Office Lens za Windows

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Tražite sadržaj Office Lens za Windows Phone 8 ili 8.1? Pogledajte Office Lens za Windows Phone 8 i 8.1.

Office Lens je sjajan način za hvatanje beležaka i informacija sa belih tabli, menije, znakove, rukom obaveštenja ili bilo čega što ima mnogo teksta. Ne morate da biste zabeležili beleške, oslanjaju na mutno slike ili brinete o gubitak ništa. To je odličan za hvatanje skice, crteže i jednačine i i čak i slike bez teksta.

Office Lens reši senke i neparan uglova tako da slike su lakši za čitanje. Možete da otpremite dokument i table slike u programu Word, PowerPoint, OneNote, OneDrive i možete da ih možete sačuvati kao PDF datoteke ili ih poslali u poruci.

Možete besplatno preuzeti najnoviju verziju sistema Office Lens iz Prodavnice aplikacija Microsoft.


Odaberite režim

Čim otvorite Office Lens, možete da odaberete režim – fotografije, dokumenta, belu tablu ili vizitkarte – tako da Office Lens može da pruži slici najbolji izgled.

Kada pokrenete Office Lens, odaberite režim.


Fotografija    Ovo je dobar režim ako snimate slike pejzaža ili ljudi.

Dokument    Ovaj režim će vam pomoći da biste maksimalno iskoristili mali reči i detalja na stranici. To je odličan za stvari kao što su postere, letke ili restorana menije.

Bela tabla    Koristite ovaj režim za hvatanje beležaka. Office Lens će prilagoditi slike pozadine nije presvetla i reči su lakši za čitanje. To je savršena postavka za table i skice.

Vizitkarta    Ovaj režim će vam pomoći da izdvojite kontakt informacije i sačuvajte ga u kontaktima na telefonu i u programu OneNote. Ova funkcija trenutno najbolje funkcioniše sa vizitkarte u engleski, nemački, španski i pojednostavljeni kineski.


Fotografisanje

Odaberite da li možete da koristite jednom koraku i uverite se da okvir redovi sa stavkom koju želite da uhvatite. Koristite dugme kamere da izvadite sliku. Ako želite, možete da uvezete postojeću sliku iz galerije lokalne na uređaju. Ako želite da preuzmu fotografije, dodirnite ikonu dugmeta korpu za otpatke da biste je izbrisali, zatim dodirnite dugme još potrebno da preuzmu prikazane slike. Ako želite da se više fotografija, dodirnite dugme preduzmete još.


Slika načina snimanja slika u aplikaciji Office Lens.


Prikazivanje i uređivanje fotografije pre čuvanja.


Pregled i uređivanje

Sliku možete da uredite pre nego što sačuvate ga tako da je tačno onako kako želite da bude. Dodirnite ikonu izrezivanja da skratite odsutni bilo koje delove slike koji vam nisu potrebni. Možete da dodate natpis sliku. Ovaj natpis će se koristiti kao alternativni tekst u programu OneNote i naslov datoteke u usluzi OneDrive. Nakon što uredite sliku, dodirnite stavku Sačuvaj na dnu. Ako više od dve slike, Office Lens će prikazati sve slike koje ste slikali u galeriji.


Izrezivanje delove slike koji nisu potrebni.


Sačuvaj

 1. Kada budete zadovoljni uređivanjima, odaberite gde želite da sačuvate sliku:

  • Za snimci u fotografiju, dokumentili na tabli režima, možete da sačuvate slike u programu OneNote ili OneDrive, kao Word ili PowerPoint datoteku ili kao PDF. Takođe, možete da ih sačuvate u lokalnoj foto-galerija i uređujete njihove naslove.


   Ako se niste prijavili, sačuvajte sliku u galeriji.

   Napomena: Biće vam zatraženo da se prijavite pomoću Microsoft Account ili poslovni ili školski nalog, ako želite da sačuvate slike u programu OneNote ili OneDrive, kao Word ili PowerPoint datoteku ili kao PDF. Možete takođe da se prijavite sa postavke > nalozi.


   Opcije programa gde želite da sačuvate sliku kada ste prijavljeni.


   Napomena: Ako ste već prijavljeni, će videti informacije o nalogu i možete da sačuvate sliku u programu OneNote ili OneDrive, kao Word ili PowerPoint datoteku ili kao PDF.

 2. Dodavanje naslova kada budete upitani (opcionalno).


Podrazumevano, slike sačuvane u programu OneNote biće u glavnoj beležnici, ali možete da promenite lokaciju kako bi beleške bile organizovane na način koji vam odgovara.

Napomena: Ako ste koristili program OneNote, slike možete pronaći u odeljku brze beleške <vaše ime> beležnicu. Ako koristite OneNote nakratko beležnice će imati različite ime, kao što je lično, lično (Veb) ili moja Beležnica i snimljeni sadržaj će biti u odeljku Neklasifikovane beleške.


Dodatne informacije

Slike se čuvaju kao Word ili PowerPoint datoteke ili kao PDF datoteke će biti u fascikli "Dokumenti" u OneDrive ili OneDrive for Business, pa možete da im pristupite sa bilo kog uređaja. Office Lens ne samo da uvezete slike u Word ili PowerPoint datoteku. Konačno Word i PowerPoint dokumenta su pravi Office dokumenata.

 • Za Word, Office Lens prepoznaje tekst, napisan rukom ili ga odštampali, i rasporeda u ovom dokumentu. Sve tekst, oblikovanje i raspored u Word dokumentu koje kreira se u potpunosti može uređivati – kao što ste je kreirana za svojim stolom.

 • Za PowerPoint, sve rukom linije i mastilom pretvorite u PowerPoint nacrtane objekte koji se može ponovo obojenim, promenite veličinu, premešta, i uređuju. Možete da uklonite pozadinu crteže, što vam olakšava da biste ponovo koristili crteže u drugim prezentacijama.

 • Za PDF datoteke, Office Lens izdvaja tekstualne informacije. Možete da pretražujete sadržaj u datoteci sa tekstom i možete da istaknete ili kopirate deo stranice pomoću aplikacije za čitanje PDF datoteka.

 • Optičko prepoznavanje znakova (OCR) i podržanim jezicima:

  Čuvanje odredišta

  Cilj/unos teksta

  Jezici

  Word, PDF, OneDrive, OneNote

  Odštampani tekst

  Engleski, pojednostavljeni kineski, tradicionalnom kineskom, češki, danski, holandski, finski, francuski, nemački, grčki, Mađarskom, italijanski, japanski, korejski, norveški, poljski, portugalski, ruski, španski, švedski, turski

  OneNote

  Rukopis teksta

  English

  Vizitkarte režim (OneNote)

  Vizitkarta

  Engleski, pojednostavljeni kineski, nemački, španski


Pristupačnost

Windows uređaj ima postavke pristupačnosti koje vam mogu pomoći da koristite Office Lens na način koji vam odgovara. Idite na postavke > Jednostavan pristup da biste uključili funkcije kao što je narator, lupa, visoki kontrast, zatvoreno natpis i još mnogo toga. Više informacija na Veb lokaciji Pristupačnost u operativnom sistemu Windows 10 .


Imate još pitanja?

Posetite forum Microsoft zajednice i potražte korisničke postove o programu Office Lens ili pronađite pomoć uživo pomoću usluge Answer Desk.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×