Office 365 prijava za Yammer

Važno: Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Ako koristite Office 365 i Yammer, nesumnjivo ste bili upitani da navedete jedno korisničko ime i lozinku prilikom prijavljivanja u Office 365, a drugo za prijavljivanje u Yammer. E pa, više nije tako! Tešnja integracija između usluga Office 365 i Yammer znači da licencirani korisnici ovih usluga sada mogu koristiti isti nalog za prijavljivanje u obe usluge.

Odredite najbolji metod potvrde identiteta za svoju mrežu

Office 365 i Yammer imaju funkcije jedinstvenog prijavljivanja (SSO) uključene u ponude usluga. Uopšteno, SSO korisnicima omogućava da koriste jedan skup akreditiva za prijavljivanje u više aplikacija u okruženju. On organizaciji omogućava i da kontroliše potvrdu identiteta tako što će verifikovati akreditive sa dobavljačem identiteta pre nego što dodeli pristup uslugama.

Preporučujemo da koristite Office 365 prijavljivanje za Yammer u kombinaciji sa Office 365SSO, što će omogućiti korisnicima doslednije iskustvo prilikom pristupa programu Yammer. YammerSSO je i dalje podržan i neophodan je za nekoliko neuobičajenih korisničkih situacija, ali se trenutno ne razvija dodatno i u budućnosti će se zameniti u svim korisničkim situacijama Office 365 prijavljivanjem za Yammer. U nekom trenutku u budućnosti objaviće se datum završetka podrške za Yammer SSO i do tog datuma svi klijenti koji koriste Yammer SSO će morati da se prebace na korišćenje Office 365 prijavljivanja za Yammer umesto njega. Ako ste u okruženju primenili i Office 365 i Yammer, možda ste koristili SSO funkcije oba.

Kada se uvede Office 365 prijavljivanje za Yammer, trebalo bi da proverite da li je metod potvrde identiteta odgovarajući za vašu mrežu. Preporučujemo da koristite jedinstveno prijavljivanje za Office 365, dok nastavljamo da produbljujemo integraciju Yammer, Office 365 i Azure Active Directory, ali predlažemo da koristite Yammer SSO (a ne Office 365 prijavljivanje za Yammer) ako se bilo koji od sledećih slučajeva odnosi na vas:

Ako...

Onda...

Želite isti da skup korisnika može lako da se prijavi u Yammer i Office 365

Koristite Office 365 SSO koji radi u Microsoft Azure. Potražite informacije o SSO funkcijama u člancima Integracija usluge Office 365 sa lokalnim okruženjima i DirSync sa jedinstvenim prijavljivanjem.

Želite da omogućite korisnicima bez poslovnih naloga e-pošte da pristupaju mreži

Koristite Yammer SSO. Office 365 prijavljivanje za Yammer ne podržava ovu opciju. Dodatne informacije potražite u članku Nemate poslovnu e-adresu? Nema problema!.

Radi kontrole pristupa, koristite i Office 365 SSO i Yammer SSO, kao i različit skup pravila za svaku uslugu

Nastavite da koristite Yammer SSO.

Imate više mreža

Office 365 prijavljivanje za Yammer neće biti omogućeno. Da biste kontrolisali pristup i omogućili korisnicima da se prijavljuju pomoću istog skupa akreditiva koje koriste za druge aplikacije, nastavite da koristite Yammer SSO.

Važno: Ako koristite Yammer SSO da biste odobrili pristup korisnicima bez e-adresa ili da biste kontrolisali pristup usluzi Yammer za korisnike sa privilegijama, nemojte onemogućavati Yammer SSO.

Tešnja integracija sa Office 365 pokretanjem aplikacija

Pored toga što ćete imati jedno korisničko ime i lozinku, istu Office 365 traku za navigaciju sa pokretanjem aplikacija ćete videti u obe usluge Office 365 i Yammer, a moći ćete i da se bez problema prebacujete između svih usluga, uključujući OneDrive for Business, SharePoint Online lokacije i Outlook.

Evo primera trake za navigaciju sa pokretanjem aplikacija koje uključuje Yammer.

Snimak ekrana koji prikazuje Yammer na O365 traci za navigaciju sa pokretanjem aplikacija

Kako da počnem?

Novi klijenti će od samog početka imati Office 365 prijavljivanje za Yammer. Ako ste postojeći klijent, automatski ćete početi da koristite Office 365 prijavljivanje za Yammer u sledećim situacijama:

 • Yammer mreža je navedena kao deo Yammer Enterprise procesa aktivacije.

 • Yammer jedinstveno prijavljivanje (SSO) nije omogućeno.

Ako vaša mreža ne ispunjava ove zahteve, na oba domena ćete se i dalje prijavljivati kao ranije.

Izbor mreže tokom Yammer Enterprise procesa aktivacije

Za Yammer Enterprise proces aktivacije neophodno je da odaberete Yammer mrežu za povezivanje sa domenom preduzeća. To je ista Yammer mreža koja će se koristiti sa Office 365 prijavljivanjem za Yammer. Pošto je za Office 365 prijavljivanje za Yammer neophodna relacija 1 na 1, Office 365 domen može da se mapira samo na jednu Yammer mrežu – onu koja je navedena prilikom aktivacije. Ako imate više Office 365 domena i više Yammer mreža, Office 365 prijavljivanje neće biti omogućeno, tako da ćete se i dalje prijavljivati odvojeno na sve domene.

