Office Lens za Android

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office Lens je sjajan način za hvatanje beležaka i informacija sa belih tabli, menije, znakove, rukom obaveštenja ili bilo čega što ima mnogo teksta. Ne morate da biste zabeležili beleške, oslanjaju na mutno slike ili brinete o gubitak ništa. To je odličan za hvatanje skice, crteže i jednačine i i čak i slike bez teksta.

Office Lens reši senke i neparan uglova tako da slike su lakši za čitanje. Možete besplatno preuzeti aplikaciju Office Lens iz Google Play.

Slike dokumenata i belih tabli možete da sačuvate u programima Word, PowerPoint, OneNote i OneDrive, kao PDF, ili da ih sačuvate u galeriji.

Odaberite režim

Čim otvorite Office Lens, možete da odaberete režim – „Dokument“, „Bela tabla“, „Fotografija“, „Vizitkarta“ – tako da Office Lens može da pruži slici najbolji izgled.

Snimak ekrana koji prikazuje kako se snima slika u aplikaciji Office Lens za Android.

Dokument    Ovaj režim će vam pomoći da biste maksimalno iskoristili mali reči i detalja na stranici. Je odlična za stvari kao što su postere i letke restorana menije.

Bela tabla    Koristite ovaj režim da biste snimili beleške. Office Lens prilagođava slike tako da pozadina ne bude previše svetla i da reči budu lakše za čitanje. To je takođe idealna postavka za školske table i skice.

Fotografija    Ovo je dobar režim ako snimate slike pejzaža ili ljudi.

Vizitkarta    Ovaj režim će vam pomoći da izdvojite kontakt informacije i sačuvajte ga u spisak kontakata i u programu OneNote. Ovaj režim najbolje funkcioniše sa vizitkarte u engleski, nemački, španski i pojednostavljeni kineski.

Fotografisanje

Odaberite da li želite da koristite blic, a zatim odaberite druge opcije kao što je rezolucija fotografije. Da biste precizno snimili stavku, uverite se da je okvir okružuje, a zatim koristite dugme „Kamera“ da biste snimili sliku.

Pregled i uređivanje

Možete da uredite fotografije pre nego što sačuvate ga tako da je tačno onako kako želite da bude.

 1. Preuzmemo sliku tako što ćete izbrisati trenutni pregled.

  Snimak ekrana sa potvrdom u aplikaciji Office Lens za Android.

 2. Koristite funkciju izrezivanja da biste skratili delove slike koji nisu potrebni. Pritisnite ikonu "Rotiraj" da biste rotirali sliku.

  Snimak ekrana funkcije izrezivanja u aplikaciji Office Lens za Android.

 3. Kada budete zadovoljni uređivanjima, odaberite mesto za čuvanje slike.

  • Za snimci u Režimi za fotografiju, dokument ili na Beloj tabli, možete da sačuvate slike u programu OneNote ili OneDrive, kao Word ili PowerPoint datoteku ili kao PDF.

  • Možete da sačuvate na snimci u galeriji "ili" Sačuvaj u snimci kao PDF vezu sa Internetom i ne treba da se prijavim u aplikaciju.

  • Da biste otpremili na snimci OneNote ili OneDrive kao slike, reč ili PPT, biće potrebno internet vezu, a biti zatraženo da se prijave.

  • Ako biste želeli optičko prepoznavanje znakova (OCR) može pokrenuti na vaš snimci, koristite format Word dokument. Office Lens će kreirati Word datoteke u OneDrive, što će automatski izdvojite sav tekst koji se nalazi u vaš snimci.

  • Po podrazumevanim postavkama, fotografije sačuvane u programu OneNote biće u glavnoj beležnici. Možete da sačuvate slike u galeriji na telefonu.

   Snimak ekrana izvoza u aplikaciji Office Lens za Android.

  • Snimci u režimu vizitkarte, dodirnite ikonu OneNote (slika + kontakt) da biste sačuvali sliku sa kontaktima na telefonu kao vCard (.vcf datoteku), ili sačuvajte sliku u galeriji na telefonu.

