Ograničenja i upozorenja za deljene fascikle u programu SharePoint Workspace 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje ograničenja povezana sa deljenim fasciklama, kao i aktivnosti koje mogu dovesti do upita upozorenja.

Ograničenja fascikle

SharePoint Workspace ne dozvoljava deljenje sledećih vrsta fascikli u deljenoj fascikli:

 • Fascikla na prenosivom medijumu kao što su CD-rom ili disketa.

 • Fascikla na mrežnom disku.

 • Sve fascikle u okviru direktorijuma sa podacima programa SharePoint Workspace.

 • Sve fascikle za koje nemate dozvole za upisivanje; to jest, fascikle u kojima nije moguće kreirati nove datoteke.

 • Sve fascikle koje se već sinhronizuju u drugom SharePoint Workspace nalogu.

 • Fascikle čije ime počinje sa .hg

Pored toga, SharePoint Workspace objavljuje upozorenje u sledećim okolnostima:

 • Ako izaberete osnovnu fasciklu računarske disk jedinice za deljenje. Ova aktivnost se ne preporučuje.

 • Ako izaberete neku fasciklu u okviru Windows sistemskog direktorijuma.

 • Ako izaberete fasciklu (ili nadređenu fasciklu) koju već sinhronizujete u drugoj deljenoj fascikli.

  U tom slučaju treba da budete svesni sledećeg bezbednosnog problema: Fascikle deljene u većem broju deljenih fascikli dostupne su članovima u svim tim deljenim fasciklama. Treba da budete sigurni da su svi članovi tih deljenih fascikli ovlašćeni za pristup svim podacima u svim fasciklama.

Ograničenja datoteke

Sledeće datoteke i tipovi datoteka ne mogu se deliti u deljenoj fascikli: Nijedna datoteka čije ime počinje znakom ~ ili .hg. Nijedna datoteka sa oznakom tipa datoteke gfs, tmp, bak, sav ili lnk.

Pored toga, u deljenoj fascikli ne mogu se deliti datoteke sa sledećim atributima: Hidden, System, Temporary ili Offline.

Da biste videli listu ograničenja deljenih fascikli, otvorite okvir Svojstva sinhronizovanja fascikli .

SharePoint Workspace ne može da sinhronizuje datoteke koje su veće od 1 GB. Pored toga, SharePoint Workspace će zaustaviti sinhronizaciju svih deljenih fascikli koje premašuju sledeća ograničenja: više od 5000 datoteka ili skup datoteka čija ukupna veličina premašuje 2 GB.

Pored tipova datoteke kojima je izričito ograničeno deljenje datoteka, postoje drugi tipovi datoteka koji možda neće ispravno funkcionisati u deljenoj fascikli. Oni uključuju tipove datoteka koji zavise od drugih datoteka da bi se ispravno pokretali ili datoteke iz aplikacija koje se ispravno pokreću samo na računaru na kom je aplikacija originalno instalirana. Primeri tih datoteka uključuju Outlook PST datoteke, Quicken Quickbook datoteke i Access datoteke baze podataka.

Preporuke za optimalne performanse

Da bi performanse u deljenoj fascikli bile optimalne, imajte u vidu sledeće:

 • Izbegavajte dodavanje velikih datoteka (>50 MB) u deljenu fasciklu.

 • Izbegavajte dodavanje velikog broja datoteka (>100 datoteka) odjednom.

 • Izbegavajte skladištenje velikog broja datoteka (>500 datoteka) u deljenoj fascikli.

Ovi brojevi su preporučeni na osnovu minimalnih sistemskih zahteva programa SharePoint Workspace. Sistemi koji premašuju minimalne zahteve moći će da upravljaju većim brojem datoteka sa manjim pogoršanjem performansi.

Drugi faktori koji mogu da utiču na performanse uključuju:

 • Stepen promene datoteka u deljenoj fascikli. Što se češće datoteke menjaju, više performansi je pogoršano. Veći radni prostori mogu da funkcionišu sa manje pogoršanja ako nemaju visok stepen promene.

 • Preuzimanje postavki od članova radnog prostora. Članovi koji koriste postavke za ručno preuzimanje izbegavaju slanje zahteva drugim članovima da šalju podatke pri svakom ažuriranju. To poboljšava sveukupne performanse za sve članove.

 • Često pokretanje i zaustavljanje programa SharePoint Workspace. Da bi performanse bile optimalne, ostavite SharePoint Workspace pokrenut.

 • Pokretanje starijih verzija programa SharePoint Workspace. Svi članovi radnog prostora trebalo bi da koriste najnoviju verziju programa SharePoint Workspace da bi se obezbedile optimalne performanse.

Pored toga, pauziranje komunikacije za radni prostor pauzira i sinhronizaciju lokalnih promena radnog prostora. U većim radnim prostorima pauziranje komunikacije do trenutka kada su ispravke zaista neophodne može pomoći u sveukupnim performansama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×