Učinite Yammer podrazumevanom društvenom mrežom preduzeća

U usluzi Office 365SharePoint Online feed za vesti je podrazumevano iskustvo poslovne društvene mreže za organizaciju. To znači da će sve osobe sa SharePoint Online pretplatom videti feed za vesti u Office 365 globalnoj navigaciji.

Ako u postavci „Društvena saradnja u preduzeću“ u SharePoint Online centru administracije izaberete Yammer.com, veza „Feed za vesti“ na Office 365 portalu će se zameniti vezom ka usluzi Yammer. Office 365 prijavljivanje za Yammer ne zahteva da postavite Yammer kao podrazumevanu poslovnu društvenu mrežu, ali ako to uradite, osobama iz organizacije ćete omogućiti da lako pristupaju usluzi Yammer i koriste je u usluzi Office 365.

Napomena: Morate da budete Office 365 globalni administrator da biste napravili ovu promenu. Dodatne informacije o nivoima dozvola potražite u članku Dozvole u usluzi Office 365.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Na vrhu stranice kliknite na SharePoint (ranije Sajtovi). Možete i da izaberete pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim da kliknete na pločicu SharePoint.

 3. Izaberite stavku Postavke.

 4. U okviru Društvena saradnja u preduzeću odaberite stavku Koristi uslugu Yammer.com.

  SharePoint centar administracije, Enterprise Social Collaboration opcije
 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Napomena: Da bi se ova promena dovršila, može biti potrebno do 30 minuta.

Situacije u kojima Office 365 prijavljivanje za Yammer neće funkcionisati

U nekim slučajevima, korisnici neće ispunjavati uslove za Office 365 prijavljivanje za Yammer. To je objašnjeno u sledećoj tabeli.

Situacija

Rešenje

Office 365 korisnik ima e-adrese koje se podudaraju sa dva ili više aktivnih Yammer korisnika

Od Office 365 korisnika će biti zatraženo da se prijavi u Yammer pomoću Yammer korisničkog imena i lozinke

E-adrese korisnika u usluzi Office 365 podudaraju se sa dve ili više Yammer mreža

Od korisnika će biti zatraženo da navede Yammer korisničko ime i lozinku

Office 365 korisnik se nije upisao za Yammer ili ga nikada nije koristio

Kad korisnik izabere stavku Yammer na Office 365 traci za navigaciju, biće preusmeren na stranicu za verifikaciju, na kojoj će se napraviti Yammer nalog. Neće biti potrebno Yammer korisničko ime ili lozinka.

Yammer korisnik ima e-adresu na domenu koji nije verifikovan u usluzi Office 365

Office 365 neće prepoznati e-adresu i od korisnika će biti zatraženo da se prijavi pomoću Yammer akreditiva.

Licencirani Yammer nije licenciran za Office 365

Yammer korisnici će nastaviti da se prijavljuju u Yammer kao i ranije i neće imati pristup usluzi Office 365.

Najčešća pitanja

 1. Mogu li da pristupim uslugama Office 365 i Yammer preko telefona pomoću samo jednog naloga za prijavu?

  Da! Office 365 prijavljivanje za Yammer vam ne pruža pristup samo za OneDrive for Business, SharePoint Online lokacije i Outlook, već ćete isti taj nalog koristiti za Yammer na mobilnim telefonima i tabletima, Yamer aplikacija za SharePoint, Yammer Embed i za Yammer aplikacije nezavisnih proizvođača. Kada se omogući Office 365 prijavljivanje za Yammer, korisnici će poslednji put morati da se prijave u Yammer na mobilnim uređajima.

 2. Da li mi je i dalje potrebna Yammer sinhronizacija direktorijuma?

  Preporučujemo da koristite Office 365 za prijavljivanje za Yammer i upravljanje korisnicima Yammer preko njihova životnog ciklusa od Office 365 a ne implementaciji Yammer sinhronizacija direktorijuma. Yammer Sinhronizacija direktorijuma je i dalje biti podržana, ali to se ne razvija dalje. U nekom trenutku u budućnosti, datum završetka za podršku za Yammer sinhronizacija direktorijuma biće prenesenu, i dovelo do tog datuma svi klijenti koji koriste Yammer sinhronizacija direktorijuma bude zatraženo da upravljate korisnicima preko njihova životnog ciklusa od Office 365. Pogledajte Upravljanje Yammer korisnike preko njihov životni ciklus od Office 365 za informacije o tome kako se odlučiti što je najbolje rešenje za vas.

 3. Treba li korisnici išta da preduzmu da bi ovo funkcionisalo?

  Kad je Office 365 prijavljivanje za Yammer omogućeno za mrežu, korisnici mogu da se prijave u Yammer pomoću Office 365 akreditiva. Posle ove prve prijave, treba ponovo da se prijave u Yammer na svim uređajima, bilo preko pregledača ili Yammer aplikacije za mobilne uređaje.

 4. Koristim Office 365 SSO i Office 365 prijavljivanje za Yammer. Šta se događa ako je Office 365 omogućen za spoljni pristup iz lokalnog okruženja?

  Office 365 prijavljivanje za Yammer će funkcionisati na isti način, bez obzira na spoljni pristup iz lokalnog okruženja.

 5. Mogu li da kombinujem Yammer mreže kako bih iskoristio novo Office 365 prijavljivanje za Yammer?

  Da bi Office 365 prijava za Yammer funkcionisala, Office 365 i Yammer domeni moraju biti isti. Ako imate više Yammer mreža, preporučujemo vam da sačekate dok ne budu na raspolaganju dodatne alatke koje podržavaju kombinovanje tih mreža.

Više informacija

Napomena: Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×