Omogućavanje i konfigurisanje jedinstvenih ID-ova dokumenta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

ID-ova dokumenta pomoći u dokumentu ili upravljanje zapisima. Omogućite uslugu ID dokumenta za na lokaciji da biste dodali ID-a dokumenta za svaku datoteku na lokaciji.

U ovom članku

Pregled

Premeštanje datoteka sa ID-a dokumenta

Aktiviranje, omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta

Aktiviranje funkcije kolekcije lokacija ID-a dokumenta

Omogućavanje i konfigurisanje upotrebe ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Pregled

ID-ovi dokumenta pomažu vam da upravljate dokumentima tako što obezbeđuju jednostavan način praćenja stavki bez obzira na njihovu lokaciju. Na primer, ako se pravni ugovor premesti iz biblioteke dokumenata na jednoj lokaciji u biblioteku dokumenata na drugoj lokaciji, ugovor će se lako pronaći na osnovu njegovog ID-a dokumenta. ID-ovi dokumenta se automatski dodeljuju otpremljenim dokumentima i ovaj ID će pratiti stavku u toku celog njenog životnog ciklusa. ID-ovi dokumenta se mogu dodeliti i skupovima dokumenata.

Praćenje stavki pomoću ID-ova dokumenta

Kada se usluga ID-ova dokumenta prvi put omogući, novim dokumentima u kolekciji lokacija će se automatski dodeliti novi ID-ovi. Planira se proces tajmera za dodeljivanje ID-ova dokumentima koji se već nalaze u kolekciji lokacija.

Isto tako, kada se usluga omogući, nova kolona se automatski dodaje tipovima sadržaja dokumenta i skupa dokumenta. Kolona ID-a dokumenta prikazuje ID dodeljen stavci.

Pre korišćenja funkcije ID-a dokumenta u sistemu upravljanja sadržajem, prvo morate da omogućite je za svaku kolekciju lokacija dokumenata nalaze se u.

Premeštanje datoteka sa ID-a dokumenta

U SharePoint Online ID dokumenta će obično premestite sa datotekom. Međutim, kada odredišne lokacije omogućena usluga ID-a dokumenta, dokument neće imati dokument ID.

Za SharePoint Server jedini način da biste zadržali ID-a dokumenta u okviru lokacija je da koristite sadržaj i struktura lokacije administrativne stranice u Postavkama lokacije pri premeštanju dokumenata.

Za više informacija o sadržajem i strukturom lokacijepotražite u članku rad sa sadržajem i strukturom lokacije.

Kopiranje datoteka sa ID-a dokumenta

Kada kopiju datoteke, novi ID dokumenta se kreira kopije. Na primer, datoteke preuzete iz jedne lokacije i otpremiti na drugi je kopiju. Međutim, kada odredišne lokacije omogućena usluga ID-a dokumenta, kopija neće imati dokument ID.

Aktiviranje, omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta

Da biste prvo koristili ID-ove dokumenta za praćenje dokumenata ili zapisa, morate slediti proces iz dva koraka:

Aktiviranje funkcije kolekcije lokacija ID-a dokumenta

Napomena:  Da biste omogućili funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na kolekciju lokacija najvišeg nivoa.

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji i izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 4. Pored stavke „Usluga ID-a dokumenta“ kliknite na dugme Aktiviraj. Ikona „Aktivno“ pojavljuje se pored stavke i funkcija je aktivirana za trenutnu kolekciju lokacija.

Omogućavanje i konfigurisanje upotrebe ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Kada omogućite funkciju ID-a dokumenta za sve date kolekcije lokacija, svim dokumentima u kolekciji lokacija biće dodeljen ID dokumenta. Imajte u vidu da u zavisnosti od broja dokumenata koji postoje u vašoj kolekciji lokacija, ovaj proces može potrajati malo duže.

Napomena:  Da biste omogućili i konfigurisali funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na kolekciju lokacija najvišeg nivoa.

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji i izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Postavke ID-a dokumenta.

 4. Na stranici „Postavke ID-a dokumenta“, u odeljku „Dodela ID-ova dokumenta“ uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Dodeli ID-ove dokumenta.

Napomena:  Kada prvi put omogućite dodelu ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija, pojavljuje se poruka: „Planirano je da automatizovani proces dovrši konfiguraciju funkcije ID-a dokumenta“. Ovo znači da je proces tajmera odgovoran za dovršavanje dodele ID-ova dokumenta svih dokumentima u kolekciji lokacija. Vreme potrebno za dovršenje ovog procesa zavisi od broja dokumenata u kolekciji lokacija.

 1. Da biste postavili prilagođenu nisku znakova ili brojeva koji se automatski dodaju na početak svakog ID-a dokumenta, unesite nisku u okviru Započni ID-ove sa…

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uspostavi početne vrednosti svih ID-ova dokumenta… ako želite da automatski dodate prefiks svim postojećim ID-ovima dokumenta u kolekciji lokacija.

 3. U odeljcima opsega pretrage za pronalaženje ID-a dokumenta izaberite lokacije koje će se koristiti kao opseg pretrage za pronalaženje ID-a.

 4. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena:  Kao što je spomenuto iznad, kada se usluga ID-a dokumenta omogući za svaku datu kolekciju lokacija, kolona se dodaje u tipove sadržaja dokumenta i skupa dokumenta kao nivo kolekcije lokacija. Kolona ID-a dokumenta se koristi za prikaz ID-a dodeljenog nekoj stavci.

vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×