija stavki odeljak   . Koristite ovaj odeljak da biste utvrdili ko bi trebalo da vidi radne verzije stavki u biblioteci. Možete da dozvolite svaki korisnik koji ima dozvole za biblioteku da biste ih pregledali "čitanje" ili možete da ograničite prikaz samo korisnici koji mogu da uređuju stavke ili samo na autora stavke i osobe koje mogu da odobre stavke. Ako odaberete da ograničite prikaz, samo naznačenih gledaoci mogu da vide međuverzije (radne verzije). Drugi korisnici vide samo glavne verzije.

 • Zahtevaj odjavljivanje odeljak   . Koristite ovaj odeljak da biste naveli da li korisnici morate da odjavite datoteke pre nego što ih mogu da vrše promene.

Vrh stranice

Omogućavanje kreiranja verzija u biblioteci

 1. Idite do biblioteke koje nameravate da radite u. Ako ime biblioteke ne pojavi u oknu za brzo pokretanje, kliknite na dugme Sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime biblioteke.

 2. Na traci, u grupi Alatke za biblioteku izaberite karticu Biblioteka .

 3. Kliknite na dugme Postavke biblioteke Dugme „Postavke biblioteke“ na traci biblioteke sistema SharePoint Foundation .

 4. Na stranici Postavke biblioteke , u okviru Opšte postavke, izaberite stavku Postavke kreiranja verzija. Otvara se dijalog Postavke kreiranja verzija .

 5. U odeljku Istorija verzija dokumenta , izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Kreiraj glavne verzije – ako izaberete ovu opciju, možete da postavite ograničenje na broj glavnih verzija.

  • Kreiraj glavne i pomoćne (radne) verzije – ako izaberete ovu opciju, možete da postavite ograničenje broj glavnih verzija i broj verzija za koju želite da zadržite radne verzije.

 6. Opcionalno: Ograničite broj verzija koje želite da zadržite.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Čuvaj sledeći broj glavnih verzija ako želite da ograničite broj verzija koje se zadržavaju u biblioteci. U suprotnom, da ga izabrali. U okviru odmah ispod polja za potvrdu, unesite broj verzija koje želite da zadržite.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži radne verzije za sledeći broj glavnih verzija ako želite da ograničite broj radnih verzija možete zadržati. Ova opcija je dostupna samo kada je opcija " Kreiraj glavne i pomoćne (radne) verzije " izabrana. U okviru odmah ispod polja za potvrdu, unesite broj verzija za koju želite da zadržite radne verzije.

 7. Opcionalno: Odredite korisnike koji bi trebalo da bude dozvoljeno da videti radne verzije stavki u biblioteci dokumenata. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki , izaberite neku od sledećih opcija.

  • Bilo koji korisnik koji može da čita stavke. Izaberite ovu opciju za dozvolite pristup svako ko ima dozvole za lokaciju "čitanje". Ova opcija je dostupna kada Kreiraj glavne i pomoćne (radne) verzije je izabran u odeljku Istorija verzija dokumenta .

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke. Izaberite ovu opciju za ograničavanje prikazivanja radne verzije na one koji imaju dozvole za uređivanje. Ova opcija je dostupna kada Kreiraj glavne i pomoćne (radne) verzije je izabran u Istorija verzija dokumenta.

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autor stavke). Izaberite ovu opciju za ograničavanje prikazivanja samo na originalnu autora do stavke i one koji imaju dozvole za odobravanje stavki u biblioteci. Ova opcija je dostupna kada je odeljak Odobrenje sadržaja postavljen na da.

 8. Opcionalno: Odredite da li želite da bude potrebno odjavljivanje u ovoj biblioteci. Podrazumevana vrednost je da nije neophodno. Ako želite da promenite podrazumevanu, izaberite stavku da u odeljku Zahtevaj odjavljivanje .

 9. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog i vratili se na stranicu Postavke biblioteke dokumenata .

Vrh stranice

Uklanjanje kreiranja verzija iz biblioteke

Možete da odredite, posle nekog vremena, taj kreiranje verzija nije neophodan za u biblioteci. Ako imate puna kontrola "ili" dizajn dozvole, možete da uklonite kreiranja verzija iz biblioteke.

 1. Idite do biblioteke koje nameravate da radite u. Ako ime biblioteke ne pojavi u oknu za brzo pokretanje, kliknite na dugme Sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime biblioteke.

 2. Na traci, u grupi Alatke za biblioteku izaberite karticu Biblioteka .

 3. Kliknite na dugme Postavke biblioteke Dugme „Postavke biblioteke“ na traci biblioteke sistema SharePoint Foundation .

 4. Na stranici Postavke biblioteke , u okviru Opšte postavke, izaberite stavku Postavke kreiranja verzija.

 5. U odeljku Istorija verzija dokumenta u dijalogu Postavke za kreiranje verzija , izaberite stavku Bez kreiranja verzija. Ovo uklanja sve stavke koje ste prethodno kreirali u ovom odeljku.

 6. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog i vratili se na stranicu Postavke biblioteke dokumenata .

Vrh stranice

Video zapis: Omogućavanje kreiranja verzija u biblioteci

U ovom video demonstraciju tome, videćete omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija u biblioteci. A takođe ćete videti kako druge postavke, kao što je obavezno odjavljivanje ili potrebnim odobrenjem utiču na način kreiranje verzija funkcioniše u biblioteci.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×