Office 365 ne može da verifikuje ime domena: Dodavanje TXT zapisa

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pre nego što podesite Office 365 kojim upravlja 21Vianet da biste koristili prilagođeno ime domena, imamo da biste se uverili da ste vlasnik domena. U suprotnom, bilo ko može da koristite bilo koje ime domena žele da. Na primer, neko bi mogao da koristi ime domena sa Office 365 i koje su!

Kako da dokažete usluzi Office 365 da ste vlasnik domena? Kreirajte zapis sa određenim informacijama (mi obezbeđujemo informacije) za svoj domen u registru domena ili dobavljaču usluge DNS hostinga. Zatim će Office 365 potražiti taj zapis. Kada ga pronađe, znaće da posedujete domen zato što ste morali da se prijavite na lokaciju na kojoj se vrši upravljanje vašim domenom i da kreirate zapis koji smo tražili.

Pomozite mi da to popravim

Office 365 portal sadrži korake koji vas vode kroz procese kreiranja i pretraživanja zapisa.

  1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

  2. Odaberite Podešavanje > Domeni.

  3. Na stranici Upravljanje domenima odaberite stavku Dodaj domen.

U čarobnjaku sledite ove korake, koji obuhvataju odgovaranje na nekoliko pitanja o scenariju, kucanje imena domena i praćenje postepenog uputstva za dodavanje zapisa u registru domena ili kod dobavljača usluga DNS hostinga.

Nije uspelo. Gde mogu da dobijem dodatnu pomoć?

To može biti nezgodno radi verifikacije domena da Office 365. Postoji mnogo korake da biste otišli i ako ne radite mnogo sa DNS zapisima, može biti nezgodno iz razloga da biste otišli na Veb lokaciji da biste dodali zapis (čak ni uz pomoć od uputstva korak po korak nudimo vam za mnoge lokacije registar domena ovde).

Pokrenite alatku za rešavanje problema na portalu.    Čarobnjak za rešavanje problema prikazuje TXT zapis koji morate da dodate da biste verifikovali domen:

  1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

  2. Odaberite Podešavanje > Domeni.

  3. Na stranici Upravljanje domenima izaberite domen, a zatim odaberite stavku Rešavanje problema.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×