   Snimak ekrana funkcije za izvoz u kontakte u aplikaciji Office Lens za Android.

 4. Dodirnite znak potvrde da biste završili.

Napomene: 

 • Ako ste koristili program OneNote, fotografije možete pronaći u odeljku brze beleške <vaše ime> beležnicu. Ako koristite OneNote nakratko beležnice će imati različite ime, kao što je lično, lično (Veb) ili moja Beležnica i snimljeni sadržaj će biti u odeljku Neklasifikovane beleške.

 • Kada sačuvate vizitkarte informacija u programu OneNote, fotografija i kontakt informacije će biti u odeljka sa kontaktima koje OneNote pravi u <vaše ime> beležnicu. OneNote (slika + kontakt) će prepoznati detalje o kontaktu i omogućavaju vam da ih sačuvate u kontakte. To će kreirati dva izlaze: OneNote stranice i .vcf datoteku. OneNote stranice sadrži prepoznati kontakt informacije, skenirana slika i VCF datoteku. VCF datoteka prikazuje prepoznati kontakt informacije koje možete da sačuvate u lokalnoj kontakte.

Dodatne informacije

Fotografije sačuvane kao Word datoteke, PowerPoint datoteka ili PDF datoteke će biti u fascikli "Dokumenti" u OneDrive, tako da možete da im pristupite sa bilo kog uređaja. PDF datoteka može da se sačuva lokalno na telefonu, a možete da uredite Sačuvaj lokaciju za PDF tako što ćete dodirnuti dugme Sačuvaj .

Office Lens ne samo da izvadite sliku i uvoz slike u programu Word ili PowerPoint datoteku. Konačno Word i PowerPoint dokumenta su pravi Office dokumenata.

 • Za Word, Office Lens prepoznaje tekst, rukopis ili štampani, kao i raspored dokumenta. Sav tekst, formatiranje i raspored u Word dokumentu koje on kreira u potpunosti je moguće urediti – baš kao da ste ga kreirali na svom stolu.

 • Za PowerPoint, sve rukom napisane linije i potezi se transformišu u PowerPoint nacrtane oblike koji se mogu ponovo bojiti, kojima se može promeniti veličina i koji se mogu premeštati i uređivati. Pozadinu crteža takođe možete ukloniti, što ponovno korišćenje crteža u drugim prezentacijama čini jednostavnijim.

 • Za PDF datoteke, Office Lens izdvaja tekstualne informacije. Možete da pretražujete sadržaj u datoteci sa tekstom i možete da istaknete ili kopirate deo stranice pomoću aplikacije za čitanje PDF datoteka.

 • Optičko prepoznavanje znakova (OCR) i podržanim jezicima:

  Čuvanje odredišta

  Cilj/unos teksta

  Jezici

  Word, PDF, OneDrive, OneNote

  Odštampani tekst

  Engleski, pojednostavljeni kineski, tradicionalnom kineskom, češki, danski, holandski, finski, francuski, nemački, grčki, Mađarskom, italijanski, japanski, korejski, norveški, poljski, portugalski, ruski, španski, švedski, turski

  OneNote

  Rukopis teksta

  English

  Vizitkarte režim (OneNote)

  Vizitkarta

  Engleski, pojednostavljeni kineski, nemački, španski

Pristupačnost

Da biste olakšali rad sa Office Lens, možete da se povežete na tastaturu na uređaju Bluetooth ili USB. Pored toga, Android ima postavke pristupačnosti koje vam mogu pomoći da koristite Office Lens na način koji vam odgovara. Pristupačnost postavka se obično postavljaju tokom prvobitnog podešavanja na uređaju, ali možete da odete na postavke > Postavke za pristupačnost da biste uključili funkcije kao što su TalkBack i istraživanje dodirom. Možete saznati više u Centar za pomoć za pristupačnost Android.

Imate još pitanja?

Posetite forum Microsoft zajednice i potražte korisničke postove o programu Office Lens ili pronađite pomoć uživo pomoću usluge Answer Desk.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×