Ograničenje broja znakova za okvir za tekst

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da ograničite veličinu teksta koje korisnici mogu da se upišu u okvir za tekst. Na primer, na predlošku obrasca za anketu, možete da koristite ovu funkciju da biste sprečili korisnike da kucate više od 500 znakova u okvir za komentare. Predložak obrasca možete da dizajnirate tako da se kursor automatski premešta na sledeću kontrolu na obrascu kada se dostigne ograničenje broja znakova.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst za koji želite da ograničite broj znakova, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva okvira za tekst .

  2. Kliknite na karticu Prikaz .

  3. U okviru Opcijepotvrdite izbor u polju ograničenje okvir za tekst , a zatim navedite broj znakova koje želite.

  4. Da biste omogućili korisnika kursor automatski prelazak na sledeću kontrolu na obrascu nakon što je ta osoba dostigne ograničenje broja znakova, potvrdite izbor u polju za potvrdu Premeštanje na sledeću kontrolu automatski kada se dostigne ograničenje .

Napomena: Ako omogućite prelome pasusa za okvir za tekst, opciju ograničenje znakova neće biti dostupna.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×