Office 365 izveštaji u centru administracije - Yammer izveštaj o aktivnosti

Kao Office 365 administratoru, kontrolna tabla Izveštaji pokazuje vam podatke o korišćenju Office 365 proizvoda u okviru organizacije. Pročitajte članak Izveštaji o aktivnostima u Office 365 centru administracije. Pomoću izveštaja o aktivnosti na mreži Yammer možete da razumete nivo angažovanja organizacije sa uslugom Yammer tako što ćete pogledati broj jedinstvenih korisnika koji koriste Yammer da bi objavljivali ili čitali poruku odnosno obeležavali da im se ona sviđa i količinu aktivnosti generisanih u celoj organizaciji.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako da dođete to izveštaja o aktivnosti na mreži Yammer

 1. Izaberite stavke „Office 365 centar administracije“ > Izveštaji > Upotreba.

 2. Izaberite vidžet Aktivnost na mreži Yammer na kontrolnoj tabli Izveštaji.

  Snimak ekrana vidžeta sa izveštajima o Yammer aktivnostima na kontrolnoj tabli „Office 365 izveštaji“

  Odnosno izaberite stavku Aktivnost na mreži Yammer u padajućem meniju Izbor izveštaja.

  Snimak ekrana menija „Izbor izveštaja“ na kontrolnoj tabli „Office 365 izveštaji“

Tumačenje izveštaja o aktivnosti na mreži Yammer

Možete da steknite uvid u aktivnost korisnika na mreži Yammer tako što ćete pogledati grafikone „Aktivnost“ i „Korisnici“.

Snimak ekrana izveštaja o Yammer aktivnostima koji prikazuje grafikon aktivnosti i tabele detalja o korisniku za tu aktivnost.

Izveštaj o aktivnosti sadrži sledeće informacije.

 • Koristite kartice sa danima da biste prikazali trendove izveštaja Aktivnost u usluzi Yammer u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela će prikazati podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

 • Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 časova od vremena aktivnosti.

 • Grafikon Aktivnost možete da pogledate da biste razumeli trend količine aktivnosti na mreži Yammer koja se dešava u vašoj organizaciji. Možete da razumete razdeljivanje objavljenih i pročitanih poruka, kao i poruka označenih sa „Sviđa mi se“.

  Snimak ekrana prikaza „Aktivnost“ u izveštaju o Office 365 Yammer aktivnostima
  • Y osa na grafikonu Aktivnost predstavlja broj aktivnosti objavljenih i pročitanih poruka, kao i poruka označenih sa „Sviđa mi se“.

 • Grafikon Korisnik možete da vidite kako biste razumeli trend količine jedinstvenih korisnika koji generišu aktivnosti na mreži Yammer. Možete da pogledate trend korisnika koji objavljuju, čitaju i označavaju Yammer poruke sa „Sviđa mi se“.

  Snimak ekrana prikaza „Korisnik“ u izveštaju o Office 365 Yammer aktivnostima
  • Y osa na grafikonu aktivnosti Korisnici predstavlja objavljivanje, čitanje i označavanje Yammer poruka sa „Sviđa mi se“ od strane korisnika.

  • X osa u oba grafikona predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

 • Grupe koje vidite u grafikonu možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Aktivnost izaberite ili dodirnite stavke Objavljeno, Pročitano ili Označeno sa „Sviđa mi se“ da biste videli samo informacije koje se odnose na svaku od njih posebno.

  Snimak ekrana opcija „Objavljeno“," „Pročitano“ i „Označeno da se sviđa“ za izveštaj o Yammer aktivnostima

  Promena ovog izbora ne menja informacije u tabeli koordinatne mreže.

 • Tabela ispod grafikona prikazuje analizu aktivnosti na mreži Yammer po korisniku.

  Meni možete da koristite da biste filtrirali i sortirali podatke.

  Snimak ekrana opcija menija za Yammer izveštaje

  Možete i da dodajete i uklanjate kolone. Dostupne kolone su:

  • Kolona Korisničko ime    predstavlja adresu e-pošte korisnika. Možete da prikažete stvarnu adresu e-pošte ili da to polje učinite anonimnim.

   Ova koordinatna mreža prikazuje osobe koje su se prijavile u Yammer pomoću Office 365 naloga ili koje su se prijavile na mrežu pomoću jedinstvenog prijavljivanja.

  • Kolona Ime za prikaz    predstavlja puno ime korisnika. Možete da prikažete stvarnu adresu e-pošte ili da to polje učinite anonimnim.

  • Kolona Stanje korisnika    ima jednu od tri vrednosti: „Aktivirano“, „Izbrisano“ ili „Obustavljeno“.

   Ovi izveštaji prikazuju podatke za aktivne, obustavljene i izbrisane korisnike. Oni ne odražavaju korisnike na čekanju jer korisnici na čekanju ne mogu da objavljuju, čitaju i označavaju poruke sa „Sviđa mi se“.

  • Kolona Datum promene stanja (UTC)    jeste datum kog je promenjeno stanje korisnika na mreži Yammer.

  • Datum poslednje aktivnosti (UTC)    odnosi se na poslednji datum kada je korisnik objavljivao, čitao ili označavao poruke sa „Sviđa mi se“.

  • Kolona Objavljeno    predstavlja broj poruka koje je korisnik objavio tokom vremenskog perioda koji ste naveli.

  • Kolona Pročitano    predstavlja broj razgovora koje je korisnik pročitao tokom vremenskog perioda koji ste naveli.

  • Kolona Označeno sa „Sviđa mi se “    predstavlja broj poruka koje je korisnik označio sa „Sviđa mi se“ tokom vremenskog perioda koji ste naveli.

  • Stavka Dodeljeni proizvod predstavlja Office 365 proizvode koji su dodeljeni tom korisniku.

  Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje na nivou korisnika u članku Izveštaji o aktivnosti u Office 365 centru administracije.

 • Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Office 365 izveštaji - Izvezite podatke u Excel datoteku ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve korisnike i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 korisnika, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 korisnika, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Koji podaci se nalaze u tim izveštajima?

 • Svi klijenti    Ti izveštaji agregiraju podatke u svim klijentima, uključujući korišćenje mreže Yammer u pregledaču odnosno u iOS ili Android aplikaciji.

 • Nema spoljašnjih mrežnih podataka    Spoljašnji mrežni podaci nisu uključeni u ove izveštaje.

 • Aktivirane mreže    Ovi izveštaji prikazuju podatke za Yammer mrežu koja je deo pretplate na Office 365. Grafikon agregira korišćenje svih korisnika koji su se prijavili na Yammer mrežu, bez obzira na to da li su koristili Office 365 ili Yammer da bi se prijavili.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×