Omogućavanje biblioteke ili liste kao kataloga u sistemu SharePoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da stavke kataloga na lokaciji za objavljivanje imaju prepoznatljive URL adrese, na primer http://www.contoso.com/cameras/camera-accessories, morate da povežete lokaciju za objavljivanje sa katalogom. Da biste mogli da se povežete sa katalogom, uverite se da ste omogućili biblioteku ili listu kao katalog.

Napomena:  Da biste biblioteku ili listu omogućili kao katalog, morate da aktivirate funkciju objavljivanja na više lokacija na kolekciji lokacija koja sadrži biblioteku ili listu. Pogledajte članak Aktiviranje funkcije objavljivanja na više lokacija.

 1. Uverite se da ste član grupe „Vlasnici“ na lokaciji koja sadrži biblioteku ili listu koju želite da omogućite kao katalog.

 2. Potražite biblioteku ili listu koju želite da omogućite kao katalog, a zatim:

 3. Izaberite karticu BIBLIOTEKA, a zatim na traci, u grupi Postavke, izaberite stavku Postavke biblioteke.

 4. Izaberite karticu LISTA, a zatim na traci, u grupi Postavke, izaberite Postavke liste.

 5. Na stranici Postavke, u odeljku Opšte postavke izaberite stavku Postavke kataloga.

 6. Na stranici Postavke kataloga, u odeljku Deljenje kataloga potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući ovu biblioteku kao katalog.

 7. Ako ne želite da anonimni korisnici pregledaju i pretražuju ovaj sadržaj, u odeljku Anonimni pristup izaberite stavku Onemogući anonimni pristup.

 8. U odeljku URL adresa polja stavke kataloga, na listi Dostupna polja izaberite najviše pet polja koja jedinstveno identifikuju stavku u biblioteci ili na listi, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Napomena: Ono što ovde izaberete pojaviće se u odeljku URL format stavke kataloga kad kasnije povežete lokaciju za objavljivanje sa ovim katalogom.

 9. U odeljku Hijerarhija navigacije izaberite kolonu lokacije koja je povezana sa skupom termina za označavanje.

  Napomena:  U ovom odeljku treba da izaberete opcije samo ako želite da koristite upravljanu navigaciju za prikaz sadržaja kataloga na lokaciji za objavljivanje. Stavke koje ste izabrali pojaviće se u odeljku Hijerarhija navigacije kad povežete lokaciju za objavljivanje sa ovim katalogom.

 10. Izaberite dugme U redu.

Važno: Kada omogućite biblioteku ili listu kao katalog, važno popisivanja izvora sadržaja koja sadrži katalog je. Ovo se automatski događa sa neprekidna popisivanja, ali možete da pokrenete popisivanja kataloga ručno. U članku ručno zahtevanje popisivanja i ponovnog indeksiranja lokacije, biblioteke ili liste.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×